2 saat süren güvenlik toplantısı

Vali Sabri Başköy, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde...

22 Ocak 2014 Çarşamba 18:48
 2 saat süren güvenlik toplantısı


Vali Sabri Başköy, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen ve uyulması gereken esasları görüşmek üzere TBMM’de grubu bulunan siyasi parti il başkanları ile bir araya gelerek istişarede bulundu.

Valilik makamında gerçekleştirilen ve iki saat süren toplantıya; İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Ahmet Çelik, Vali Yardımcıları; H.Osman Ebiloğlu, Hamdi Bolat ve A.Deniz Sürmen, İl Emniyet Müdürü H.İbrahim Doğan, Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Yiğit, Güvenlik Şube Müdürü M.Beyhan Veyseloğlu, Ak Parti İl Başkanı A. Sami Ceylan, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ve MHP İl Başkanı İsmail Lek katıldı.

İdare olarak, seçimlerin emniyet içerisinde ve güvenli bir şekilde yapılması için  Jandarma ilgili birimlerin gerekli tedbirleri alacağına dikkat çeken Vali Başköy; “Genişletilmiş seçim güvenliği toplantısını yapmamızın amacı, vatandaşlarımızın serbest iradesini sandığa hiçbir baskı ve etki altında kalmadan yansıtarak seçimlerin adil ve eşit bir ortamda yapılabilmesi için alınması gereken her türlü tedbirleri değerlendirmektir.

Vatandaşımızın, birlik ve beraberlik içerisinde ilimiz barış ve kardeşliğinin daha da pekiştiği bir seçim atmosferini yaşamasını istiyoruz. Bu kapsamda YSK’nın ve İlçe Seçim Kurullarının almış oldukları kararlar, kanunlar ve mevzuatlar çerçevesinde güvenlik birimlerimize verilmiş olan görevleri yerine getirmekle mükellefiz. Dolayısıyla demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin yerel seçim hazırlıkları kapsamında mevcut yasalar çerçevesinde rahat bir propaganda yapabilmeleri için yapılacaklar ile diğer güvenlik konularının değerlendirildiği oldukça verimli bir toplantı yapıldı.” dedi.

30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında yapılan Geniş Katılımlı Seçim Güvenliği toplantısının karşılıklı değerlendirmeler ve katkılarla oldukça verimli geçtiğini belirten Vali Başköy, tüm katılımcılara teşekkür ederek, güvenli ve huzurlu bir ortamda seçim sürecinin geçmesini temenni etti.





Son Güncelleme: 22.01.2014 18:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.