‘Kılıçcıoğlu sonrasının hesabını soracağız’

CHP’nin muhtemele belediye başkan adaylarından Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz, AK Parti döneminin belediyelerinden hesap soracaklarını açıkladı.

02 Ekim 2023 Pazartesi 11:51
‘Kılıçcıoğlu sonrasının hesabını soracağız’

CHP’nin muhtemel belediye başkan adaylarından Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz, partisinin yerelde belediyeyi devralarak Dr. Turhan Kılıççıoğlu’nun belediye başkanlığından sonrasındaki dönemleri gözden geçirerek varsa yapılan yanlışın hesabını soracaklarını açıkladı.

AŞGIN'IN SÖZLERİNE ATIFTA BULUNDU

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yılmaz, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın geçtiğimiz günlerde esnaf buluşmasında söylediği ‘Hiçbir yanlış işe bulaşmadık’  şeklindeki söze atıfta bulunarak, özetle şöyle dedi:

'BİZ YILLARDIR DİLE GETİRİYORUZ'

“Değerli halkımızın sesi olmaya yıllardır siyaset kürsüsünde devam ediyoruz. Şehrimizde belediye yönetiminin yaptıkları yanlışları ne kadar eleştiriyorsak doğruları da takdir etmeyi her zaman bildik. İlkeli ve dürüst siyaset her zaman bizim yol göstericimiz oldu. Şimdi soruyoruz: Sayın Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, geçen günlerde bir basın toplantısında ‘Hiçbir yanlış işebulaşmadık’ imasında bulunarak bizim ilkeli siyasetimizi doğrulamış desteklemiş oldu. Biz sayın belediye başkanının ima ettiği yanlışları yıllardır dile getiriyoruz. Başkanın ima ettiği yanlış işler AKP döneminde kendi partisi ve kendi partisinin belediye başkanları tarafından yapılan işler.

'CHP BELEDİYEYİ DEVRALACAK'

Sayın Belediye Başkanı Aşgın ve kamuoyuna şunun garantisini veriyoruz. Kendisi yapamadı ama biz yapacağız. Siyaset kürsüsünden Çorum’a ve Çorumluya yapılan tüm yanlışların hesabını sorduk ve bunu inşallah önümüzdeki yerel seçimlerde CHP olarak belediyeyi devralarak Dr. Turhan Kılıççıoğlu’nun belediye başkanlığından sonrasındaki her şeyi gözden geçirerek varsa yapılan bir yanlış hesabını sebep olanlara soracağız. Biz devletin milletin bir kuruş parasının haramzadelerin cebine girmesine müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Cumhuriyetin ve Halkımızın değerlerini kimsenin peşkeş çekmesine müsaade etmeyeceğiz.”

Son Güncelleme: 02.10.2023 13:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mütayit 2023-10-02 16:28:53

Tuncay abim canım abim benim. Sen önce hakedişi ödetip benden aldığın ..... hesabını sor !!

Avatar
şakacı 2023-10-02 13:38:11

Tuncay bey çok şakacı bir arkadaş. Siyaseti çorumdan ibaret sandığı için burdan karar verince bütün adaleti sağlayacağını düşünüyor. Kıymetli Sn. Tuncay efendi bu ülkede ağ babalarınız izin vermeden hiç bir siyasetçi yolsuzluktan hatta cinayetten dahi yargılanmaz. AĞ babalarınızın adı ister chp ister akp ,mhp olsun hiç önemi yok. hepsi aynıdır. Hatta öyle ikili girif ilişkiler vardır ki sonra yapan kurutulur diyen kurtulmaz. Adalet önce insanın kendi vicdanında sonra evinde başlar. Daha sonra sağ,sola yayılır. Sen adalet arıyorsan önce nereden başlaman gerektiğini bilmen gerekiyor. Bu senin şahsına karşı bir öğüt değil genel bir kuraldır.

Misafir Avatar
İsmail 2023-10-02 15:10:46 @şakacı

Haklısın Bülent Arınç Deniz Baykal Bülent Arınç külcü gibi ne hikmetse hep Bülent Arınç çıkıyor fetönün genel kurmayın gizli bilgilerine ulaştığında da o vardı

Beğenmedim! (1)
Avatar
nmb 2023-10-02 13:24:04

bazı ünlü kişilere yapılan, parsel bazında imar değişiklikleri ve ve yönetmeliklere uymayan meclis kararları da olmasa....

Avatar
Gören adam 2023-10-02 17:34:52

Özel hastane karşısındaki rahmetli çakır aydına ait arsayı imara açıp ucyuzbin lira bedelle meşhur leblebici kardeşlerle paylaşan karşılığında beşer daire alan sessizce ellerini ovuşturuyor.. öbür dünyaya kalmicak.. yakında mahkemede huzuru mahşerde hesabını verirler..paydan hissesine düşen tekrar belediye başkanı olacam Diye rüya görsün...

Avatar
CHP 2023-10-02 12:13:42

https://www.youtube.com/watch?v=bxvTimBM48o Bak tuncay kardeş sana attığım linkten gir kimler yolsuzluk yapmış canlı şahidi ve isimi partisi belli olan taze bir yolsuzluk hikayesi . Vatanın her yeri kutsal boşuna vatan toprağı demiyoruz. Eğer sen bununla ilgili kılını kıpırdatmaz ve açıklama yapmaz isen kamuoyu gerekeni yapar.

Avatar
batandaş 2023-10-02 12:20:07

illa belediye başkanı olmasına gerek yok. Milletvekili Mehmet TAHTASIZI yanına alsın oda olmazsa il başkanını alsın savcılığa suç duyurusunda bulunsun. hatta eski belediye başkanları şu an görevde de değiller. Daha rahat araştırırsınız. Yüreğiniz varsa hadi gidin adalet orda. Boş yapmayın geçin gidin. yapmayacağınız şeyleri niye söyleyip duruyorsunuz.

Avatar
Vatandaş 2023-10-02 18:44:01

20 yıldır iktidara niye gelemediğinizin hesabını verdinmi sen bu millete,şimdi hesap sormaya kalkıyon keltoş.chp zihniyeti sen bu kel kafanla çok hesap sorarsın bekle kim kime soracak bakıyım.

Avatar
Refah Partisi 2023-10-02 19:20:03

1970 lerde alınmış bir arsamiz vardı. Bababimizda Milli Görüşcu Rahmetli Erbakani çok severdi.Rahmetli Arif Ersoy döneminde babam çok oy verdi. Neyse o dönem imar uygulaması yaptılar 600 metre kare yer 250 metreye düştü. Hadi düşürdünüz EYVALLAH mahalleye bir çivi cakilmadi onun üstüne 3 kat ruhsat verdiler. 50 yıldır dökük virane kaldı yerimiz. Sonra AKP geldi oda nerde bataklık nerde mülk para sahibi kişiler varsa onların arsalarina 1/20 vererek büyük rantlar elde ettiler. Anlayacağınız fakirden oy aldılar rantı parası olana verdiler. Yıkılsın zalimin adaleti altında kalsınlar. Çoluk çocukları yediler içtiler. Fakirin cocuguda yokluktan cehaletten günahtan suçtan sefillikten kurtulamadı. Adı hoca olsa ne olur olmasa ne olur.Yüce ve Bilge olan ALLAH C.Ç kuranı kerimde elçisine şura 52.ayetinde Ey Nebim!) İşte böylece Sana da emrimizden bir ruh vahyettik. Sen, kitap nedir, iman nedir (bunların hakikatine nasıl erişilir?) bilmezdin. Ancak Biz Onu (Kur’an’ı) bir nur (hidayet ve istikamet ışığı, şuur ve huzur kaynağı, kurtarıcı kanun ve kural dayanağı) kılıverdik, Onunla kullarımızdan dilediklerimizi hidayete erdiririz. Şüphesiz Sen, dosdoğru olan bir yola yöneltip-iletmektesin diyor.
Cuma Suresi, 5. Ayeti “Kendilerine Tevrat yükletilip de sonra onu taşımayanların durumu, kitaplar taşıyan eşeğin durumu gibidir. Allah'ın âyetlerini yalanlayanların durumu ne kötüdür. Allah zalim toplumu doğru yola iletmez.” Ey akıl etmeyenler düşünüp öğüt almazsınız. CHP AKP MHP kim partiler ne ifade ediyor neden bu kadar kutsallaştiriyorsunuz. ALLAHA ortak neden kosuyorsunuz yanlış kim yaptı ise cezasini çekecek eğer kuran ile hukmetmiyorsaniz. ALLAH bildiği gibi hükmeder Kuranı Azim nasıl hüküm edilecegini yazmış. Ahmaklar gibi birbirinizi yemek ezmek yerine adaleti isteyin ama herkes için