AK Parti'de kimler Meclis'te?

AK Parti meclis listeleri Genel Merkez'in onayına sunuldu. Peki kulislerde hangi isimler konuşuluyor?

15 Şubat 2019 Cuma 21:33
AK Parti'de kimler Meclis'te?

MUSTAFA DEMİRER

Çorum AK Parti’de il genel ve belediye meclis üyeleri belirlenerek genel merkezin onayına sunuldu.

31 Mart Yerel Yönetimler Seçimleri’nde Çorum Belediye Meclisi 33+4 (kontenjan) olmak üzere toplam 37 üyeden oluşacak. İl Genel Meclisi bir değişiklik olmazsa yine 7’si merkez toplam 38 üyeden teşekkül edecek.

Kulislere göre, AK Parti’de meclis üyelerinin tespiti için Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin başkanlığındaki komisyon yoğun bir çalışma yaptı. Uzun süren değerlendirmelerin ardından belediye ve il genel meclisi üye listesi sabaha karşı tamamlandı.

Çorum Belediye Başkan Aday Halil İbrahim Aşgın’ın birlikte çalışmayı arzu ettiği meclis üyesi adaylarının büyük oranda listeye alındığı öğrenildi. Aşgın’ın kontenjan meclis üyesi olan 4 isimden 3’ü listeye girebildi. Kontejan isimler arasında Av. İsmail Yağbat, Muhasebeci Mali Müşavir Lemzi Çöplü ve esnaf Kenan Özüyağlı'nın bulunduğu öğrenildi.

Çorum merkezden il genel meclisi üyesi adayı gösterilecek 7 isim de belli oldu. Adaylar arasında Halil İbrahim Kaya’nın yer almadığı iddia edilirken, birinci sıra il genel meclis üyesinin Yusuf Ahlatcı başkanlığındaki yönetimde il başkan yardımcısı olan Av. Murat Günay’ın babası Valilik'ten emekli şef Osman Günay olduğu konuşuluyor.

İl genel meclisi merkez üyeliklerinde Mehmet Bektaş, önceki dönem parti yönetiminden Adife Kanar, Ünal Nalçacı, Gazi Yıldırım ile İbrahim Çiftçi ve Mahmut Şimşek’in isimleri geçiyor.

Bu arada uzun yıllar İl Genel Meclisi Üyesi olan Yurdanur Özzehinli’nin belediye meclis üyesi listesine yazıldığı ifade edildi.

Tabi kesin liste AK Parti Genel Merkezi’nin onayından sonra belli olacak.

Son Güncelleme: 18.02.2019 23:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Oy yok 2019-02-16 21:35:59

Nasıl olsa,Bizler oy vermeyeceğiz ve AKP seçimi kaybedecek,kim yazılırsa yazılsın fark etmez.

Avatar
cemal yavuz 2019-02-18 01:19:29

oy veren versin..
muzaffer ile gelenler zengin oldu.
şimdi sıra yeni kadroda.
evde üç oy var...
yakın akrabada on oy yani demem o ki 13 oy yok bu seçimde akp..
oy bizden gelsin parayı akp yöneticileri yesin
lütfiyi hatırlayın kaç dönemdir akp belediye meclis üyesi..birde sonunu hatırlayın hadi canım demeyin şimdi. siz oy verin onlar para kazansın. bu yorumu nasıl olsa onaylamaz akp ile birlikte para kazanan site sahibi...
16 yıldır çorum a bir çivi çakıldı mı diye sormaya gerek yok.
kazık çakıldı.

Avatar
Secmen 2019-02-17 14:44:04

Oy yok bu secim bakalim bu oy dususune ragmen genel merkez kimin ipini cekecek

Avatar
Akıllı Murat 2019-02-16 06:32:45

İl Genel Meclisi listesi iyi olmuş. Belediye Meclisi listesinde doğal olan Halil İbrahim Aşgın’ın ekibini belirlemesidir. Leyla Şahin iyi iş çıkarmış

Avatar
reisci 2019-02-18 11:47:52

6 oy daha eksik yazın çorum akpartiye

Avatar
Çorum sevdalısı 2019-02-20 12:12:25

Halil İbrahim AŞGIN Meclis kadrosunu çok güzel belirlemiş. Temiz ve Çalışkan bir kadro kurmuşlar. Allah çalışmalarını başarılı eylesin. Yerel seçimlerde parti önemli olduğu kadar başkan adayı ve Meclis Ekibi de çok önemli. Oylar Halil İbrahim AŞGIN a

banner165