Mansur Yavaş Çorum’da konuştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş, Çorum’da miting düzenledi.

11 Mayıs 2023 Perşembe 14:53
Mansur Yavaş Çorum’da konuştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş, Çorum’da miting düzenledi.

Ankara’dan karayolu ile Çorum’a gelen Yavaş, ilk olarak Sungurlu ilçesinde Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner ve Millet İttifakı paydaşları tarafından karşılandı. İlçede bir süre mola veren Yavaş, daha sonra Çorum’a geldi.

‘HAVAALANI OLMADAN ÇORUM KALKINAMAZ’

Çorum’da Saat Kulesi Meydanı’nda toplanan vatandaşlara seslenen Yavaş, şöyle devam etti: “Çorum, şimdiye kadar torbalar dolusu oy verdi. Öyle değil mi? Karşılığını aldı mı? 21 yıldır aynı şeyleri dinlemiyor musunuz? Buraya havaalanı gelecek, tren gelecek. Gene seçim zamanı gelip birisi söz vermiş. Artık boş lafa inanmayın. Burası dünya kültür mirası listesine dahil olmuş Hititlerin başkenti Hattuşa gibi bir yer olacak ve buraya turist gelmeyecek. Buraya turist gelmesinin birinci yolu buraya hemen havaalanının yapılmasıdır. Bakın göreceksiniz Çorum’un ne kadar kalkındığını, sektörlerin nasıl değiştiğini göreceksiniz. Çorum’da da bunlar mümkün. Fakat korkutarak oy istemeye devam ediyorlar. Dünya kültür mirası listesine dahil olmuş Hititlerin başkenti Hattuşa gibi bir yer. Buraya turist gelmesinin birinci yolu buraya hemen havaalanının yapılmasıdır.

‘21 YILDIR UÇAK GELECEK, TREN GELECEK’

Çorum’un her seçimde hükümete torba dolusu vermesine rağmen taleplerine ulaşamadığını savunan Yavaş, “Çorum, şimdiye kadar torbalar dolusu oy verdi. Öyle değil mi? Karşılığını aldı mı? 21 yıldır aynı şeyleri dinlemiyor musunuz? Buraya havaalanı gelecek, tren gelecek. Gene seçim zamanı gelip birisi söz vermiş. Artık boş lafa inanmayın. Burası dünya kültür mirası listesine dahil olmuş Hititlerin başkenti Hattuşa gibi bir yer olacak ve buraya turist gelmeyecek. Buraya turist gelmesinin birinci yolu buraya hemen havaalanının yapılmasıdır. Bakın göreceksiniz Çorum’un ne kadar kalkındığını, sektörlerin nasıl değiştiğini göreceksiniz. Çorum’da da bunlar mümkün. Fakat korkutarak oy istemeye devam ediyorlar.

Çorum’da yaşayan Çorumlular kadar belki ondan daha fazla Ankara’da yaşayan Çorumlu var. Ankara’da şehri hep birlikte yönetiyoruz. Bu nedenle sizlere hemşehrilerim diye hitap etmek istiyorum. Çorum FK’yi de tebrik ediyorum. İnşallah Salı günü herhalde şampiyonluğu kesinleştirecek..

ANKARA’DA ‘ZAFER KAZANDIK’ DEMEDİK

Allah nasip ederse Pazar günü seçime gidiyoruz. İnsanlar farklı düşünceleri olması normal. Ankara seçimlerinde hep meydanlarda ‘Başkan seçileceğiz, rozetimizi çıkaracağız’ demiştik. ‘25 yıl sonra Ankara’da bir yönetim değişecek ama asla zafer kazanmış olmayacağız. Çünkü zafer düşmana karşı kazanılır. Bizim Ankara’da düşmanımız yok’ demiştik.

BUNLAR MEVSİMLİK

Şimdi, ‘Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı değişince tüm sosyal yardımlar kesilecek’ diyorlar. Ben de diyorum ki; babanızın babasını mı dağıtıyorsunuz? Bu vatandaşlarımızın hakkıdır. Kim gelirse gelsin bunu yapması gerekiyor. 
Bunların milliyetçilikleri de muhafazakarlıkları da mevsimlik. İşlerine gelince milliyetçi oluyorlar. Şu kadar insanı, göğüslerini kabarta kabarta İstiklal Marşı’nı okuyan insanları hain olarak ilan ediyorlar.

‘İHA’LAR, SİHA’LAR GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR, DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIZ’

Göğsümüz kabarıyor yapılan İHA, SİHA, gemiler. Gerçekten göğsümüz neden kabarıyor derseniz. 90’lı yıllarda başladı İHA’ları yapımı, o gemilerin yapıldığı tersane 72 yılında inşa edildi. O günden bugüne hiç kimse bunların reklamını yapmadı ve bir sonraki hükümete devretti. Onlar da geliştire geliştire bu hale getirdiler. Elbette bu hükümetten sonra gelenlerde, çok daha iyisini yapacak. Çünkü, sınırımızda Amerika ve Rusya askerleri cirit atarken, PKK ve YPG’ye silahlı eğitim verirken, hatta helikopter temin ederken, o İHA ve SİHA’lara daha çok ihtiyacımız olacak. Silahları bırakmadıkları sürece oralara füzeler yağacak. Neden onlar hangara kaldırılsın ortadan kalksın. Ama onlar bunları öyle siyasete alet ediyorlar ki, sanki bunları kendi babanızın parasıyla yapmış gibi. 'Şunu yaptık bunu yaptık' diyorsunuz. Bakın, bunların her birisinde siz halkımızın parası var. Sizlerin verdiği vergi var. Öyle bir hale getirip siyasete alet ediyorlar ki, kendileri gidince sanki götürüp partilerinin müzesine koyacaklar. İnanın biz çok daha iyilerini yapacağız. Ama nereye giderseniz gidin, Ankara’ya gelin uçak yaptık, helikopter yaptık, füzemiz var. Allah razı olsun iyi ki yapmışsınız ama bir ülke şununla öğünür. Biz, en iyi silahları, en iyi savurma araçlarımızı yaptık. Ama halkımızı da aç bırakmadık. 2018 yılında başkanlık sistemine geçtiğiniz zaman 'kişi başı gelir 25 bin dolar olacak' diye söz verdiler. Şimdi indi 7-8 bin dolara, insanlar istediğini alamıyor. Siz ne yaparsanız yapın, halkınızı zengin etmediğiniz sürece maalesef bunların hepsi boş. Bir ülke pasaportunun değeriyle ölçülür. Dolayısıyla biz isterdik ki, biz pahalılığa şöyle çare bulduk, biz insanlarımızı rahat yaşatalım ya da projelerini söylesinler. Ama onlar öyle yapmıyorlar.
Ben Ankara’da ‘Bana oy vermeyenleri pişman edeceğim’ demiştim. Önce herkes sustu. Öyle bir hizmet edeceğiz, Ankara halkı arkamızdan öyle dua edecek ki, ‘Keşke bu iyiliklere vesile olsak’ dedirteceğiz dedim."

MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI TANITTI

Mansur Yavaş, miting sonrası Millet İttifakı’nın milletvekili adayları; Mehmet Tahtasız, Bekir Özsaçmacı, Burçin Solmaz Polat ve Seyit Ahmet Güher’i tanıttı.

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar, CHP İl Başkanı Ümit Er, İYİ Parti İl Başkanı Erkan Yıldız, Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, Gelecek Partisi İl Başkanı Barış Coşgunsu, DEVA Partisi İl Başkanı İsmail Hüsamettin Öztürk ve Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Damar ile birlikte halkı selamlayan Mansur Yavaş, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Klıçdaroğlu ve Millet İttifakı adaylarına destek istedi.

SİNAN ATEŞ YAZILI 19 NUMARALI FORMA HEDİ ETTİLER

CHP Çorum Milletvekili Adayı Bekir Özsamacı ile İYİ Parti İl Başkanı Erkan Yıldız, Çorum’da Saat Kulesi Meydanı’nda Açıkhava mitingi düzenleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş’a üzerinde “Sinan Ateş” yazılı 19 nolu Çorumspor forması hediye etti.

Son Güncelleme: 11.05.2023 21:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Söz Bir... 2023-05-11 18:50:04

Siyasetin adaletini ve ahlâkını görmek isteyen varsa MANSUR YAVAŞ'I izlesin.
Sayın Başkanım yolun açık olsun, selâm olsun.

Avatar
Kim ne derse desin. 2023-05-11 17:25:42

Adamsın Mansur Başkan.

Avatar
çorumlu ve gururlu 2023-05-11 15:41:56

şehrimize hoş geldin mansur başkanım

Avatar
SORUMLU 2023-05-11 15:56:27

2015 DE CUMHUR HDP DEN İKİ BAKAN YAPMIŞTI.!!!

Avatar
Seçmen 2023-05-11 19:22:51

Mansur bey fırsat bulamadım yoksa sizi kaçırmazdım Allah yolunuzu açık işinizi rast getirsin sizinleyiz

Avatar
Veli 2023-05-11 19:54:42

Çok doğru söylemiş her kim hdp’lilerle dirsek teması yapmış ve yapmaya devam ediyorsa. Gerçekten ocakları sönsün

Avatar
Öz corumlu 2023-05-11 20:45:25

Becerisizlikliklerinin kılıfı hazir iktidar engelledi. Tv programcısı soruyor projelerin nedir adam onu sayamıyor,projeyi hayata geçirecek. Kandilin itlerinin destekçileri hdp ile iş tutanakların Allah belasını verdin diyorlar gercektrn belasını versin bizde amin diyoruz. Millet salak değil. Diliniz tutuldu hele o fırıldak ortağınız süs pus oldu. Iktidar engelledi diye iftira edende hemen bulur belasını dilerim

Avatar
Önce vatan 2023-05-11 17:32:41

Mansur yavaş Beypazarı belediye başkanı iken hangi partide idin orada estiğin gürlediğin zaman kime hizmet ediyordun şimdi kime hizmet ediyorsun hdp li terör seviciler neden cumhurbaşkanı adayı çıkarmadı genel başkanın özerklik vereceğim dedi tüm teröristler serbest kalacak dedimi gerisi teferruat Allah size ve ülkesine vatanına bayrağına devletine hainlik edenlere fırsat vermesin ocakları sönsün herkim teröri teröristi destekleyenlere bir beraber oluyorsa her anlamda ocakları sönsün inşAllah

Misafir Avatar
İsmail 2023-05-12 11:59:43 @Önce vatan

Mansur Başkan Beypazarı bel bş ilken neyse bugünde o peki o zamanki MHP ile bugünki MHP aynımı 180 derece dönen kim T.C.yi devlet kurumlarından kalkmasına andımızın yasaklanmasına çadır mah. PKK aklanmasına öcalanın mektubunu TRT de terörist kardeşi vasıtasıyla okutulmasına fetönün siyasi ayağının Mecliste araştırılmasına kim akp ile iş birliği yaptı

Beğenmedim! (3)