CHP'nin yaptığı hataya AK Parti de düşüyor

MHP Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, AK Parti'nin seçim söylemlerini eleştirdi

18 Mart 2019 Pazartesi 16:27
CHP'nin yaptığı hataya AK Parti de düşüyor

Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, bir zamanların CHP zihniyetinin yaptığı hataya sanki bugün AK Parti’nin de düştüğünü iddia etti.

Habercim19’u ziyaretinde Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Demirer’e değerlendirmelerde bulunan Şahin, “1980-90’lı yılların siyasetini bugün görüyorum. CHP’nin 80-90’lı yıllarda laiklik elden gidiyor-şeriat geliyor’ söylemleri ile seçmenini konsolide etme gayretini bugün AK Parti Teşkilatları şehrimizde uyguluyor. 16 yıldır kullandıkları stratejiye tekrar işe yaraması umuduyla dört elle sarıldılar. Bir zamanların CHP zihniyeti, sanki AK Parti’de vücut buldu. Seçmene diyorlar ki; ‘MHP’ye oy verirseniz bu oylar CHP’ye gider.’ Sağ seçmeni korku dağlarıyla yıldırmaya, sağlıksız düşünmeye, ikna etmeye çalışıyorlar. Maalesef siyasi söylemleri iki ana temel üzerine kurulu. Birincisi halkımızın Sayın Cumhurbaşkanımıza olan sevgisi, ikincisi insanlara verilmeye çalışılan ‘CHP kazanır’ korkusu. Oysa şunu bilmiyorlar, artık bu söylemleri işe yaramayacak. 16 yıl boyunca yaptıkları tembellikleri, şımarıklıkları, kibirlerini, bu korkuyla kapatamayacaklar. Halkımız son derece farkındaki, 31 Mart seçimlerinin en büyük partisi MHP’dir. Bu kadar şaşkınlık, şaşırmışlık sonucu toplanma yeri MHP’dir. İnsanlarımızı bu sefer kandırmalarına müsaade etmeyeceğiz. Yozgat’ı kıskanır bir Çorum haline gelmemizin üstünü örtmelerine izin vermeyeceğiz. Bir türlü gelmeyen hızlı tren, havaalanı ve yatırımların, elimizden kaybettiğimiz fabrikalarımızın, işsizliğin üstünü örtmelerine izin vermeyeceğiz. Çorumlu bu sefer akl-ı selim ve mantıklı davranacak. MHP’ye belediyeyi teslim edecektir. Biz de MHP olarak emanete sahip çıkacağız. Emanete halel getirmeyeceğiz. Allah’tan korkup kuldan utanacağız. Çorum’un en büyük partisi olarak belediye ehline geçmektedir.” dedi.

PROJELERİNİ AÇIKLAYACAK MI?

MHP adayı Kenan Şahin, Demirer’in, Çorum’a dair projelerinizi kamuoyuna ne zaman açıklayacağına dair sorusuna ise “Projelerimizi bir paket halinde açıklamak için ayrıca bir program yapmayacağız. Canlı yayın ve sosyal medya aracılığıyla zaten açıklamaya başladığımız projelerimizi genişletiyoruz. İlk proje açıklayanlardan birisi bendim zaten. En son açıkladığımız proje Akkent’ten hastane önüne inen ücretsiz teleferik hattı olacak. Kendi projelerimize ek olarak siyasi çalışmalar ve mahalle sakinlerinden edindiğimiz bilgi, belge ve eksikleri de içine alarak büyüttüğümüz proje dosyamız var. Her geçen gün projelerimiz gelişmektedir. Bir kaç noktadan proje açıklamaktansa güncelleşen proje açıklamak daha faydalı.” diye konuştu.

İŞTE MEGA PROJESİ

Çorum Belediyesi’nin borç yüküne dikkat çeken MHP adayı Kenan Şahin, bu borcu ödemeleri halinde zaten 500 milyonluk tek bir mega projeyi hayata geçirmiş olacağını ileri sürdü.

BORÇ VAR DİYE PROJE ÜRETİLMEYECEK Mİ?

MHP adayı Şahin, Demirer’in ‘Peki borç var diye şehrin sorunlarının çözümüne yönelik hiçbir projeyi hayata geçirmeyecek misiniz?’ şeklindeki sorusuna da, “Tabi ki borç var diye bir şey yapmayacak değiliz. Toplu ulaşım hizmetlerinden kentsel dönüşüm projelerine, alt yapı ve üst yapı hizmetlerinden sosyal tesislere kadar ulaşan bir yatırım planlamamız vardır.” diye karşılık verdi.

Şahin, belediyenin mali yüküne değinerek, şöyle devam etti; “Zaten Çorum Belediyesi’nin içinde bulunduğu borç yükü mega projeler yapmaya ne kadar müsaittir bu da tartışılabilir. 500 milyonluk tek bir mega projem var. Tek seferde yapacağımız 500 milyonluk yatırım projemiz içinde bir adet stadyum, bir adet spor salonu, spor kompleksleri, 50’nin üzerinde park, muhtelif ve benzeri yatırımlar içeren bir paketimiz var. Ve hatta bunlar yapacağımızı vadettiğimiz projeler değil, yapılmış projelerdir. Çorum Belediyesi son 5 yılda yaptığı hizmet ve yatırımların bedeli kadar borcu bundan sonraki belediye başkanına bırakmıştır. Bu borcu ben ödeyeceksem bu yatırımları AK Parti Belediyeciliği mi yapmış olur, biz mi yapmış oluruz. Benim en büyük projem 500 milyon veya üzerinde olan borcu ödemektir.” şeklinde konuştu.

İMAR VE ULAŞIM PROBLEMİ

MHP adayı Kenan Şahin, Demirer’in, “Siz inşaat mühendisi belediye başkan adayı olarak iki dönemdir Çorum’un yaşadığı trafik, otopark ulaşım problemlerine nasıl çözümler üreteceksiniz.? İmar planlarındaki çarpıklıklara ne diyeceksiniz.? Şehrin imarı ile ilgili somut hangi projeniz var? Bir gazeteci değil, benzer problemleri yaşayan sade bir vatandaş olarak soruyorum' şeklindeki sorusunu ise “Şu anda başka bir ziyaret programımız var. Önümüzdeki günlerde sadece imar planı ve otopark-trafik ve ulaşımla ilgili gazetecileri davet ederek bu konularda açıklama yapmayı planlıyoruz. Çünkü sadece imarla ilgili açıklamamız sayfalar tutar.” sözleriyle yanıtladı.

Son Güncelleme: 19.03.2019 13:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hoş sohbet,boş muhabbet 2019-03-18 20:52:52

Şu görüşme ve konuşma içeriği,Size seçimi kaybettirdi.Geçmiş olsun.Zaten belediye meclis listenizde yeterli değildi.AKP kazanamaz ise CHP kazanırmış,Size ne bu propagandaya dahil oluyorsunuz.Siz seçim çalışmanıza devam edin.Vatandaşa ulaşın,kendinizi anlatın.Gördüğüm kadarıyla,Siz de havlu atmışsınız.

Avatar
crm 2019-03-18 17:57:52

80 li yıllarda sayın Şahin kaç yaşındaydı acaba... merak ettim.

Avatar
Ahmet yeşil 2019-03-19 03:53:42

Doğru söze ne haçet