Meydanda 71 milyonluk temel

Bir dizi ziyaret ve temel atma törenine katılmak üzere Çorum’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valilik ve Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından Saat Kulesi Meydan’ında düzenlenen 7 Temel Atma töreni ve ORKÖY sertifika dağıtım merasimine geçti.

08 Ağustos 2017 Salı 12:11
Meydanda 71 milyonluk temel

Bir dizi ziyaret ve temel atma törenine katılmak üzere Çorum’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valilik ve Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından Saat Kulesi Meydan’ında düzenlenen 7 Temel Atma töreni ve ORKÖY sertifika dağıtım merasimine geçti.



AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun sosyal medya hesabından yaptığı duyuruya göre, Valilik ziyaretinde Vali Necmeddin Kılıç’tan brifing alarak bakanlığının çalışmalarını değerlendiren Bakan Eroğlu, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı. Bakan Eroğlu, Çorum Tabiat Turizmi Geliştirme Mastır Planı kitapçığını Vali Necmeddin Kılıç'a verdi.


Ayrıca Çorum’un Tıbbi Aromatik Bitkiler yetiştiriciliğinde Türkiye de 7. İl olarak yerini aldığı, 3600 çeşit özel bitki yetiştirileceği bilgisi verildi.



Eroğlu, Valilik’ten sonra Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Belediye Başkanı Külcü,  Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın çalışmaları hakkında bilgiler verip, taleplerini iletti.


Saat Kulesi Meydanı’nda 71 milyon lira değerinde 7 Temel Atma töreni ve ORKÖY sertifika dağıtım merasimine katılan Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığı’nı da ziyaret edecek.


Milletvekili Salim Uslu, törenle ilgili yaptığı açıklamada, “1.700 Dekar tarım arazimizi sulayacak Sungurlu Ortakışla Barajı Sulaması Temel Atma törenini gerçekleştiriyoruz.



Sungurlu Ortakışla Barajı ve Sulaması yapımı için toplamda 6,2 Milyon TL yatırım gerçekleştiriyoruz.


İlçe Merkezimize İçmesuyu, 3.172 Dekar araziyi de sulayacak 33.2 milyon lira maliyetli Sungurlu Barajının Temel Atma törenini gerçekleştiriyoruz.


2003-2016 yıllarında 993.541 Dekar arazide çalışma yapılarak 54,6 milyon adet Fidan toprakla buluşturduk.


5000 Köye 5000 Gelir Getirici Orman Projesi kapsamında, bu güne kadar 97 köyde, 5.483 dekar alanda 202.263 adet fidan dikimi yapılmıştır.

Köylerimize 5000 Gelir Getirici Orman Projesi kapsamında yıl sonuna kadar toplam 270 köyümüzde 16.269 Dekar alanda çalışmalar tamamlanmış olacak.



2003-2016 yıllarında ORKÖY kapsamında Orman köylerinde yaşayan 2.312 aileye 22,3 Milyon TL ferdi proje kredi ve desteği sağlanmıştır.


2017 yılında da ORKÖY kapsamında 150 aileye 1,5 milyon TL kredi ve hibe desteği sağlanacaktır.


Arıcılığı geliştirmek ve organik bal üretimini desteklemek için Merkez Osmaniye, Dodurga, Bayat Toyhane ve Alaca Küre'de 4 Bal Ormanı kurduk.

Dodurga ilçemiz Obruk Barajı Kenarına Dodurga Beyliği Mesire yeri kuruyoruz. Yapım çalışmalarına başlandı.

Ortaköy ilçemize 2 tane Bal Ormanı kuruyoruz.


2017'de Orman Yolları çalışmaları kapsamında 29 Km Yeni Yol, 33 Üst Yapı, 36 Sanat Yapısı, 10 Yangın Emniyet Yolu ile yol bakımlarını yapıyoruz
.


2003-2016 yıllarında Çorum Merkez ve Osmancık'ta Toplam 410 dekarlık alanda Şehir Ormanı ile İl genelinde toplam 20 Mesire Yeri oluşturduk.


2017'de Çorum'da Ağaçlandırma, Üretim, Orköy, Silvikültür, Yol faaliyetleri, Fidan Üretimi, Yangınla Mücadele olmak üzere 33.3 Milyon TL yatırım yapıyoruz
.


Mecitözü Terken Köyü Kırsal Kalkındırma Köyü Dernek başkanımız yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti.


Dünyanın Merkezi Çorum'da Orman ve Su Bakanımız Veysel Eroğlu ile hemşehrilerimizin taleplerini dinledik." dedi.




Son Güncelleme: 08.08.2017 13:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.