İttifaklarda bazı şehirlerde ortak liste

Millet İttifakı'nın küçük partilerinin 40 ilde İYİ Parti ve CHP listelerinden seçime girmesi beklenirken, Cumhur İttfakı'nın 10-15 şehirde ortak liste düşündüğü belirtiliyor.

08 Ocak 2023 Pazar 12:48
İttifaklarda bazı şehirlerde ortak liste

Siyasi partiler, 2023 seçimleri için hem yürütülecek kampanyayla ilgili hem de hangi illerde ortak liste çıkarılacağına yönelik yoğun bir hazırlık dönemine giriyor.

Yeni seçim sistemi ittifak içinde olsalar bile küçük partilerin tek başına milletvekili çıkarmasını zorlaştırdığı için, bu durumdaki partilerin adaylarının büyük bir partinin listesinden seçime girmesini zorluyor.

İYİ PARTİ VE CHP LİSTESİNDEN GİRECEK PARTİLER

Bu sebeple özellikle DEVA, SP, Gelecek ve DP’nin adaylarının seçimlerde İyi Parti ve CHP listelerinden seçime girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu partilerin 41 şehirde kendi amblemleri ile seçime gireceği, 40 şehirde ise büyük partilerin amblemi altında seçimi yürütecekleri belirtiliyor.

10-15 ŞEHİRDE ORTAK MİLLETVEKİLİ LİSTESİ

Cumhur İttifakı cephesinde de AK Parti ve MHP’nin 10-15 şehirde ortak milletvekili listesi ile seçime girebileceği belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli’nin bu konuda bir karara varmaları bekleniyor.
Özellikle belli şehirlerde ortak liste çıkarmaları durumunda elde edilecek milletvekili sayısı konusunda simülasyonlar yapılacak. Bu yolla Cumhur İttifakı’nın daha fazla milletvekili çıkarması öngörülüyorsa, o seçim bölgelerine yönelik ortak liste çıkarılması gündeme gelebilecek.

Son Güncelleme: 10.01.2023 00:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.