Bakan 3 hekim verdi, ikinci hastanede sorun yok

AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile parti yöneticileri, Sağlık Bakanı Koca'yı ziyaretlerinde Çorum'a üç uzman hekim kadrosu alınırken, eski devlet hastanesinin mutlaka açılacağı mesajını verdi.

12 Şubat 2020 Çarşamba 19:55
Bakan 3 hekim verdi, ikinci hastanede sorun yok

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, bugün partisinin grup toplantısına katılan AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ve İl Başkan Yardımcılarıı Murat Günay ve Ercan Daşdan ile birlikte Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaret etti. Ziyarette Çorum’un sağlık yatırımları, başta doktor eksikliği olmak üzere sağlıktaki sorunlar hakkında istişarede bulunuldu.
Milletvekili Ceylan, özellikle merkez ve ilçe hastanelerinden yaşanan cerrah eksikliğinden bahsederek, bu konuda destek talep etti. Bakan Koca da, Çorum’un hekim ihtiyacına ilişkin taleplerin kısa sürede giderilmesi için talimat verdi.
Bakan Koca ile ayrıca eski Devlet Hastanesi’nin yerine açılacak olan 200-250 yataklı hastane konusunda da istişarede bulunduklarını aktaran Ceylan, hastanenin açılması konusunda alınan karar olduğunu hatırlatarak, “İkinci hastanenin açılması ile ilgili bir sıkıntı yok. Hastane mutlaka Çorum’a kazandırılacak. Ancak, mevcut binalarla ilgili rapor henüz tamamlanmamış. Raporun tamamlanmasıyla birlikte karar verilecek ve hastanenin mevcut binaların birkaç katında mı, yoksa yeniden mi yapılacağı kesinlik kazanacak” dedi.
Çorum’un sağlık alanında bölgenin en önemli merkezi haline geleceği görüşünü tekrarlayan Milletvekili Ceylan, Bakan Fahrettin Koca’nın kendilerine gösterdiği yakın ilgi ve alakaya da teşekkür etti.
AHLATCI DUYURDU
AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı da, Çorum’da sağlık kuruluşlarının kendilerine ilettiği talep ve sorunları Sağlık Bakanı'na aktardıklarını belirterek, Çorum’un her alanda olduğu gibi sağlık alanında da tüm ihtiyaçlarının giderilmesi için yoğun bir çaba sarf ettiklerini bildirdi.
Ahlatcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise, Sağlık Bakanı tarafından ilk etapta Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadrosuna Beyin Cerrahi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı, Alaca’ya da Genel Cerrahi Uzmanı kadrosu verildiğini duyurdu.
Ahlatcı, eski Devlet Hastanesi’nin yeniden hizmete açılması ile ilgili düzenlenen raporun beklendiğini, sonrasında sağlık hizmeti sunulması için çalışmaların yapılacağı görüşünü tekrarladı.

HEMŞEHRİMİZE ZİYARET

AK Parti yöneticileri Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı hemşehrimiz Dr.Hakkı Gürsöz'ü de ziyaret etti. Gürsöz’ün yakın ilgisine teşekkür eden Ahlatcı, “Çorum için hep birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Son Güncelleme: 14.02.2020 15:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.