İlginç ve manidar sahneler

Yerel seçimler yaklaşırken Çorum'da ilginç ve manidar sahnelere tanık oluyoruz

04 Şubat 2024 Pazar 23:04
İlginç ve manidar sahneler

MUSTAFA DEMİRER

Yerel seçimlere gün sayarken Çorum’da siyasi partilerin belediye başkan adayları hemen hemen netleşti. Bu arada ilginç, ilginç olduğu kadar manidar sahnelere şahit oluyoruz.

Meselâ; Yeniden Refah Partisi’nin Belediye Başkanı Adayı Av. Yaşar Anaç seçim startını Hıdırlık’ta verip, merhum başkanlar Turan Kılıçcıoğlu ve Arif Ersoy’un mezarlarından sonra eski başkan Muzaffer Külcü’yü bürosunda ziyaret etti. 
Külcü, ziyaretle ilgili paylaşımında, ‘başarı dileğinde’ bulunurken, YRP Adayı Anaç, “Hemşehrilerimizin gönlünde eserleri ile taht kurmuş  Çorum eski belediye başkanımız sayın Av. Muzaffer Külcü Bey’i ziyaret ederek tecrübe ve tavsiyelerinden istifade ettik.” ifadelerini kullandı.
‘Ne var bunda, bir zamanlar birlikte siyaset yapmışlardı’ denilebilir. Fakaaaaatttt!...

Külcü’nün bir gün önce de, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız’ı aynı mekanda ağırladığını hatırlatıp, sonrasında neden uzunca bir ‘fakaaattt’ çektiğimizi izah etmeye çalışalım.

ORTAK NOKTALARI

Kısa süre önce AK Parti Belediye Başkan Aday Adayları arasında yer alan Külcü ve Anaç’ın tek ortak noktaları elbette ki bir zamanlar aynı partide, aynı dönemlerde siyaset yapıyor olmaları değil. Eski AK Partili Anaç, partisinin talebi üzerine görevinden istifa etmişti. Eski başkan Muzaffer Külcü de, benzer şekilde görevini bırakmak zorunda kalmıştı. Her iki isim de partilerine kırgın ayrıldı.

ZAMANLAMA ÖNEMLİ

Gün geldi devran döndü, Külcü hala partisinde duruyor gibi görünse de, başta CHP olmak üzere iktidar ve muhalefetten bazı isimlerin ziyaretlerine ev sahipliği yapıyor. CHP’li Tahtasız ve YRP’li Anaç’ın Külcü’yü ziyaretleri doğal olmakla beraber, kamuoyuna yansıması, çekişmeli geçeceği tahmin edilen yerel seçimde zamanlama açısından manidar. Muhakkak ki Külcü’nün bürosunu onlarca siyasetçi ziyaret ediyordur. Ama şu ortamda, böylesi kritik bir seçimde, kısa süre önce AK Parti’den aday adayı olan Külcü’nün bürosunun, deyim yerindeyse AK Parti rakipleri için ‘ilk ziyaret edilecek yerler’ arasında konumlandırılması biraz manidar değil mi sizce de?

Tabi ziyarette neler konuşuldu bilemeyiz, biz sadece bize sunulan bir fotoğraf üzerinden, siyasî atmosfer temelinde bir okuma yapıyoruz. Bu atmosferde bu fotoğraf da, Türkiye genelinde olduğu gibi Çorum’da da seçim hesaplarının çok ince yapıldığını, her türlü varsayımın hesaba katıldığını, Cumhur İttifakı’nın paydaşları AK Parti ve MHP’ye ‘bu seçimin çok kolay geçmeyeceği’ mesajının veriliyor olabileceğini söylüyor.

YAŞAR ANAÇ’IN SÖZLERİ

Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Yaşar Anaç’ın adaylık startını verdikten sonra düzenlenen basın toplantısındaki sözleri de bu mesajı doğrular nitelikte.

Anaç, AK Parti’den istifa ettirilme sebebinden önce YRP’den neden aday olduğunu izah etme ihtiyacı duyuyor. Mevcut başkan ve aday Halil İbrahim Aşgın’a veya başkaca birilerine isim vermeden göndermeler yaparken, ‘aşk-meşkle işimiz olmaz’ diyor. AK Parti’nin seçmen bazlı tabanına yakın olduğunu, Milli Görüş’ten geldiğini hatırlatıyor. Millete yıllardır tek seçeneğin dayatıldığını savunarak, AK Parti’nin yaptıkları, yapmadıkları ile artık miadını doldurmaya başladığını ima ediyor ve alternatif oldukları iddiasının altını çiziyor.

‘BÖLEN DEĞİL, TOPLANILAN PARTİYİZ’ VURGUSU

En önemlisi 30 yıldır sağ yelpazedeki siyasi partilerin belediye başkanlarının yönettiği Çorum’da, Yeniden Refah Partisi olarak bölen değil, bünyesinde toplanılan bir parti olacaklarını savunuyor. Söylenecek çok sözü olduğunu, yeri ve zamanını beklediğini dile getiriyor. Bu arada Sayın Anaç ne söyleyecek merakla bekliyoruz.

SAHA VE SANDIK

Diğer taraftan şimdilik ‘okuma’ olarak tahmin ettiğimiz siyasi hesaplar, 31 Mart’a kadar sahaya nasıl yansıyacak biz de göreceğiz, seçmen de. Çorum’da sağ seçmen 1994’ten bu yana ittifakı sandıkta kuruyor. Bu seçimde de son sözü seçmen söyleyecek. 
 

Son Güncelleme: 04.02.2024 21:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alper 2024-02-04 23:28:18

Hiçbir milliyetçi kendilerine alerji olan bir adaya oy vermeyecek. Bu chpye iyip'e oy vereceğimiz anlamına da gelmesin. Verenler olurmu olur ama ittifak adayına asla.

Avatar
düşünen adam 2024-02-05 01:39:38

2016 yılında geçmişte yol arkadaşlığı yapan bu iki artık siyasi mevta olduklarının farkında bile değil.... Sahi bunlar neden neden AK partiden sepetlenmişti.

Misafir Avatar
Vezir 2024-02-05 08:07:52 @düşünen adam

Düşünen adam sen çok düşünme çünkü; düşün düşün b....k işin. siyaset yaptığını sanıyorsun zavvallı.

Beğenmedim! (3)
Avatar
Çorumlu 2024-02-04 23:53:14

Yeniden refahında diğerlerinden bir farkı yok. Suat kılıç orada, davut güloğlu orada, kediciklere methiyeler orada. Çorumda aşkın kötü, külcü iyi öyle mi? Bu hareketleri siyaset zannediyorlar. Millet zaten bunlardan bıkmış, siz hala saçma sapan işler yapıyorsunuz. Zorla aşkına oy verdireceksiniz.

Avatar
Geçmiş olsun 2024-02-05 00:50:13

Yaşar Anaç, AK Parti merkez ilçe başkanlığından istifa ettiğinde, sağlık sorunu olduğunu açıklamıştı, çok üzülmüştük. Fakat siyasete geri döndüğüne göre çok şükür iyileşmiş bunada çok sevindik. Gerçi birde hemen istifa ettiği gece hasta neyi demeden …almışlardı, ….soruşturması geçirmişti, neyseki ondanda kurtuldu. Adaylığın sanarak yeniden refahada hayırlı olsun…

Avatar
Dost 2024-02-05 10:25:50

Yeniden Refah Partisi ve Yaşar beyde düğmeyi yanlış yerden ilikleyerek işe başlamış. Görev süresi devam ederken bir gece yarısı görevden neden alındıği (!) hala belli olmayan bir eski belediye başkanını ziyaret ederek siyaseten ne gibi bir fayda elde edecekler anlayan beri gelsin.

Avatar
Efsane 2024-02-05 01:43:37

Refahın ve Milli Görüş Partisinin Siyaseti böyle olacaksa biz AKP yi çok ararız. Refaha oy verecektim bunları yanyana görünce H. İBRAHİM AŞKINA oy vereceğim. Rahmetli ERBAKANI siz hiç anlayamamişsiniz. Oglunada hata yaptiriyorsunuz RAHMETLİ ERBAKANIN MİRASINA sahip çıkmak size kalmaz İNŞALLAH yok olup gidersiniz.FATİH ERBAKAN ve gerçek milli görüşçüler hariç. Millet yağmurdan kaçarken doluya tutulacak HABERİNİZ olsun.

Avatar
Vatandaş 2024-02-05 01:48:07

Memlekette başka aday mı kalmadı. MİLLİ GÖRÜŞTEN kaçanlar hoca olarak Fethullah Güleni muhterem ilan etmişti. Dolasiyla popüler olan parti AKP idi. Şimdi de REFAH biraz popüler olmaya başlayınca dümeni kırmışlar.Ne diyelim Rabbim hidayet versin.

Avatar
faakaaattt !!! 2024-02-05 09:47:50

AK Parti rakipleri için ‘ilk ziyaret edilecek yerler arasında konumlandırılması biraz manidar değil mi sizce de? Fakaaaatttt.

Bundan ne anlamamız gerekiyor ki? Açıkça yaz da biz de bilelim ne anlayacaksak. Devleti mi yıkıyorlar, ülkeyi ateşe mi veriyorlar. Söyle de biz de bilelim Sayın Mustafa Demirer.