Yeniden Refah’ı özüre davet ettiler

Türk-Sağlık İş temsilcileri, Yeniden Refah Partisi İl Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Av. Mehmet Emin Zorlu'ya tepki gösterdiler.

18 Ağustos 2022 Perşembe 21:30
Yeniden Refah’ı özüre davet ettiler

Türk-Sağlık İş temsilcileri, Yeniden Refah Partisi İl Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Av. Mehmet Emin Zorlu'ya tepki gösterdiler.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Türk-Sağlık İş) İl Temsilcisi Murat Yurt ve Türk Sağlık-İş Sendikası Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Temsilcisi Ahmet Balabaz, Yeniden Refah Partisi İl Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Av. Mehmet Emin Zorlu'nun özellikle Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan sekreterleri hedef göstererek, duyumlardan yola çıkarak yapmış olduğu açıklamasını kınadılar.

'SAĞLIK ÇALIŞANLARI HEDEF GÖSTERİLİYOR' İDDİASI

Hiç bir siyasi parti mensubunun, kişi ya da kişilerin eleştiri adı altında yaptığı açıklamalarında Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan sekreterler başta olmak üzere sağlık işçilerini hedef göstererek zan altında bırakamayacaklarını savunan Murat Yurt ve Ahmet Balabaz, sağlık işçilerinin ne oy malzemesi olarak kullanılmasına, ne de siyasi emellere alet edilmesine müsaade etmeyeceklerini kaydettiler.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Türk-Sağlık İş) İl Temsilcisi Murat Yurt ve Türk Sağlık-İş Sendikası Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Temsilcisi Ahmet Balabaz yaptıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdiler:

‘CANINI DİŞİNE TAKARAK GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞIYORLAR’

“Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde canını dişine takarak ve gecesini gündüzüne katarak çalışan sağlık işçilerine yönelik yapılan bu tür asılsız ve acımasız açıklamalarla sağlıkta şiddete davetiye çıkaran ve sağlık işçilerinin keyfi uygulamalarla çalıştığını iddia ederek, vatandaşların gözünde değersizleştiren Yeniden Refah Partisi İl Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Avukat Mehmet Emin Zorlu şunu çok iyi bilmelidir ki ‘Sekreterler sadece eleştirilerden birisi’ diyerek yaptığı açıklamayla çalışan bütün sekreterler zan altında kalmış olup, herkesi şüpheli gösteren bu açıklamadan sonra hastanede güvensizlik ve çalışanlar arasında ileride yaşanacak olan herhangi fikir ayrılıklarına ‘çanak tutmak’ olarak nitelendiriyoruz.

SORUN VARSA EL ELE ÇÖZELİM’

Böyle bir durum varsa şayet sağlık çalışanlarını üst makamlara durumu iletmesini ve sorunları el ele çözmeyi bekliyoruz. Siyasi parti yetkililerinin hastanenin iç dinamik yapısına ve çalışanlara müdahale etmesini ise hoş bulmamakla birlikte tavsip de etmiyoruz.

'EVRAK VE BELGE ÇORUM'A ÖZGÜ DEĞİL'

Evrak ve belge durumu sadece Hitit Üniversitesi Erol Olçok Hastanesine özgü değildir. Türkiye’deki bütün devlet hastanelerinde olduğu gibidir. Eğer ki fazla ve aykırı bir işlem varsa bunun sunulmasını ve ispatlamasını da hiç bir sağlık işçilerini hedef göstermeden ispatlamasını da isteriz.

ŞİKAYET DEĞİL ‘OPERASYON’ İDDİASI

Sayın Zorlu'nun iddiasına göre bahse konu ‘Nüfuzlu kimseler’ atama işlerinde söz sahibi, hastanenin işleyişinde söz sahibi ve hastane içinde amir ile çalışan arasındaki ast-üst ilişkisinde de söz sahibi. Kendisinden bu nüfuzlu kişilerin kim olduğunu, eğer ki bir delil ve belge varsa açıklamasını bekliyoruz. Kendisinin sunacağı hiçbir belge ve delil yoksa da vatandaşımızın ve halkımızın üstüne algı yaratmasını ‘Siyasal bir operasyon’ olarak görüyoruz.

Bilinmelidir ki hastanenin hangi birimi olursa olsun hiç bir sağlık çalışanının hastane yönetiminin kuralları ve amirlerinin talimatları haricinde keyfi uygulamalarda bulunması ve hiç bir hasta ile hasta yakınının mağdur edilmesi söz konusu değildir.

‘KINIYOR, ÖZÜRE DAVET EDİYORUZ’

Türk Sağlık-İş olarak gözlerinizle görmediğiniz kulaktan duyma sözlerle yapılan bu tür talihsiz ve mesnetsiz açıklamalarınızla başta sekreterler olmak üzere hiç bir sağlık işçilerini hedef tahtası haline getirilmesine asla müsaade etmeyeceğimizi bir kez dikkatinizi çekiyor ve başta sekreterler olmak üzere sizleri sağlık işçileri adına hepinizi kınıyor ve özür dilemeye davet ediyoruz.”

Son Güncelleme: 18.08.2022 22:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DOĞRU 2022-08-19 10:29:33

SEKRETERE,GÜVENLİKÇİYE,ÇAYCIYA GÜÇ YETMİYOR.HELEKİ BUNLARI BİR DE YANDAŞ PARTİ İŞE ALDIYSA......TAMAM

Avatar
Batandaş 2022-08-19 07:43:44

Milleti aptal yerine koymayı bırakın. Mesela iktidar vekili gelince nüfuzunu kullanmıyor mu? Yemin ediyorum pandemi döneminde yoğun bakımdan çıkan hastamız için ücreti karşılığında tek kişilik oda istedik. Hastane çalışanı vekillerin yakınlarından sıra gelmez dedi. Hikaye anlatmayın

Avatar
crm 2022-08-19 08:24:25

Adamın söylediğinde bir şey yok neden tepki gösteriyorsunuz. sadece hastane değil bütün kurumlar çürüdü

Avatar
GÖREN GÖZ 2022-08-19 13:41:03

vekiller yorumları okuyun SAYIN VALİ MÜLKİ AMİR bu yazıları yazanlar yorumlarda ne diyor. bunlar yalancı ve iftiracı ise gerekeni yap yok eğer doğru ise görevini yap

Avatar
Adam haklı 2022-08-20 07:27:48

Sadece hastane mi tüm kurumlar yandaş doldu iş yapan yok, yıllardır bir baltaya sap olamamış odunlar ya belediyede ya hastanede yada başka bir kurumda yan gel yat modundalar. Ülkede liyakat bitti işte bu nedenle başka bir parti arada bir iktidara gelmeli ki temizlik yapsın kurumlar sırtlarındaki kamburdan kurtulsun. Ülke rahatlasın.

Avatar
Mustafa 2022-08-19 11:21:13

Afedersiniz de kamu hastanelerinde doktorlar da sağlık çalışanları da (işlerini liyakatle yapanlar hariç ) insanları tedavi etmek için yardımcı olmak için değil para kazanmak maaş almak iş yapıyor gözükmek için konumlarını kullanıyorlar insanlara insan gibi davranmıyorlar sağlık çalışanlarının büyük kısmı taşeron sistemle kayırmacılıkla işe yerleştirilmişler sekreterlerde dahil sorsan doktorlar sağlık çalışanları hastalardan sistemsizlikten şikayetçiler e hastalarda hastane sistemi ve çalışanlardan ama bilinmeli ki hastaneler ve içerisinde çalışanlar hastalanan insanlar için varlar koltukta oturmak yer işgal etmek bilgisayara bakmak gelişigüzel ilaç baronlarına para kazandırmak için ilaç yazmak üzere sağlık çalışanı ünvanı taşımıyorlar. Her insan meslek etiğinin gereklerini yerine getirmek zorundadır. Bir çok kamu kurumunda başı boş oturan fazla sayılacak insan gücü boşu boşuna yer kaplamaktadır, yazıktır günahtır yahu kraldan çok kralcı zihniyetler maalesef devlet kademelerindeler bu ülkede iktidara gelen politik güçler kim olursa olsun adam kayırmacılık ve torpil işlerini açıktan veya gizlice yapıyorlar hukuk ancak gücü olmayana yetiyor adalet yok zira kanunlar Fransız İtalyan İsviçre fln fln hiç kimse yanlışı savunmasın herkes görüyor biliyor şahit oluyor

Avatar
çorum 2022-08-19 08:12:19

Bu ne biçim avukat. Mahalle ağzıyla konuşmuş. Sorun çözme böyle yapılıyorsa vay memleketin haline bir de siyasetçi olacak bunlar bu memlekete neden geldi.