Valilik’ten vaka sayısı açıklaması

Çorum Valiliği, Çorum’da vaka sayısında artış olduğunu nedenleri ile birlikte açıkladı.

12 Haziran 2020 Cuma 20:46
Valilik’ten vaka sayısı açıklaması

Çorum Valiliği, Çorum’da vaka sayısında artış olduğunu, ancak bu artışın sebebinin iki kaynağın hane içi ve aynı işyeri ortamından kaynaklandığını bildirdi.

Bir yerel gazetede ilimizde yapılan test sayısının yetersiz olduğu ve kent özelinde ortaya çıkan vaka sayılarına ait verilerin paylaşılması gerektiği yönündeki haber üzerine açıklama yapıldı.

Açıklamada, Türkiye’de vaka tablosunun günlük Sağlık Bakanlığı’nca duyurulduğu, vaka sayısındaki artışla birlikte tüm hastaların testleri negatif çıkana kadar hastanede müşahade altına alındığı, yatan hastaların sağlık durumlarının iyi olduğu, yoğun bakım hastası bulunmadığı belirtilerek, şu görüşlere yer verildi;

Tüm dünyayı etkileyen yeni koronavirüs salgını ile ilgili ülkemizde olduğu gibi ilimizde de pandemi sürecinin başlangıcından itibaren her türlü tedbir en üst düzeyde alınmış ve derhal uygulamaya konulmuştır. Alınan tedbirler ve vatandaşlarımızın duyarlı davranışları neticesinde ilimizde vaka sayıları Türkiye ortalamasının bir hayli altında seyretmiştir. Pandemi sürecinin hemen başında Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Covid-19 Tanı Laboratuvarı kurulmuş, 21 Mart 2020 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilerek testler ilimizde yapılmaya başlanmıştır. Bu süreçte yapılan test sayısında bir yetersizlik söz konusu olmayıp Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri, bilimsel veriler ve hazırlanan rehberler doğrultusunda test yapılması gereken tüm hastalarımıza gerekli testler yapılmıştır ve yapılmaya da devam etmektedir. İlimizde test sayısı ve kapasitesinde bir eksiklik söz konusu değildir.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararları gereği illere ait günlük vaka sayıları açıklanmamakta, bu veriler günlük düzenli olarak bizzat Sağlık Bakanımız tarafından kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

Son günlerde ilimizde vaka sayılarında artış görülmekte olup, bu artışın sebebi iki kaynağın hane içi ve aynı işyeri ortamından kaynaklandığı, filyasyon ekipleri tarafından yapılan temaslı taramaları neticesinde tespit edilmiştir. Bu da maske kullanımı ve sosyal mesafenin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Aile bireyleri, akrabalar, komşular ve çalışma arkadaşları başta olmak üzere kişisel tedbirlere uyulmadığı takdirde benzer tabloların ortaya çıkması kaçınılmazdır.

İlimiz Hıfzıssıhha Kurulunda alınan kararlar gereği test sonucu pozitif çıkan tüm hastalar yatış endikasyonu ortadan kalksa dahi son iki testleri negatif çıkana kadar hastanede müşahede altında tutulmaktadır. Son günlerde hastanede yatan hasta sayımızda bu nedenle bir artış söz konusudur. Yatan tüm hastalarımızın genel durumları ve sağlıkları gayet iyi olup, yoğun bakımda yatan hastamız bulunmamaktadır.

Son Güncelleme: 15.06.2020 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hidur 2020-06-13 08:16:25

Zahmet oldu be bi açıklama yaptınız nihayet.

Avatar
Mertçe 2020-06-14 08:12:46

ALLAH yüzümüze bakıp acısında vaka sayıları artmasın. Siz yetkililerden bir şey beklemiyorum çünkü çoğunuz tedbirleri uygulatacak kararlılıkta değilsiniz. Memlekette herkes virüsü sanki yaşanmamışcasına unuttu tek sorumlu kararsız yöneticiler. Daha dün denetleyici polis memuru polis otosunda maskeyi çenesine indirmiş vaziyetteydi. Vatandaşa zaten bir şey denilmiyor her zzamanki gibi B.evl YUnus markette maskesiz gezmek serbest galiba. hele pazar dışarıda kontrol içeride herşey serbest nerde denetleyiciler.

Avatar
SLM 2020-06-15 13:08:39

KEŞKE İŞ YERLRİ GEREKTĞİ GİBİ DENETLENSE ÇİFLİK MEZARLIĞININ ORDAKİ KARŞIYAKA ÇÖREKCİSİNE ALİŞ VERİŞE GİTTİM 6 TANE ÇALIŞANIN HİÇ BİRİNDE MASKE YOK

Avatar
Mmt 2020-06-15 13:16:13

işyerleri çok acil denetlenmeli gıda üretimi yapan işyerlerinde bile çalışanlar maske takmıyor yoksa çok daha kötü olabilir
Acilen denetim şart

Avatar
Dürüst 2020-06-13 12:23:49

ABD'de fakkirleri tedaviye alınmıyor, günlük ölü sayısı bin beşyüz ölüleri gıda kamyonlarına koyuyorlar.

Misafir Avatar
Parayı veren düdüğü çalar. 2020-06-15 13:15:04 @Dürüst

Because;Sağlık sigortası sistemi var.Sisteme prim ödersen sağlık hizmetlerinden faydalanıyorsunuz. Kapitalist sistem,Vahşi batı veya adına ne derseniz.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Dürüst 2020-06-14 12:42:59

Türkiye korona. ile mücadelede önde abdavrupadevletleri gazeteleri Türkiye'yi örnek gösteriyor ülkelerine

Avatar
XxXx 2020-06-14 13:21:31

amerikaavrupa Devletleri birbirlerinin maskelerini çalıyorlar iken abddoktorlarina maske eldiven istemeyin diye belge okuyor iken ingilizdoktoru çöp poşetlerini giyerek ameliyata giriyorlar iken abddoktorlarina maske eldiven tulum solunum cihazları bulamıyorlar iken amerika tıp öğrencilerine diploma verip göreve başlatıyor iken amerika ölülerini gıda kamyonlarına koyuyorlar iken yer bulamıyor iken siz neyin kafasını yaşıyorsunuz