Bu kez huzurevini gündeme getirdi

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Çorum’da huzurevinde koronava vakalarının arttığına yönelik iddiayı gündeme getirdi.

23 Kasım 2020 Pazartesi 12:19
Bu kez huzurevini gündeme getirdi

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Çorum’da huzurevinde koronava vakalarının arttığına yönelik iddiayı gündeme getirdi.
Köse, yaptığı açıklamada huzurevinde 70 kişinin koronavirüse yakalandığını iddia etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle bir önerge veren Çorum Milletvekili Köse, önergede şu görüşlere yer verdi;
Çorum Atıl Uzelgin Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan huzurevi sakinlerine ve personelinin tamamına koronavirüs bulaştığı iddiası doğru mudur?

Huzurevinde, koronavirüs bu kadar hızlı şekilde herkese bulaşana kadar, ne için bir önlem alınmamıştır? Personel düzenli testten geçirilmemiş midir?

Huzurevinin tamamına koronavirüs bulaşmasının sebebi nedir? Olayla ilgili soruşturma başlatılmış mıdır? Testi pozitif çıkan huzurevi sakinleri ve personelin şu anda sağlık durumu nedir? Tedavileri nerede devam etmektedir?

Huzurevleri başta olmak üzere, yaşlıların, engellilerin kaldığı kurumlar ve çocuk esirgeme kurumları gibi toplu yaşanan riskli yerlerde, Bakanlık olarak ne gibi önlemler aldınız? Mevcut önlemler dışında ilave önlem alacak mısınız?”

Son Güncelleme: 23.11.2020 12:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kenan 2020-11-23 15:47:46

Vekilimiz çalışıyor.
İSKİLİP TOSYA YOLUNDÜN GELİŞME VAR MI?
hayalmi her seçim öncesi öni çıkıyor.

Avatar
Çorum 19 2020-11-23 16:02:39

Sayın Kose iyidir hoştur ama mesnetsiz iddialar boştur bakıyoruz dünyaya sayın Bakanımız Fahrettin Koca kadar yırtınıp didinen var mı göremiyoruz ne gibi tedbirler öneriyorsunuz tam kapanmaya geçmeyi becerip ekonomiyi de aynı anda sahlandirabilen var mı eleştirmek kolay yapmak zordur bu konuyu halledebilmiş bir ülke varsa gösteriniz öyle davranilsin zaten iyi parti gülleriyle gelecek seçimi de garantilediniz saygilar