Çorum’da bilanço: 6 bin 75 vak’a, 52 ölü

Vali Mustafa Çiftçi, koronavirüs bilançosunu açıkladı, Çorum'da bugüne kadar 6 bin 75 vaka yaşandı, 52 kişi hayatını kaybetti

04 Eylül 2020 Cuma 19:09

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, korona virüs salgını nedeniyle ildeki vaka sayısının 6 bin 75'e ulaştığını, 52 kişinin de hayatını kaybettiğini belirterek kurallara uyulması çağrısında bulundu.


İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği korona virüs denetimleri konulu genelge kapsamında kent genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetimleri devam ediyor. Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Emniyet Müdürü Mehmet Gülser ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ile birlikte Cuma Pazarı’nda denetim yaptı. Pazarcı esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Çiftçi, kurallara uyulması için çağrıda bulundu.
VALİ AÇIKLADI
Denetimin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Çiftçi, Çorum’daki vaka sayıları hakkında açıklamada bulundu. Şuanda Çorum’da ve ilçelerde 277 hastanın yatarak tedavi gördüğünü hatırlatan Vali Çiftçi, “22 tane hastamızın yoğun bakımda tedavi sürerken, 7 hastamızda entübe yani yaşam destek ünitesine bağlı tedavileri sürüyor. 4 bin 369 vatandaşımızın evde izalasyonları sürüyor. Bu hastalarımızın bir kısmı tanılı, bir kısmı ise tanılı vakalarla temaslı. Evde karantinaya alınan vatandaşlarımızın denetimleri salgın ve mahalle denetim ekiplerimiz tarafından gerçekleştiriliyor. İlimizdeki toplam vaka sayısı 6 bin 757'e ulaşmış durumda. Bu da son zamanlarda vaka sayısının ne kadar arttığını gösteriyor. Bugün itibariyle vefat sayımız 52'ye yükseldi. 26 Temmuz’a kadar 5 tane vefatımız varken son 1.5 aylık süreçte vefat sayısı vakaların ne kadar artmış olduğunu, konunun ne kadar ciddi olduğunu, tedbirlere ciddiyetle uymamız gerektiğini göstermiş oluyor” dedi.
KUL HAKKINA GİRİLİYOR
Kurallara uymayanların kul hakkına girdiğini dile getiren Vali Çiftçi, “Kurallara uymamanın kul hakkı olduğunu akıllardan çıkarmamız lazım. Taşıyıcı olabiliriz, bir başkasına bulaştırma ihtimalimiz var. Bir başkasının bundan dolayı hastanede yatması, tedavi görmesi, hastanede zor günler geçirmesi kul hakkıdır” ifadelerini kullandı.
VATANDAŞ DESTEĞİ ŞART
Ülke genelinde olduğu gibi Çorum’da da denetimlerin devam ettiğini anlatan Vali Çiftçi, “Şuanda 259 ekibimiz 762 personelimizle beraber il genelinde denetimlerimiz sürüyor. Denetimlerde maske, eldiven, sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığına bakılıyor. Çorumlulardan istirham ediyorum. Lütfen kurallara uyalım. Sağlık Bakanlığımızın, İçişleri Bakanlığımızın ve Valiliğimizin aldığı kurallara harfiyen riayet edelim. Çorumluların desteği olmadan, vatandaşımızın desteği olmadan bizim şehirde çözüm getirmemiz, virüs belasının hakkından gelmemiz mümkün değil” diye konuştu.


İHA

Son Güncelleme: 07.09.2020 16:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bay bilen.! 2020-09-04 20:57:27

Nasıl eğleniyormuyuz? Düğünde halaylar; Çay ocaklarında ağız ağıza sohbetler vs vs bı daha iyi günlerimiz!

Avatar
Bir anne 2020-09-04 20:31:57

Lütfen ama lütfen kısıtlamalar geri gelsin, daha neyi bekliyorsunuz.

Avatar
Ahmet 2020-09-04 20:00:13

Şu vaka sayısında KPSS yapılacak Pazar günü. Bu vaka sayısının çeyreği bile yokken ertelenen sınav hani...

Avatar
Adem Demirkan 2020-09-04 21:54:04

Pazarlar aşırı kalabalık değil mi?

Avatar
Ay. 2020-09-04 21:21:45

Denetimin yapılacağı gün belli, yerler belli. Denetim saatlerini de denetim yapılacak mekanlara girerken zaten belli. Oohh ne ala denetim. Dostlar alışverişte görsün. Böyle denetimlerle maske denetimi yaptığınızı mı sanıyorsunuz. Boşuna zahmet etmeyin. Siz daha o mekanın kapısından çıkmadan atılır o maskeler.... Ya da kola veya çene altına takılır.

Avatar
vatandaş rıza 2020-09-04 22:23:22

hastanede hala pozitif vakalarla tanı konmayan temaslılar aynı alanda test veriyor.maske mesafe yok

Avatar
Ahmet 2020-09-04 22:10:28

Bir an önce sokaga cikma yasagi gelmeli ve il e giris cikislar yasaklanmali daha ne bekliyorsunuz

Avatar
Corumlu 2020-09-04 23:55:21

Park bahçeler pislik içinde yeterli temizlik yapılmıyor yerlere atılan maske eldiven ve çöpler günlerce aynı yerde kalıyor ve mikrop saçıüyor park bahçelerde bulunan spor aletlerinin temizliği ve dexanfektanı hiç yapılmıyor buralarda yürüyüş vspor yapan çocuk genç yaşlı ve tüm vatandaşlar risk altında belediye acil tedbir almalı