Sağlıkta 'siyaset' yapan şifa bulmaz!

Mustafa Demirer son günlerde Çorum'un sağlık sektörünü yönetenlerle ilgili iddiaları yazdı

09 Temmuz 2020 Perşembe 19:03
Sağlıkta 'siyaset' yapan şifa bulmaz!

MUSTAFA DEMİRER

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın, önceki gün düzenlediği basın toplantısında bir soruya verdiği cevap dikkat çekiciydi. Bakan Koca, ‘Sağlıkta siyaset yapan şifa bulmaz” dedi. Bu sözler Çorum’da yaşananlara cuk oturuyor. O yüzden bir kat daha önem arzediyor

İnsan hayatını yakından ilgilendiren sağlık işinin sağlığın yöneticilerine, hekimlerine, sağlık personelimize bırakılması anlamını taşıyan sözler ışığında, Çorum’da son günlerde kulağımıza gelen söylentileri kamuoyunun da bilmeye hakkı olduğunu düşünüyorum.

'SAĞLIK MÜDÜRÜ DEĞİŞECEK' İDDİASI

Sağlık Bakanlığı sağlığın yöneticileri ile belirli bir süre çalıştıktan sonra sözleşme yeniliyor. Haziran ayında gerçekleşen sözleşme yenileme işlemlerinde Çorum Sağlık İl Müdürü Dr. Ömer Sobacı’nın henüz Ankara’ya davet edilmediği bilgisi geldi. Bu durum haliyle camiada sağlık müdürünün değişeceği iddialarını güçlendirdi. Bir ara Amasya’dan Çorum’a sağlık müdürü geleceği, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman hekim olan eski başhekim yardımcısının göreve atanacağı, hatta sağlık il müdür yardımcılarından bir isme görev verileceği de konuşuldu. 

YENİ GELİŞME

Tam bu sırada görev süresi dolan Sağlık İl Müdürü Ömer Sobacı’nın sözleşme yenilenmesi için Ankara’ya çağrılmadığı, ancak pandemi nedeniyle görevinin 2 ay uzatıldığı kesinleşti.

Bu bilgi sıcaklığını korurken, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi gündemimize düştü. 

Geçmişte  Çorum’da hastaneden gelen yoğun şikâyetlerin ardı arkasının kesilmemesi üzerine iktidarın yerel siyasetçilerinin temsilcileri bir araya gelerek yeni yeni bir yapılandırma sözü vermiş ve başhekim arayışına girmişlerdi. Çünkü artık birikmiş sorunlar sadece Çorumlu’yu değil, siyasetçileri içinden çıkılamayacak duruma getirmişti. Uzun süren uğraşlara rağmen yeni bir başhekim bulunamamış,  adı geçen isimlere de  bakanlıktan onay çıkmamıştı.

Sürecin sonunda hemşehrimiz Prof. Dr. Mesut Sezikli ikna edilerek görevi kabul etmişti.

Siyaset-hastane idaresi arasındaki ilişkilerde kamuoyu nezdinde kabul görmeyecek tasarruflarda bulunmamak istişaresi ile işbaşı yapan Başhekim Sezikli, hızlı bir şekilde yeni kadrosunu kurdu. İdare, akademik ve bakanlık uzman hekimleri arasındaki ilişkiler uyumlu hale geldi. Genç olan yönetim kadrosu bir yandan hizmeti diğer taraftan biriken problemleri çözmeye odaklandı. Bürokrasi ve siyasetin temsilcilerinin de desteğiyle hastane bünyesinde yeni servisler kurulurken, önemli merkezler için somut adımlar atıldı. Pandemi sürecinde başarılı bir süreç yürütüldü.

Başhekim Sezikli’nin ikili diyaloglarında ve aldığı bazı kararlarda radikal olduğu yorumları yapılsa da, hastaneden gelen şikayetler giderek azalmaya başladı. Özetle hemşehrimiz Başhekim Sezikli doğru yoldan şaşmadı, taviz de vermedi.

Çorum ve Çorumlu şu anda hastaneden büyük oranda memnunken, şimdi  ne oldu da başhekim değişikliği kulislerde konuşuluyor ve gündemde derseniz, yazının başını, yani Sağlık Bakanı Koca’nın sözlerini bir daha okuyun derim.  
 

Son Güncelleme: 14.07.2020 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yasemin 2020-07-10 04:42:16

sayın sobacı 30 yıldan fazla çoruma hizmet etmiş değerli bir şahsiyettir.Sağlık camiasında herkesi tanır.herkese selam verir.herkesle konuşur.kibir yok..ego yok.devletin milletin adamı.görevine kesinlikle devam etmeli.

Misafir Avatar
melek 2020-07-10 10:58:34 @yasemin

yasemin hanım uzman mısın başkan yardımcı mısın keşke kadronu yazsaydın sobacının sayesinde her ay fazladan aldığın maaşını da yazsaydın keşke. ama ben bu yorumu yazarken sobacının gazabına uğramış bir sürü insan tanıyorum.şahsi kazançlarını bir kenara bırakın . Ömer sobacı ve ihsan Demirbaşın yaptıkları yüzünden kaç evin yuvası dağıldı onu yazın buraya

Beğenmedim! (9)
Avatar
Doğrucu davut 2020-07-09 19:11:29

Siyasetciler değil gazetecilerin istediği kalsın tabi herzaman doğruyu yazarlar hastaneden şikayet azalmış neye ve kime göre azalmış biz başka bir yerdemi yaşıyoruz acaba

Avatar
Ali 2020-07-09 19:32:51

Hastanenin işleri ne siyasetçiler çok karışarak berbat ettiler . Oraya alınan ve iş yapmayan ( yapanlara lafım yok ) personel siyasetçiler sayesinde hasteneyi mahvetti . Pis dedikodular çıktı . Bunun müsebbibi Vekil Ahmet Sami ve ilçe başkanıdır

Avatar
Onkoloji hemşiresi 2020-07-09 22:00:31

Cesur rumuzlu... İlsağlığın desteği ile geçici onkolog istendi hiçbir hasta madurmolmasın diye. Hastanede yapılanları görün.

Misafir Avatar
Çok Bilmiş 2020-07-10 09:11:53 @Onkoloji hemşiresi

İşin içinde olanlar gerçekleri görüyor.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Çok Bilmiş 2020-07-09 22:06:25

“Sağlık İl Müdürü Ömer Sobacı’nın sözleşme yenilenmesi için Ankara’ya çağrılmadı”
“Prof. Dr. Mesut Sezikli ikna edilerek“
“İdare, akademik ve bakanlık uzman hekimleri arasındaki ilişkiler uyumlu hale geldi.”
“Başhekim Sezikli doğru yoldan şaşmadı, taviz de vermedi.”
“Çorum ve Çorumlu şu anda hastaneden büyük oranda memnunken“
Ben de özenle seçtiğiniz bu cümleleri bir kez daha okuyun derim :))

Avatar
Siyasetçinin yönettipi hastaneden HAYIR GELMEZ. ASC 2020-07-09 21:25:57

Bir telefonla şu şirket elemanı bizim AKPli deyipte kolay bir yere görevi değiştirip o hastaneden işmi bekliyorsunuz? Memnuniyet olurmu sanıyorsunuz? Sayın ASC VE İL BŞK. ÇEKSİN ELİNİ YETER.

Avatar
çorumlu 2020-07-09 20:05:53

başhekim kendine bırakılirsa ışini en iyi şekilde yapar ama arkasında siyaset olan personeli bile hastanede yönetmesine izin vermiyorlar.
BENCE BAŞ HEKİM DEĞIL SIYASETCİLER DEĞİŞSİN

Avatar
Adil 2020-07-09 23:43:28

Başhekim degil siyasetçiler değişsin kurumlara doldurduklarina güç yetmiyor

banner165