CHP bu kez 112’nin taleplerini dillendirdi

CHP aile hekimlerinden sonra 112 çalışanlarının talep ve sorunlarını gündeme taşıdı.

14 Ağustos 2020 Cuma 14:22
CHP bu kez 112’nin taleplerini dillendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi  İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Aile Hekimleri'nden sonra sağlık sektörünün önemli teşkilatlarından 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının sorun ve taleplerini gündeme taşıdı.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmalar ve kurumun sorunları hakkında bilgi aldı.

Kurum Müdürü Arif Demiral ile bir süre görüşen Tahtasız, 112 çalışanlarının yemekhane, personel yetersizliği ve ulaşım gibi birtakım temel sorunlarının bulunduğunu belirterek, sorunların çözümü noktasında üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini kaydetti.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Arif Demiral, İçişleri Bakanlığı’nın Çorum’a yeni bir hizmet binası yaptırdığını, binanın önümüzdeki günlerde açılmasını beklediklerini, burada; İtfaiye (110), Ambulans (112), Polis (155), Jandarma (156), AFAD (122) ve Orman Yangını (177) birimlerinin tek çatı altında hizmet vereceğini bildirdi.

112 Acil Çağrı Merkezine KPSS ile 35 civarında personel alımı yapılacağını açıklayan Demiral, kurumda çalışmaların 3 vardiya halinde sürdürüldüğünü kaydetti.
CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, aynı bina içerisinde hizmet veren 112 Acil Çağrı Merkezi, İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezi ve Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) birimlerini ziyaret ederek bilgi aldı.

Tahtasız, “Çok güzel bir bina yapılmış, emeği geçenlere teşekkür ederim. Ancak eksikliklerin de bir an önce giderilmesi gerekiyor” diye konuştu.
Gördüğü eksiklikleri dile getiren Tahtasız, kurumda yemekhane problemi yaşandığını, tam teşekküllü yemekhane yapılmasına rağmen henüz hizmet vermeye başlamadığını, yemekhanenin bir an önce hizmete sunulması gerektiğini ifade etti.

112’nin personel yetersizliği konusunda da sorun yaşadığını ileten Tahtasız, özellikle temizlik, çevre bakımı alanlarında hizmetli personel açığının bulunduğunu, İş-Kur aracılığıyla veya yeni işe alımlarla sorunun çözülmesi gerektiğini dile getirdi.
İl Başkanı Tahtasız, personelin ulaşım (servis aracı) talebinin de çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Tahtasız’a ziyareti sırasında; İl Başkan Yardımcısı Osman Soylu da eşlik etti.
Müdür Arif Demiral, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tahtasız ve Soylu’ya teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165