Sahi bizim Onkoloji Merkezimiz ne oldu?

Çorum'un gündemine Onkoloji Merkezi ne zaman düşecek? Mustafa Demirer bu soruyu siyasilere sordu

21 Temmuz 2020 Salı 00:46
Sahi bizim Onkoloji Merkezimiz ne oldu?

MUSTAFA DEMİRER

Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Kanser Tanı ve Tedavi Merkezi açılmasını onayladı. Hatırlatalım; mevzu 2018 yılından bu yana, yani 2 yılı aşkın süredir konuşuluyor.

İyi haberi geçtiğimiz yıl AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan duyurdu. Ardından hemen alt yapı hazırlıklarına başlandığı bilgisi paylaşıldı.

Onkoloji Merkezi için hastane bahçesine şartlara uygun özellikli bir bina hazırlanacağı, milyon dolar maliyetli PET/CT ve ışın tedavisinde kullanılan radyoloji cihazlarının da Sağlık Bakanlığı’nca temin edildiği belirtildi.

SÖZ VERİLMİŞTİ

Bir taraftan hastane yönetimi bina için proje ve yer hazırlığına giriştiğini açıklarken, diğer taraftan binanın yapımı için hayırseverlerin katkılarının alınması amacıyla AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Evlüce başkanlığında taraflar arasında protokol imzalandı. Merkezin 2020 yılının ilk yarısında hizmete sunulacağı sözü de verildi.

Böylece kanser hastası Çorumlular ve refakatçileri şehir dışına gitmek zorunda kalmayacak, hem maddi hem de manevi olarak çile ve külfete mahkûm edilmeyeceklerdi.

CİHAZLAR ELİMİZDEN GİDEBİLİR

Araya pandemi girdi girmesine de, öğrendiğime göre, bugün itibariyle ortada somut bir gelişme yok. Üstüne üslük bunlar olmayınca kanser teşhisini sağlayan milyon dolarlık PET/CT ve diğer Radyoloji Cihazı da gelemiyor. Allah muhafaza binanın gecikmesi nedeniyle oldukça pahalı bu cihazlar elimizden kaçarsa şaşırmayız.

SİYASİLERİMİZ NEYLE UĞRAŞIYOR?

Şimdi dikkatli okurlarımız diyecek ki; “Daha dün (geçtiğimiz günlerde) sağlık müdürü sonra da hemen akabinde, hemşehrimiz başhekimin değiştirilmesi gibi konular yazıldı çizildi. Siyasilerimiz neden Çorumlu’nun sağlıkta daha kaliteli ve deyim yerindeyse ‘sağlıklı’ hizmet almasını sağlayacak kazanımlardan çok, yöneticilerin değişimiyle uğraşıyor?”
Valla bu sorunun cevabını biz de okurlarımız gibi merak ediyoruz. Ve AK Parti’nin yerelde temsilcisi İl Başkanı Yusuf Ahlatcı başta olmak üzere Çorum’un vekaletini emaneten taşıyan isimlere soruyoruz; sahi bizim Onkoloji Merkezimiz ne oldu? Gündeminizde Onkoloji Merkezi de var mı?

Ayrıca siyasilerimizin gerçekten sağlık müdürünü, başhekimi değiştirmek gibi fikirleri ve girişimleri varsa, Çorumlu’nun da bunun gerekçelerini bilmeye hakkı var. Ne de olsa ‘biz yaptık oldu’ alışkanlığının sonuçları kamuoyu vicdanında kabul görmüyor, tam tersi itici bulunuyor.

Son Güncelleme: 23.07.2020 12:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasta yakını 2020-07-21 10:16:48

geçtiğimiz cuma günü ayaklarında yara olan hastamı hastaneye götürdüm.dar bir pansuman odasının önünde onlarca diyabetik ayak hastası muayaene içiacilden ve diğer polikliniklerden gelen eli kolu bacağı kafası sarılı hastalarda pansuman için sıra bekliyor.kalabalık kolidora taşmış sosyal mesafe sıfır.doktor dar odada muayene yapıyoır bir görevlide muayenesi bitenleri pansuman yapıyor.Böyle güzel hastaneye böyle bir pansuman odası yakışmıyor.Öncelikle geniş hastaların rahat edebileceği bir pansuman odası yapabilirsek diğer büyük işleri önü açılmış olur.

Avatar
zeliha 2020-07-21 12:45:50

yaklaşık bir ay önce annemi sabah 09.30 gibi acil servise pansuman yaptırmak için götürdüm.pansuman odasında boş boş oturup cep telefonu ile oynayan 50 yaşlarındaki beyefendi elime bir kağıt verip arkasınada imzasınıatıp ben yapmıyorum üst kattaki kişiye bunu ver o yapacak dedi.sen niye yapmıyorsun dediğimde ise idare burada gündüz yapılmasını istemiyor dedi.acil servisde gündüz pansuman yapılmıyorsa orada neden görevli bulunuyor?

Avatar
Çorumlu 2020-07-21 06:29:06

Sn çorumlular sn çerkez vekile sorun kırışa kırışa yürüyor çoruma üniversiteye yozgattan amasyadan samsundan adam getirip kadro verdirdi

Avatar
Vatandaş 2020-07-21 17:10:12

Kanser hastalığında ki süreci yaşayanlar çok iyi bilir gözünüzün önünde sevdikleriniz elinizden uçup gider ve siz hicbirsey yapamamanın verdigi ızdırabi hayatiniz boyunca unutamazsınız Allah kimsenin başına vermesin o yüzden bu cok önemli bir konu gerçektende teşekkürler mustafa bey böyle önemli bir konuyu gündeme getirdiğiniz için

Avatar
Adil 2020-07-21 06:57:34

Siyasiler neredeler mi? Nerede olacaklar mustafa bey kurumların küçük işleriyle müdür atamaları hatta hangi personel nerde calissin onunla ilgileniyorlardir milletin derdi ankaralarda sürunmesi cok da ilgilendikleri bir konu değil anlayabilmeleri icin önce sevdikleri bu acıları yaşayanlara bir sorsunlar

Avatar
bizim siyaset 2020-07-21 09:24:29

Yazacaktım ama o kadar zamanım yok

Avatar
Vatandaş 2020-07-21 12:37:36

Çerkez vekil emir kulu arıyor bilen bilir garibim çağatay ne çekti
Alışkanlık yaptı tabi
Gene bilen bilir ki her kuşun eti de yenmez

Avatar
Çorumlu 2020-07-21 10:49:55

habercim19 çorumda en iyi haber yapan sitedir çorumun sorunlarini herzaman dile getiriyorsunuz tesekkurler