Devrek, Çorum’u örnek gösterdi

MHP Devrek ilçe Başkanı Ayhan Danacı, Çorum vilayeti 15 yıl önce sadece leblebi satardı.

10 Ekim 2013 Perşembe 18:50
 Devrek, Çorum’u örnek gösterdi


MHP Devrek ilçe Başkanı Ayhan Danacı, Çorum vilayeti 15 yıl önce sadece leblebi satardı. Bugün tekstil merkezi haline geldi. Çünkü Çorumlular bir araya geldiler ve araştırdılar. Zaman, dayanışma zamanıdır.

Devrek, artık boş sözlerle vakit kaybedemez. Unutmayalım, Devrek’ten başka bir Devrek yok” dedi.

Zonguldak’ın Devrek ilçesi Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ayhan Danacı düzenlediği basın toplantısında, “8. Devrek gerçeğini açıklamadan önce bugüne kadar MHP İlçe Teşkilatı olarak birçok gerçeğe parmak bastık” dedi. Danacı, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamasında, acilen Devrek Platformu kurulması gerektiğini belirtti. Ayhan Danacı, “Devrek’in sorunlarını ancak Devrek’le dertlenenler çözer ve Devrek Platformu büyük önem taşımaktadır platforma ilgili çalışmalar için yetkileri göreve çağırıyorum. Devrek için ne yapılabilir, ne yapılmalı araştırmalıyız. Biz Devrek’in derdiyle dertleniyoruz. Çünkü başka Devrek yok. Devrek’in sorunlarını ancak Devrek’le yaşayanlar çözer. Devrek’te gençlerimize iş alanı yok. Devrek gelecekte umut vaat etmiyor. Biz bu kötü gidişe dur demek istiyoruz. Devrek’te eskiden fabrikalar vardı ne oldu bu fabrikalara? Nereye gitti bu fabrikalar? Bunların yerine yenisi neden yapılmadı? Devrek neden yoklar şehri oldu? Milletvekilleri nerede? Belediye Başkanları nerede? Uyuyorlar mı?

Biz artık yeter diyoruz. Köhnemiş düzene son diyoruz. Keser gibi hep kendine yontan siyasetçilerden bıktık biz Devrek dertlisiyiz. Gelecekte çocuklarımız ne olacak? Türkiye Bankalar Birliği Raporlarına göre, Zonguldak’ta toplam 4,5 trilyon banka mevduatı, kişi başına ortalama 7.500 lira mevduat var. Zonguldak bu haliyle vilayetler arasında 7. sırada. Kredi kullanımında ise 30. Sırada. Devrek’teki bankalarda yaklaşık 1 trilyon mevduat bulunmaktadır. Kredi kullanımı ise yüzde 40’tır. Devrek’in bir potansiyeli var, gücü var, ancak bunu kullanamıyor. Biz MHP olarak, bunun için bir Devrek Platformu kurulmalı diyoruz. İçinde sivil toplum örgütleri, fikir adamları olmalı. Üniversiteden destek istemeliyiz. Bu platformda bir araya gelmeliyiz. Ne yapabiliriz? Araştırmalıyız. Devrek Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf Odası sorumluluk almalı. Bütün siyasi partiler bir araya gelmeli. Biz bu konuda üstümüze ne düşerse yapmaya hazırız. Çorum vilayeti 15 yıl önce sadece leblebi satardı. Bugün tekstil merkezi haline geldi. Çünkü Çorumlular bir araya geldiler ve araştırdılar.

Zaman, dayanışma zamanıdır. Devrek, artık boş sözlerle vakit kaybedemez. Unutmayalım, Devrek’ten başka bir Devrek yok” dedi.

(İHA)




Son Güncelleme: 10.10.2013 18:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.