MUSTAFA DEMİRER
Çorum’da Sağlık Bakanlığı’nca yapımı devam eden Diş Hastanesi’nin inşaatında yüzde 60 fiziki gerçekleşme sağlandı.
6 KATLI OLACAK
2022 yılı Kasım ayında Hitit Üniversitesi Güney Kampüsü’nde 20.000 m² arsa üzerine temeli atılan hastane binası, bodrum, zemin ve toplam 6 kattan oluşuyor. Hastanenin iki katında ileride Hitit Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile entegre olması düşünülerek idare ve Hitit Üniversitesi akademik kadrosunun odaları bulunuyor.
51 ÜNİTLİK HASTANE
Poliklinik hzmeti verecek 51 üniti bulunan Diş Hastanesi’nin bünyesinde ameliyathaneler, lokal girişim odası, yataklı servisi, protez laboratuvarı, röntgen odaları yer alıyor.
BAŞKA KENTLERE SEVK ÖNLENECEK
Diş Hastanesi’nin yüklenici firma tarafından inşaatının bu yıl sonunda Çorumluların hizmetine sunulması hedeflenirken, yeni sağlık yatırımının devreye girmesiyle Çorum’dan başka kentlere sevkin azalacağı öngörülüyor. Bilindiği üzere Çorumlu, ağız ve diş hastalıkları problemlerinin büyük bölümünde Ankara, Kırıkkale ve Samsun'a gönderiliyor.
CEYLAN’IN KATKISI VAR
Diş Hastanesi’nin Çorum’a kazandırılmasında AK Parti Çorum eski Milletvekili ve halen MKYK Üyesi olan Ahmet Sami Ceylan’ın katkıları yadsınamaz. Hastaneye ulaşımı sağlayacak alt ve üst yapı hizmetlerini ise Çorum Belediyesi üstlenecek.
GELELİM DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNE…
Hastanenin yapımına izin alınmasıyla birlikte dönemin Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’nün YÖK nezdinde yaptığı çalışmalarla prensipte Diş Hekimliği Fakültesi’nin de temelleri atılmaya başlanmıştı. Hastanenin projelendirilmesinde üniversite bünyesinde afiliasyon yapılacağı ve öğrenci alınacağı öngörüsüyle fiziki planlama öngörülmüştü.
BUNDAN SONRA NE YAPILMALI?
Bundan sonrasında en önemli aşama en azından diğer üniversitelerin yaptığı gibi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri (ADSM) ile de olsa afiliasyon çalışmalarına başlanılması. Böylece hem Diş Hekimliği Fakültemize öğrenci alınarak ilimize ve bölgemize ağız sağlığı konusunda hizmet verilmesi hem de diş hekimlerinin yetiştirilmesi sağlanmış olacak. Tıp Fakültesi bu konuda güzel bir örnek. Ayrıca afiliasyon yapılması hemen öğrenci alımını gerektirmiyor. Hatırlarsak Hitit Tıp Fakültesi 2012 yılında afiliasyon yaptı, 2017 yılında öğrenci alımına başladı. Şimdi hekim mezun veriyoruz.
REKTÖR HOCA’NIN DİRENCİ?!
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, göreve başladığı ilk günlerde önceliklerinin Tıp Fakültesi Morfoloji binasının tamamlanması ve bundan sonrasında diş hekimliği fakültesinin aktif hale getirilmesi olarak özetlemişti.
BU İŞ BÖYLE OLUYOR
Rektör Hoca ilk beyanlarında Diş Hekimliği Fakültesi’ne direnç gösteriyor, Tıp Fakültesi eğitimlerinin iki katlı yetersiz binada yapılmasını örnek gösterip, morfoloji binasının gerekliliğini şart koşuyordu. Rektör’ün bu görüşü elbette ideal ve güzel olanı. Ancak, Rektör 2021 yılında morfoloji binasının temellerinin atılacağını ifade etmişti. Aradan iki yıl geçmesine rağmen ortada somut bir şey yok. Oysa şu bir gerçek ki, fiziki mükemmel alt yapıya sahip olalım diye projeleri çok uzun sürede hayata geçirmeyi hedeflersek, sonuç alamıyoruz, zaman geçiyor. Bu gidişle Diş Hekimliği Fakültesi’nin hayata geçirilmesi kısa ve orta vadede pek mümkün görünmüyor. Elbette bu eğitim kalitesini etkileyecek asgari koşulların sağlanmaması anlamına gelmiyor. Eğitim devam etmeli, bir yandan da fiziki şartların oluşması için çaba gösterilmeli. Bir nevi göç yolda düzülür hesabı yani.
REKTÖR HOCA GİBİ HAREKET ETSEYDİK…
Kaba bir mantıkla, geçmişte Rektör Hoca’nın yöntemiyle işe koyulsaydık, şu anda Tıp Fakültemiz de olmayacaktı. Hatta halen lise binasında devam eden fakülteleri de açamayacaktık. Örneğin, uzun süre Kur’an Kursu olan binada eğitim veren Çorum İlahiyat Fakültesi, yetersiz fiziki şartlara rağmen Türkiye’nin öne çıkan sayılı ilahiyatları arasına girmeyi başardı. Eğitim o şartlarda devam ederken, zamanla İlahiyat yeni binasına taşındı. O zaman ‘iyi bina’yı bekleseydik, ancak bu sene öğrenci alabilecektik.
SAYIN HOCAM GELİN VAZGEÇİN
Sözün özü; Sayın Hocam, gelin şu yöntemden vazgeçin. Bazı üniversitelerin yaptığı gibi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerimizle afiliasyon (işbirliği protokolü) yapıp, Diş Hekimliği Fakültesi’ni kuralım. Tıp Fakültesi örneğinde olduğu gibi Çorum’dan diş hekimleri yetiştirelim. Çorum’un ağız ve diş sağlığı problemlerini yerinde çözelim. Çorumlu’yu başka şehirlerde perişan etmeyelim. Akıl, mantık ve fiili gerçekler bu yöntemin Çorum için daha hayırlı ve sonuca ulaştırıcı olduğunu gösteriyor.
Üniversite sınavlarının kaldırılmasınınn konuşulduğu, öğrencinin çok daha kıymetli olduğu dönemlere giriyoruz. Öğrenci şehre ve eğitim kalitesine göre tercih yapıyor. Hocaların yayını, uluslarası başarıları, üniversite sıralamaları vs gibi. O yüzden bir an önce afiliasyonla hoca temin edilip, başlanımalı.
Uzun süre öğrenci alınmayan bölümler, birimler kapatılabiliyor. O yüzden acele edersek iyi olur hocam.
Binalarda önemli ama diş hekimlerimiz ciddiyetsiz gelen hastayı köle gibi görüyorlar önemsemiyorlar düzgün tedavi yok kendilerini çok mükemmel insan olarak görüyorlar sükseden başka birşey yok neden samsun ,Kırkkale övgüyle bahsediliyor.Çorum sıfır hak edilen tedaviyi alamıyoruz.Randevü alamıyoruz.menmuniyetlik perişan ümidim yok
Sn editor rektör son cirpinislari numan abisine gitsin artik yeter asc mis numanmis rektormus bunlar size mail olarak gelen yazi bir takim gundem degistirmekten baska bisey degil bu universitede corumlularin kimler nasil ekmegiyle oynadiysa hepsinin siarsi bir bir geldi Az kaldi
Veteriner fakültesi ne oldu açılamadı bir türlü bu konu hakkında bir gelişme bekliyoruz
1118+1 işsiz üstteki yorumu beğenmiş
Beğen (3) Beğenmedim! (3)Dükkan açmak için diplomaya gerek yok.(kedi kumu,köpek maması,kuş yemi v.s satmak için)Ailene 4 yıl boyunca masraf ettir sonra karşılığı olmasın,sanayide motorcu ustası olsa daha çok kazanır.
Beğen (10) Beğenmedim! (0)Geçmişte YÖK Psikoloji bölümünün açılmasına onay vermiş,ilahiyatcıların engellemesiyle bölüm açılamamıştı.(Gerekçe:İlahiyatta Din Psikolojisi zaten var.).Geçmişte bu bölüm açılsaydı,çorumlu hemşerilerimiz olan Prof.Mehmet Engin Deniz,Doç.Dr.Levent Yaycı,Doç.Dr.Seydi Ahmet Satıcı gibi tüm akademi camiasının ve öğrencilerin yakınen tanıdığı mesleğinde duayen olmuş hocalarıda üniversiteye kazandırılmış olunsaydı,bugün üniversitemiz akademik anlamda Boğaziçi,Odtü,Hacettepe düzeyinde olurdu.
Beğen (12) Beğenmedim! (0)Veterinerlik fakültesinin açılması devletin kaynaklarının israf edilmesi, yeni işsizler ordusunun oluşması demektir.Geleceği olmadığı için öğrencide tercih etmez.Tercih edende 2 sene bırakır.Onun yerine Hukuk,psikoloji gibi geleceğin bölümlerinin açılması gerekir.
Beğen (1126) Beğenmedim! (0)La gardaş, adamın nefesi tükenmiş, 4 yıldır çalışa çalışa yorulmuş. Afilasyonun ne demek olduğunu belki sözlükten öğrenmiştir.Reha hocanın bıraktığı yarım binaları bile bitirememiş.siz diyonuz ki diş hekimliği fakültesi aç.Adamla dalgamı geçinoyuz. Üniversitenin pandemi döneminde artırdığı üç kuruş para var. Onuda bakanlardan yeniden atanmak için destek ziyaretlerinde harcadıysa paramı kalır. Hoca yoruldu, biraz dinlensin ondan sona görün nasıl çalışır. Hele bide ankarada bakan yardımcısı olursa görün çoruma nasılda destek verir.ya da bıktım bu çorumlulardan deyip bu tarafa dönüp bakmaz bile.habercim19 hocadan umutlu anaşılan.beklenti içinde olduğuna göre. Oysa mustafa gardaş tecrübelidir adamı da şalgamıda bilir.ne demişler çıkmadık candan umut kesilmiyo demekki.sorum şu üniversiteyimi çok seviyok yoksa başarılı olamamış bi rektörün tekrar gelmesinimi.üniversite kazanırsa rektör kaybedecek rektör kazanırsa sadece üniversite değil tüm çorum çok şey kaybedecek. Hadi hayırlısı bakalım.
Rektör Çorum'dan kim olursa olsun yeterki Çorum'un suyuyla havasıyla büyüyen biri olsun.. istemiyoruz kısaca dışardan gelen
Habercim19 ahmet Sami ceylanın sözcülüğüne başlamışsınız hayırdır fetöcü geçen sözleri yayınlamıyorsunuz Çorumlu sizleri iyi biliyor merak etmeyin kamu kurumlarına kadar sızdınız heryerdesiniz kendinizi temize çıkarmayın yakındır sonunuz hesap vereceksiniz…