Sağlıktaki sorunlar çözüm bekliyor

Çorum'da sağlık alanında yaşanan sorunlar çözüm bekliyor.

15 Şubat 2019 Cuma 00:09
Sağlıktaki sorunlar çözüm bekliyor

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’un sağlık alt yapısı tesisleşme açısından ölçeğindeki illere göre daha iyi durumda olsa da, bazı sorunlarımız da yok değil.

İşte bunlardan bir kaçı…

BAZI BRANŞLARDA HEKİM AÇIĞI

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilçe hastanelerinde bazı branşlarda yaşanan hekim ihtiyacı geçtiğimiz günlerde ilgili mercilere iletildi. Olumlu sonuçları bekliyoruz.

HASTANE KAVŞAĞINA ÜST GEÇİT

Hizmete girdiği günden bugüne kadar yoğun bir araç ve yaya trafiğinin gözlendiği hastane kavşağında kaza riskinin azaltılması için bir üst geçit veya belirlenecek güzergahta sabit hız sınırı mecburiyeti getirilmesini önermiştik.

İl Koordinasyon Toplantısı’nda Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri üst geçit planlamalarının olduğunu duyurdu. Öyleyse yayaların mecburi kullanımını sağlayacak tedbirlerle üst geçidin hızlandırılması elzem.

HASTANE BAHÇESİ OTOPARK

Hastanenin arkasında şehir stadına bakan cephede geniş bir alan otopark olarak kullanılıyor. Toprak zemin nedeniyle yağışlı havalarda çamur ve su birikintileri oluşuyor. Asfalt yapılamıyorsa zeminin düzenlenmesi ve çakıl taşı döşenerek genel bir rahatlama sağlanırsa hiç fena olmaz.

AKADEMİSYEN HEKİMLERE ULAŞMAK

Bilhassa akademisyen hekimlere ulaşmakta randevu sürelerinin kısaltılmasının sağlanması, tedavinin yerinde yapılması, velhasıl sevklerin ve hasta mağduriyetinin giderilmesi büyük ihtiyaç.

DİŞ HASTANESİ-DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

Sağlık Bakanlığı’nın Çorum’a müstakil bir Diş Hastanesi’ni yatırım programına alarak 10 milyon lira ödenek tahsisi ettiğini kısa süre önce bu sütunlardan duyurduk. Önümüzdeki süreçte vakit kaybetmeden fakülte binasının yapımına başlanması, kaynak akışı sağlanarak tamamlanması, Diş Hekimliği Fakültesi’nin de aynı paralelde takip edilmesi makûl bir istek olsa gerek.

KARADAĞ VE CEYLAN’IN VERDİĞİ SÖZLER

Okurlarımız hatırlar, mevcut hastanenin yanı başındaki KYK Yurdu’nun Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilerek ciddî yoğunluk yaşanan Psikiyatri Servisi ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi’nin bağımsız bir merkez olarak yatak kapasitesinin genişletileceği, bazı hastalara 3-5 aya varan gün verilmeyeceği, ayrıca Çorum’a Kanser Teşhis ve Tedavi Merkezi kurulacağı sözleri verilmişti.

Üstelik kurulacağı belirtilen kanser teşhis ve tedavi merkezine sadece büyük şehirlerde bazı hastanelerde bulunabilen Pet CT (tarama cihazı) alınacağı ifade edilmiş, böylece onkoloji hastalarının Ankara ve Samsun gibi illere sevklerden kurtulacağı dile getirilmişti.

Bu arada kamuoyuna yukarıda sıraladığımız sağlık hizmet ve yatırımını taahhüt eden isimler ise müstafî AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ ve Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan’dı.

SAĞLIĞIMIZ BOZULMASIN

Diyeceğim odur ki, aradan geçen 8 aylık zaman dilimine rağmen henüz gözle görülür, elle tutulur somut adımlar atılamadı. Biz de Çorumlu’nun sağlığının bozulmaması için verilen sözleri hatırlatalım istedik.

Son Güncelleme: 15.02.2019 01:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemil 2019-02-15 17:46:33

İşleri güçleri dalavere daddirik. O kadar hekim niye istifa ediyor düşúnmezler mi hiç.

Avatar
mazlum 2019-02-15 13:54:06

Geçmişte kanser vakasından 10 yıl ankaraya gitmiş lbiri olarak kanser teşhis merkezinin ve PET cihazının mutlaka kurulmasını istiyorum.Ama söz verince takibini kim yapacak.Teşekkürler mustafa.Ne olur sen belki takip et.Selamlar

Avatar
Adem 2019-02-15 17:38:18

Tebrikler, çok güzel yazmışsınız. Ben bir iki konuya değineceğim.

Bir hastaneyi "iyi hastane" yapan ve sizin tabirinizle "sağlını bozmayan" ne binadır, ne cihazdır ne de otoparktır. Hastaneyi şifahane yapan doktorudur. Sadece sayı değil, nitelik olarak da üst düzey doktorlarla dolu bir hastanede otopark da olmasa, randevu süresi uzun da olsa şifa bulunur. Bence Çorumun en büyük eksiği vasıflı, kaliteli, nam salmış doktorların buradan gitmesidir. Bakıyorsun misal bir ortopedici sivriliyor, gerçekten fark yaratıyor, akabinde hop Ankara-İstanbula gidiyor. Yeri ya boş kalıyor, ya da yeni biri geliyor. Birkaç istisna dışında benim gördüğüm kadarıyla +5 yıl kalan uzman çok az, akademisyen ise neredeyse bir elin parmakları kadar. Neden gidiyor bu insanlar? Çorumu neden beğenmiyorlar bir kafa yormalı. Ben söyleyim: Çorumda oldukça populist bir sağlık politikası var. Ne sıra kavramı ne hakkaniyet var. Muayene olmaya aniden karar verip sıra bulamayınca bir siyasiyi aratma, adam sokma kültürü var. Kısaca düzen yok. Siyasilerin eli her yerde. Buna ek olarak Çorum ve iç anadolunun kültür farklılıkları eklenince gelen durmuyor. İlk kurum içi atamada basıyor gidiyor. Daha döner sermayeden, şiddetten bahsetmiyorum bile

Avatar
Ahmet 2019-02-16 10:09:29

Hastane çevresi rezillik.Acilin ordaki otoparklar çamur içinde.Çevre düzeni hiç yok.Hastane içide hijyen değil.Asansör içleri pislik içinde.Yerler toz.Hastane bazı çalışanları ilgisiz.Güleryüzlü değil.Yani hastanenin baştan aşağı tertiplenmesi düzenlenmesi lazım.Herşeğiyle.

Avatar
Gerçekler 2019-02-15 22:22:07

Çorumda sağlık sadece oy bazlı kullanılıyor.Birbirimize karşı saygımız hoşgörümüz kalmadı. Arkasını siyasetçiye dayayan personele amiri iş yaptıramıyor. Aynı şekilde vekilin ya da başkanın cebini alan sen benim kim olduğumu biliyor musun diyip telefona sarılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın güzel bir sözü var, HERKES HADDİNİ BİLECEK.

Avatar
Diş hekimi 2019-02-15 19:25:23

Çorum ilçelerinden çalışan diş hekimleri ne kadar maaş alıyor sizce? Ben söyleyim . En düşük maaşlı polisten, ek ders alanbranş öğretmenlerinden, merkezde çalışan lise mezunu hemşireden bile daha düşük maaş alıyorlar..

Avatar
Veli 2019-02-15 18:14:48

Akademisyen olmak için araştırma geliştirme yapması lazım, yoksa hasta baka baka prof olunmuyor. sizde hem hep hasta baksın hem de prof olsun diyorsunuz. Nasıl olacak o iş. Hangi enayi prof gelip burada pratisyenin işini yapmak ister. Herkes gider mersine çorum gider tersine

Avatar
Gariban 2019-02-17 13:03:21

Söz verirler,lakin planlaması,bütçesi ve ödeneği olmayacağı için yapamazlar.Yapsalar,yapsalar,partizanlık yaparlar.Gariban inanır,iş başvurusunda bulunur,noter huzurunda kura çekileceği ifade edilir,fakat partinin yakınında olanların ne tesadüf ki isimleri çekilişten çıkar,gariban her vakit olduğu gibi ortada kalır.