Kavuncu'dan çarpıcı cevaplar

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Akit TV'nin canlı yayınında gündemi değerlendirdi.

30 Ekim 2018 Salı 14:47
Kavuncu'dan çarpıcı cevaplar

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Akit TV'nin canlı yayınına konuk oldu. Akit TV Muhabiri Mustafa Pala’nın gündeme dair  sorularını cevaplandırdı.

Cumhur İttifakı, 31 Mart Yerel Seçimleri, İttifaklar, İstiklal Marşı ve And tartışmalarına ilişkin soruları cevaplandıran Kavuncu, şöyle dedi;

AND TARTIŞMALARI

“Aslında sorunuzun cevabı yine sorunun içinde saklı veya açıklandı. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi tek parti döneminin karanlık günlerinde oluşturulan bir zihniyetin ürünü olan böyle bir metnin 3-4 yıl önce milletin gündeminden çıktığını, kaldırıldığını düşünüyorduk. Her nedense bu, tekrar ısıtılıp milletimizin gündemine getirildi. Bizim ortak payda anlamında, aziz milletimizin mutabakat metni İstiklal Marşı olduğuna inanıyoruz. Bunların gelip geçicidir ve kısa sürede hal yoluna girecektir.

CUMHUR İTTİFAKI

Bir kelam-kibar vardır. Derler ki; her zaman aynı anne babadan doğanlar değil, aynı dili konuşanlar anlaşır. Akıllı insan yine akıllı insandır. Ama akıllı insan başkalarının tecrübesinden istifade eden insandır. Başarı için birlikte hareket etmek kadar doğal bir şey yoktur. Dünyaya, ahirete, ekonomiye aynı bakan insanların birlikteliğidir. Cumhur İttifakı ile memleket, millet adına çok önemli başarılar kazanıldı. Son günlerde yaşanan tartışmalar bitecek, su mecrasına akacaktır. Cumhurbaşkanımızın alacağı karar doğrultusunda bu politika, birliktelik devam ettirilecektir.

YEREL SEÇİMLER

Söz konusu milletse, millete hizmetse, derler ki, siyasal iktidarlar yerelde iktidar olamadıklarında genelde iktidar olma ve kalma, hizmet şansları yoktur. Yerel yönetim iktidarın en önemli hizmet noktasıdır. Bizim geleneğimiz, bizim partimizde bu geleneği en iyi uygulayan, millete hizmette rüştünü ıspat etmiş bir partidir. Cumhurbaşkanımızın, liderimizin en büyük başarısı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda ortaya koyduğu performansla dalga dalga yayılmıştır.

ADAY KRİTERLERİ

İlkeler, tevazu, insanların kalbine girmek, liyakat-ehliyet sahibi olmak, gece gündüz çalışmak, gayret etmek önemlidir. Şairin sözü çok önemli. Biz yarıştan sonra koşan atlarız. AK Parti’nin öne çıkan en önemli özelliklerinden birisi de teşkilatçılığı ve organizasyon başarısıdır. Her dem taze Ve diri olmasıdır. AK Parti aynı dili konuşma, millet için çalışma, tevazu sahibi olma, millet için çalışma sayesinde dünyanın en kalıcı, özgün, en uzun süreli iktidarlarından birisi olmuştur. Yerel seçimleri de tüm kademelerde belediye başkanlıklarında, il genel ve belediye meclis üyeliklerinde şöyle formalize edebiliriz. AK Partili olacak, millete sevdalı, halkta karşılığı olacak, nitelikli olacak, yani talip olduğu görevin misyonuna sahip olacak. Böylece AK Parti’nin kutlu yürüyüşü 2023-2053-2071 olarak devam edecektir inşallah.

İSTANBUL HAVALİMANI

İstanbul Havalimanı açılışına katıldık. Önemli bir güne, tarihe tanıklık ettik. İstanbul Havalimanı şeref anıtıdır. Cumhuriyet tarihimizin ekonomik anlamda tek kalemde yapılan en büyük alt yapı yatırımı. Dünyanın en büyük havaalanı olma özelliğini taşıyacak. Anadolu insanının, gönül coğrafyasının, ümmetin umudu olan Türkiye böyle önemli bir projeye imza atmıştır. Geçmişte mızrak kılıçla, şimdi tank-tüfekle yapılan savaş son yüzyılda ekonomi savaşı oldu. Türkiye 95. yılında en büyük havaalanı yatırımını yapmıştır. İnsanlığın umudu, Türkiye’de böyle bir eseri, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Havaalanı ile ilgili kurduğu cümleler, yüzündeki o ifade, gözündeki o ışıltı sonrasında Allah’a ham ettik. Yiğit düştüğü yerden kalkar, bayrak düştüğü yerden kalkacak. Türkiye AK Parti’nin 16 yıllık iktidarı döneminde gerçekleştirdiği demokratik özgürlükler, alt yapı ve ekonomik projelerle yoluna devam edecek. Daha umutlandım. Daha emin adımlarla ilerleme yönünde inancım arttı."

Son Güncelleme: 30.10.2018 22:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.