Erol Taşkan ya da 'umut'

Kardeşim meslektaşım Erol Taşkan gibilerin siyasete adım atması hepimiz için umut veriyor

24 Mart 2023 Cuma 13:40
Erol Taşkan ya da 'umut'

GÜLESİN AĞBAL DEMİRER

Kendimi bildim bileli duyduğum bir cümle: ‘Türkiye çok zor bir süreçten geçiyor’.  Çok uzağa gitmeye gerek yok,  Türkiye’nin 100 yıllık geçmişi  bile, ‘bizden öncekiler de muhtemelen bu cümleyi  kurmuşlardır’ dedirtiyor insana. Evet yine böyle bir süreçteyiz. Milletçe yaşadığımız onca sorunun üzerine bir de büyük bir afet eklendi. En acısı bu elbet.  Çünkü giden canları geri getirmek mümkün değil. Harabeye dönen şehirlerin kültür ve ruhuna tekrar yaşam üflemek çok zor. Ama yapmak zorundayız, birbirimize dayanarak, birbirimizin acısını paylaşarak, yaraları sağaltmaktan başka çaremiz yok.

EROL TAŞKAN… CESURCA BİR ÇIKIŞ

Devasa bu gerçeğin yanında yakında yapılacak bir de ‘seçim’ gerçeğimiz var. Tarihimizin yine zorlu bir sürecindeyiz ve ülke yine bir seçim sath-ı mailine girdi. Üstelik tüm kirlenmişliğine, yozlaşmışlığına rağmen içinde bulunduğumuz sorunların çözümünü siyasî figürlerde aramaktan başka da çıkar yolumuz yok. Modern dünyanın ‘demokrasi’ tanımı bunu gerektiriyor. Böyle bir ortamda herşeyden önce kardeşim, meslektaşım, yıllarca Hakimiyet’te omuz omuza çalıştığımız Erol Taşkan, deyim yerindeyse ‘çok cesur’ bir davranış sergiledi ve yaşantısına, düşüncelerine, gönlüne en yakın siyasi partiden, AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

NEDEN CESURCA BİR ÇIKIŞ?

‘Çok cesur’ çünkü, kendisinin siyasette fiili bir geçmişi yok. Parti organlarında çalışmamış, sözün özü teşkilatın içinden gelmiyor. Ancak mesleği gereği yazısıyla, haberiyle, duruşuyla, bugüne kadar doğru bildiğine doğru demiş, haklının yanında durmuş bir gazeteci.

‘Çok cesur’, çünkü bugüne kadar bir yerlere gelebilmek için şu ve ya bu siyasetçiye –doğrularından taviz verecek boyutta- boyun eğmemiş. El, etek öpmemiş. Kalemini kullanarak birilerine bel altı vurmamış.(Maalesef böyle gazeteciler(!) de var bu memlekette). Bundan sonra da girdiği yeni yolda karakter deformasyonu yaşayıp bu yollara tevessül edecek bir adam değil kendisi.

‘Çok cesur’, çünkü ekmeğini kazandığı, ailesini geçindirdiği  mesleğini böylesi bir ekonomik ortamda bırakıp, ‘Ya Allah, bismillah’ deyip, zorlu süreçte inandığı ilkelerin savaşını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde vermek için elini taşın altına koyma yürekliliğini göstermiş.

‘Çok cesur’, çünkü siyasetin içinden gelenlerin, biz gazetecilerin ve sade vatandaşın da izleyip gördüğü üzere siyasette bir yerlere gelmek için arkanda birilerinin ‘referans’ olması, Ankara’ya giden yolda taşları şimdiye kadar öyle ya da böyle döşemesi gerekirken,  O, ‘olursa nasip, olmazsa da hayırlısı’ deme noktasında kalbi, kafası rahat, halkın içinden biri olarak 20 yıldır Türkiye gibi bir ülkeyi yönetmenin yıpranmışlığını taşıyan iktidar partisinden bu yola revan olmuş.

SİYASETTE HER ŞEKİLDE OLMAYI VARLIK NEDENİ GÖRENLER

Bu kadar çokça cesaretin ve adanmışlığın, delice bir umudun, taşkın inancın karşısında, bir de her seçim dönemi olduğu gibi, yaklaşan seçim öncesinde de ‘aday gösterilmem, ama belki seçimden sonra bir yerlere getirilirim’i hesap edenler, ya da kaybedecek şeyi çok olduğu için son ana kadar bir adım ileri, iki adım geri gidenler, ya da ‘ya kaybedilecek seçim  buysa’ korkusunu yaşayanlar da var elbet. Onlar hep oldu, olmaya da devam edecek.

TAŞKAN GİBİLERİN İŞİ ZOR AMA İMKÂNSIZ DA DEĞİL!

Bildiğim tek şey, Erol Taşkan gibi halkın içinden, halka ve Hakk’a hizmet için hasbi bir gönül ve salih bir niyetle siyaset sahnesine çıkanların işinin çok zor olduğu. Çok zor ama nasipte varsa imkânsız değil. Ve dahi çarşı pazarda Erol Taşkan’ı tanıyanların, bilenlerin, ‘keşke olsa’ arzularının ne kadar gönülden bir dua olduğuna da  şahit bu kulaklar.

LAF OLSUN DİYE DEĞİL

Halka ve Hakk’a hizmet’ demişken, bu ibareye Erol’un şahsında özel bir parantez açmak gerekiyor: Erol Taşkan’ın bu sözleri söylerken, laf olsun diye değil, hayatında düstur edindiğini  ve yaşamına nasıl yansıttığını onu tanıyan herkes çok iyi bilir. Erol Taşkan’ın yıllarca Çorum’u bırakın diğer illerde bile engellilere, gariplere, kimsesizlere, bir kişinin gücünün çok ötesinde bir dernek gibi nasıl sahip çıktığına, onların derdini, ihtiyaçlarını gündeme getirdiğine, bütün bunları da yapılması gerekenin o olduğuna inandığı için yaptığına, Hakimiyet sayfaları ve tüm Çorum şahit. Böyle bir emir ve görev vereni yokken, bir yılda Çorum’da 100, 50 adet te 7 farklı şehirde, 150 akülü aracı sadece kendi çabası ve emeği ile engellilere ulaştırma çabası başka nasıl açıklanabilir ki?

SİYASET İÇİN BİR UMUT

Ezcümle; bizim sesimiz Ankara’da bu işlere karar verenlere ulaşır, ulaşmaz bilemem. Madalyonun bir de diğer tarafı var; Erol Taşkan ve şayet başka şehirlerde de Erol Taşkan gibi adaylar varsa, böylesi seçeneklerin iktidar partisi ya da muhalefete nasıl da güzel bir imkân sunduğu gerçeğinin farkedilmesi gerekliliği. Hepimiz bugüne kadar milletvekilliği ya da yerel yönetici farketmez, adayların seçiliş tarzından, yaşadığımız süreçten ve sonuçtan şikayetçi değil miyiz? Ve Erol Taşkan gibi adayların ‘siyasette ben de varım’ demeleri bir şeylerin değişeceğine, siyasetin iyileşeceğine dair bize bir umut vermiyor mu? Vatandaşın oyunu almak isteyen partiler için işte fırsat. Ey bu işlerde söz sahibi olanlar, son sözü söyleyenler! Bir de bunu yapın lütfen. Bırakın, onun yakını, bunun adamı, partide görev yapmış hesaplarını… Vatandaşın sesi olacak, vatandaşa umut veren, sokakta gerçekten karşılığı ‘iyi’ olanlara yol verin. Hepimizin, ülkemizin en çok böylesi bir sağduyuya ihtiyacı var. Yoksa illa ki her seçimin bir kazanını bir de kaybedeni olacak. Sonuçta ülkem kazansın yeter.

Not: Rabbim Erol kardeşim ve onun gibi adayların yardımcısı olsun. Karar vericilerin de basiretini, ferasetini açsın. 

Son Güncelleme: 24.03.2023 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Md 2023-03-24 13:51:24

Ne umudu veriyo acaba

Avatar
Kaankan 2023-03-24 14:18:28

Ablacığım bu memlekette yaşamasam şu yazdıklarına inanmayı ne kadar isterdim.. Vay be gerçekten o kadar yani... diye başlayan hasbi cümleler kurmak isterdim. Ama kumaş çok yazıf senin haberin olsun diye yazdım.

Avatar
Ahmet 2023-03-24 14:33:42

Aday adaylarına baktıkça liyakatsizlik, makam sevdası, cebi doldurma hırsı, ben de sizdenim yeni makam isterim mesajı, cahil cesareti gibi şeyler görüyorum. Sayın Cumhurbaşkanının şoförünün milletvekili olduğunu gören aday oluyor ki meclis berberi de aday adayı olmuş. Vasatlık listesinden gelecek adına umutlanmak garip olmuş.

Avatar
Bilen adam 2023-03-24 15:49:12

Toplumdaki karşılığı ne.kime ne faydası olmuş.sifir kalibre.

Misafir Avatar
cesaretin var mı bilen adam 2023-03-24 19:39:15 @Bilen adam

Bilen adam, toplumdaki karşılığını sorduğun adam, 30 yılını kamuoyunun önünde yaşamış bir insan. çorumda engellilik denilince akla gelir, garip gurabanın tanıdığı ve dualarla andığı bir adam. sen gizli bir takma adın ardına sığınıp atıp tutuyorsun. sen söyle, sen kimsin, söyle ki biz de senin toplumdaki karşılığına bakalım, varmı o kadar cesaretin.

Beğenmedim! (4)
Avatar
Biraz da baska parti ve adaylarina dua et abla 2023-03-24 14:14:17

Abla biraz da diger partinin adaylari icin dua et. Bu ulke akp ve Tayyip Erdogan'dan ibaret degil. Tarafli yazilarini yakinin olan Mustafa Demirer'in sitesinde yazarak bir yere varamazsin. Ulkenin %50 sinden fazlasi Tayyip Erdogan ve iktidarini istemiyor. Musluman adaletli olur , adil olur. Sende musluman gibi gozukuyorsun. Insanlari otekilestirmeyin, eger Allah'a inancin varsa sadece cikar ve menfaatleriniz icin degil biraz da insanlik icin ulkemizin icin dua edin. Yani tek akplilere degil diger insanlara da dua et. Bu dunyanin obur tarafi da var (tabi umrundaysa)

Avatar
Efsane 2023-03-24 20:15:37

Şu 20 yıllık iktidarın 15 yılı hüsran yozlaşma, beton ve adaletsizliklerle dolu. Erol Taskan iyi birisi olduğunu düşünüyorum. Lakin çalıştığı gazetenin gizli sahibinin kim olduğunu cumle alem bilirken kendisinin bu konuda tek kelime etmeden Vekil adayı olmasıni kutluyorum. Diğer taraftan 15 yıllık iktidarda okadar çok yolsuzluk ve usulsüzlük var ki bu ümmete nasıl hizmet edebilirsiniz. Mesala yanlış yapıldığında liderine karşı bu yanlış bu adaletsizlik diyebilecek mi. 20 yıldır. Corumda yaşanan şey lider sayesinde seçilip ve susmak.Bu corumun taşı toprağı yanlış imar uygulamaları, hileli ihaleler, Hastanede ki kesmekeslik ler konusunda tek satır manşeti olmayan bir gazete kağıdına dönüşen hakimiyet ne ifade ediyor ki.Bu ülkede kanunlar ve yönetmelikler sadece garibana işleyen bir sistem nasıl vatandaşa hizmet edebilir ki. Yumurta 80tl süt 15tl ekmek 5tl domates 30tl soğan 17tl et 325tl olduğu bir ülkede liderinize ve partinize rağmen nasıl haktan bahsederek hizmet edebilirsiniz ki bu sadece Erol taskanin sorunu değil diğer adaylar içinde geçerli. Onun için çözümleri hayelleri liyakati acısı kederi olmayanların siyasetinde rant hırsızlık ve yolsuzluk olur. Liyakat ve hidayet olmaz. Erol beye başarılar diliyorum. Kibir şeytanın magrireti oda siyasi partiler ve mensuplarında yeterince var.Selam ve dua ile haramı helal etmeyin.

Avatar
Md ye cevap 2023-03-24 14:50:43

Bu sorunun cevabını , yazının başlığını okuyarak anlayamazsın kardeşim , ki öyle de olmuş zaten..
yazıyı oku emi :)

Misafir Avatar
Md 2023-03-28 09:35:40 @Md ye cevap

Ne oldu beğenmediğin yorumlara kendin girip cevap mı yazmaya başladın Biyerlere getirirler merak etme parti için çalışmana falan da gerek yok zaten aday yapmayacaklarını sen de adın gibi biliyosun nemalan yeter.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Âdem 2023-03-24 15:25:36

Hani derler ya; " Her ne zamanki, Sabah namazlarında da, Cuma namazında ki cemaat olursa o zaman her şey tamam olur."
Evet Erol Taşkan ve siyaseti çok iyi anlatan bir yazı. Biz de diyoruz ki her ne zaman ki partilerin listeleri Erol Taskan kardeşimiz gibilerden oluşursa o zaman siyaseten bazışeylerin doğru gitmeye başladığının işaretidir ...
Yazarın son cümlesini bende tekrar edyim; Rabbim Erol kardeşim ve onun gibi adayların yardımcısı olsun. Karar vericilerin de basiretini, ferasetini açsın. 
Âmîn.