Nereden nereye geldik…

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Cahit Bağcı...

29 Nisan 2015 Çarşamba 11:27
Nereden nereye geldik…

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Hitit Üniversitesi  Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen brifing sonrası 2002 yılından bugüne kadar gelen süreçte sağlıkta gelinen noktayı değerlendirdi.

İşte o açıklama:

NEREDEN NEREYE GELDİK...


"Hastanemizde bize verilen brifing, AK Parti’nin sağlıkta 12 yılda  ortaya koyduğu  vizyon ve dönüşüm programı ile nereden nereye geldiğinin açık ve somut göstergesi olmuştur. Sağlıkta nereden nereye geldik, tekrar hatırlayalım.


2002 de;  hasta yakınlarının ancak ambulansa mazot koyarsa taşınabildiği, her 10 hastadan birinin Ankara ve çevre illere sevk edildiği, hastasını otobüsle, sırtında, aracının arka koltuğuna yatırarak Ankara yollarına düşüldüğü ve otel odalarında çileler çekildiği, hastanın ve cenazenin rehin kaldığı; hasta refakatçisinin hastasının başucunda sandalyede uyuduğu ve ‘hastaya yemek var refakatçiye yok’ denildiği; ameliyat için özel muayene ve bıçak parası ödemeden hastaneye bile yatış yapılamadığı, eczane eczane dolaşıp paramızla ile ilaç bulamadığımız, muayene için gece yarısı sıraya girip listeye ad yazdırdığımız, aylar sonrasına muayene ve ameliyat günleri aldığımız, hastamızı 8 kişilik koğuşlarda yatırdığımız, Devlet ve SSK Hastanesi ayrımı ile hasta ayrımcılığının yapıldığı yıllardan….


2015'de Çorum’da Sağlık: Bünyesinde 14 Profesör, 2 Doçent, 31 Yrd. Doç., 128 Uzman 13 Pratisyen Hekim, 512 Ebe -Hemşire ile günlük 5000 kişiye poliklinik tedavisi yapılan ve yılda 1 milyon 350 bin hastaya tedavi hizmeti verdiğimiz, hasta sevk oranının on bin kişide sadece 40 olduğu (bunların yarısının hasta ve yakınlarının talebi üzerine-sevk edildiği), banyosu tuvaleti içinde TV, buzdolabı ve refakatçi koltuğu olan özel odalı, kurulduğu günden bu güne 2,5 yılda 5500 Anjiyo, 335 Baypas, 230 Açık Kalp ve 23 Kalp Kapakçığı ameliyatı yapılan, genel cerrahi ve mide, bağırsak, meme, tiroit, pankreas, böbrek gibi kanser türlerinin tedavi edildiği ve kemoterapi ünitesi olan; fizik tedavi yapılabilen; Böbrek taşı kırma merkezi olan; Diyabet Merkezi olan; Dijital Röntgen ve MR bulunan; mamografi ünitesi olan; madde bağımlısı merkezi olan, diyaliz ünitesi olan; tüp bebek merkezi olan; evde bakım merkezi olan; nükleer tıp merkezi olan;  Bölge Göğüs Hastalıkları Hastanesi,  Diş Hastanesi ve Ağız ve Diş Sağlığı ve Aile Hekimliği Merkezleri ile vatandaşa ayağında, evinin yakınında hizmet veren;  Çorum ve bölgeye hizmet sunan bir altyapısı ve sağlık anlayışına geldik.


Milletimiz yapılan biliyor, görüyor ve yaşıyor. Sağlıktaki geldiğimiz nokta, TÜİK verileri ve istatistiklerine göre, hizmet kalitesi ile vatandaşlarımızın memnuniyetinin %76 gibi en yüksek olduğu hizmet alanlarından birisidir. Şükürler Olsun. ‘Milletimiz daha iyisine layıktır’ anlayışı ile çalışmaya devam edeceğiz.


‘DÜNYA BİZİ ÖRNEK ALIYOR’


Hedefimiz 800 yataklı şehir hastanemizle ve ihtisaslaşmış Hitit Üniversitesi Tıp Fakültemiz ile  Çorum’a ve bölgeye hizmet veren ve Türkiye’nin örnek ve gözde sağlık kuruluşlarından birine kavuşmaktır. Milletimiz her şeyin en iyisine layıktır. Çorum’a sözler verdik ve verdiğimiz sözleri bir bir gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz.


‘BAŞARI BİRLİKTE TATLIDIR’


Alnımızı ak yüzümüzü pak eden, çalışan, çabalayan, gayret gösteren başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Reha Metin Alkan olmak üzere başhekimlerinize, genel sekreterimiz Ömer Sobacı’ya, tüm akademisyen ve hocalarımıza, uzman ve pratisyen hekimlerimize, tüm sağlık çalışanlarımıza aldığımız brifinge ve ortaya konulan güzel tablo ve göstergeler için teşekkür ederiz. Başarı Birlikte Tatlıdır” dedi.



Son Güncelleme: 28.07.2018 01:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.