Çorum hasretle bekliyor

Kuraklığın haf safhaya ulaştığı Çorum için sağanak yağış ile çarşamba ve perşembe günleri kar yağışı tahmini yapıldı.

28 Kasım 2021 Pazar 13:26
Çorum hasretle bekliyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum'da da kuraklık tehlikeli boyutlara ulaştı. Kentte tarımsal alanlarda olduğu gibi içme suyu barajları ve kuyular alarm veriyor. Tam da bu sırada, Meteoroloji 28 Kasım- 2 Aralık haftasının hava tahmin raporunu paylaştı. Rapora göre, Çorum'un da içinde bulunduğu 36 il için çarşamba ve perşembe günleri kar yağışı tahmininde bulunuldu.

Meteoroloji’nin 28 Kasım- 2 Aralık haftasının hava tahmin raporunu yayınlandı.

5 günlük rapora göre, pazar gününden itibaren yurt genelinde kuvvetli sağanak ve kar yağışı etkili olacak. Çarşamba ve Perşembe gününe dikkat çekilen açıklamada, 36 il için kar yağışı uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'nin tahminlerine göre; çarşamba ve Perşembe günü, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Bilecik, Kütahya, Uşak, Eskişehir, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Karaman, Niğde, Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale, Çorum, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Amasya, Tokat, Sivas, Gümüşhane ve Yozgat'ta kar yağışı etkili olacak. Perşembe günü ise Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Erzurum, Ağrı, Muş, Bitlis ve Van'da kar yağışı bekleniyor.

İHA

Son Güncelleme: 28.11.2021 13:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165