Müjdeleri açıkladılar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret eden AK Parti Çorum heyeti, Çorum'a müjdelerle dönecekleri mesajını verdi,

03 Temmuz 2019 Çarşamba 13:32
Müjdeleri açıkladılar

AK Parti Çorum heyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İLBANK Genel Müdürü Yusuf Büyük'e yaptıkları ziyaretlerin detayları hakkında açıklama yaptı.

Başkent ziyaretine AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir ve Lemzi Çöplü katıldı.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, ziyaretle ilgili sıcağı sıcağına yaptığı ilk açıklamada. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u makamında ziyaret ettiklerini, çalışmalarla ilgili bilgi verdiklerini belirterek, “Şehrimize müjdeli haberlerle döneceğiz inşallah. Değerli Bakanımızın hemşehrilerimize selamları var. İlgi ve alakası için Sayın Bakanımıza şükranlarımı arz ediyorum.” demişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yapılan görüşmede Çorum Belediyesi’nin Avrupa Birliği (AB) Projesi İleri arıtma Tesisi yatırımı ve geçtiğimiz dönem Akkent Mahallesi’nden başlayarak Çorum istikametine doğru şu anda imarda planlı olan ve bazıları yapılaşmaya açılan tüm bölgeleri ‘uygun olmayan alan’ işaretleyen raporunun gündeme gelebileceğini ifade etmiştik. İLBANK Genel Müdürü ile yapılan ziyarette ise belediye yatırımlarının ödenek sorununa çözüm arandığı bilgisini paylaşmıştık.

Akşam saatlerinde AK Parti'den ziyarete ilişkin açıklama yapıldı.

YUSUF AHLATCI DETAY BİLGİ VERDİ

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı tarafından heyetin Ankara ziyaretine ilişkin detay bilgi verildi. Ahlatcı, verimle geçen görüşmelerde Çorum Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi projesi ve inşaatı devam eden Belediye Hizmet Binası’nın ödenek talebine ilişkin olumlu netice alındığını açıkladı.

İşte Ahlatcı’nın yaptığı açıklamanın tam metni;

AK Parti teşkilatı Ankara’da Çorum’un sorunları, ihtiyaçları, Çorum’a yapılan ve yapılması gereken yatırımlar, çalışmalarla yoğun bir ziyaret programı gerçekleştirdi.

İlk olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u makamında ziyaret eden heyet, Çorum’da devam eden projeler ve yapılması gereken projelerle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanına bilgi verdi. Ziyarette, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la Çorum için hayati öneme sahip projelerden biri olan Atık Su Arıtma Tesisi görüşüldü. Bakan Murat Kurum Çorum AK Parti heyeti ile yakından ilgilendi.

Avrupa Birliği Fonlarıyla desteklenen Atık Su Arıtma Tesisi projesiyle ilgili talebi olumlu karşılayan Bakan Kurum, ilgili birimlere de gerekli talimatı verdi.

Bakanın talimatıyla Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Sayın Mehrali Ecer’le de görüşen ekip daha sonra Kentsel dönüşümle ilgili çalışmaları görüşmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen’le de verimli bir görüşme gerçekleştirdi.

Çorum Belediyesi Yeni Hizmet Binasının tamamlanmasıyla ilgili İlBank Genel Müdürü Yusuf Büyük’ü de ziyaret eden ekip Çorum il merkezinde ve ilçelerde ödenek problemi nedeniyle sorun yaşayan bazı belediye yatırımları ile ilgili konuları görüştü.

İlBank Genel Müdürü Yusuf Büyük’ten taleple ilgili olumlu yanıt alan ekip Çorum’a önemli müjdelerle dönüyor.

'YARIM KALAN YATIRIMLAR' AÇIKLAMASI

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, ‘Çevre ve Şehircilik Bakanımızın talimatlandırması üzerine İLBank Genel Müdürümüz Yusuf Büyük ile Yeni Belediye Hizmet Binasının eksikliklerini tamamlamak ve hizmete kısa süre içerisinde açabilmek amacıyla İl başkanımız ve milletvekillerimizle birlikte görüşme gerçekleştirdik. Genel Müdürümüzden mali destek sözü aldık. Yarım kalan yatırımlarımız bir bir tamamlanacak inşallah.”dedi.

Son Güncelleme: 04.07.2019 12:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2019-07-03 20:05:54

Sayın Başkan ve vekillerimizden Milli Eğitim’le ilgili de müjdeli haber bekliyoruz

Misafir Avatar
Dahi 2019-07-03 20:53:22 @Çorumlu

Ne olmuş Milli Eğitimle ilgili ne sorun var.Anlayamadım Çorumlu.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ahmet 2019-07-03 13:52:31

Çorumlulara müjde değil, bahsedilen bölgede arazi sahibi olanlara müjde desek daha doğru olur.

Avatar
Hıdır 2019-07-03 14:42:12

Ahmet adlı hemşehrim art niyet kötüdür iyi insanlar iyi düşnür her şeyin altında art niyet aramak hastalık belirtisidir o bölgede hazine arazileri kalan şahıs arazilerine yapılacak değişimin katacağı hiç bir şey olmadığı gibi tam tersine aleyhlerine olur araştırırsan öğrenirsin derdin üzüm yemekse tabii

Misafir Avatar
Ahmet 2019-07-03 17:36:26 @Hıdır

Konuşulanla yapılanın arasındaki uçurum farklara daha önce çok şahit olduk. O bölgede imara açılacak herbir arsa zaten berbat halde olan hastane yolu trafiğini iyice berbat eder. Sonra gün gelir Allah yine de göstermesin ama hastanızı hastaneye yetiştirmeye çalışırken sıkıntı yaşarsınız. İşte o zaman sakın isyan etmeyin.

Beğenmedim! (1)
Avatar
İskilipden 2019-07-03 17:52:05

Bakan bey iş yapmak isteyen çalışkan bir anadolu insanı.
Bakanın peşini bırakılmaz ise Çoruma ve ilçelerimize çok şey kazandırılır diye ümit ediyorum

Avatar
Şişman adam 2019-07-03 20:15:56

Şişman adam. Stadyum işi ne oldu. Stadyumu devralsak gari. Yoksa kasa da Para kalmadı mı