Perinçek’e tepki

Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı İsmail Şanal, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in sözlerine sert tepki gösterdi.

31 Ağustos 2022 Çarşamba 13:48
Perinçek’e tepki

Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı İsmail Şanal, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in katıldığı bir söyleşide kullandığı skandal sözlere tepki göstererek, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) tebliği ile kendi partisini karşılaştırmak nasıl bir hadsizliktir. Siyasi çıkarların için Peygamber Efendimizin adını ağzına alma” uyarısında bulundu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Bordum’da katıldığı bir söyleşide partisinin ulaştığı kişi sayısını Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in 1 yıllık tebliği sonucu ulaştığı kişi sayısı ile karşılaştırarak "Mekke'de tebliğde bulunduğu zaman kaç kişi Hz. Muhammed'e biat etti? Bir yılda ancak 40 kişiyi buldu. Biz hiç olmazsa 40 bin kişiyi bulduk. Hz. Muhammed'den çok ileri bir noktadayız" sözlerini sarf etmişti.

Bu sözlere sert tepki gösteren Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı İsmail Şanal, “Sayın Perinçek haddi aşan bu sözlerinizden dolayı derhal bütün Müslümanlardan özür dileyin. Peygamber Efendimiz’in (SAV) misyonu ve amacı ile sizin partinizin misyonu amacı arasında dağlar kadar fark vardır. Bu nasıl bir benzetmedir. ‘Hz. Muhammet’ten çok ileri bir noktadayız’ ne demek? Bu talihsiz açıklamaların sürçü lisan olduğunu düşünüyor ve Doğu Perinçek’i derhal özür dilemeye davet ediyorum. Siyasi rant hesaplarınız için, güzel dinimizi, Peygamber Efendimiz’i (SAV) siyasi söylemlerinize malzeme yapamazsınız. Hele hele onunla kendinizi hiç karşılaştıramazsınız. Böyle bir hata yaptığınızda bu milletten cevabını da alırsınız. Bu millet dinine Peygamberine yanlış yapanları asla unutmaz ve gereken tepkiyi de dinimizin öğütlediği aklı selim ve nezaket çerçevesinde vermesini gayet güzel bilir.”dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
demir demir 2022-08-31 19:17:23

Kızma başkan iktidar ortağınız değil mi bu adam ...aynı gemide değil misiniz...

Avatar
Ha söyle isine bak 2022-08-31 18:43:59

Ha şöyle, Aleyna Tilki'yi takip edecegine birazda sarayin ortaklarini takip et, ne diyorlar , ne sacmaliyorlar. Aman haa fazla ileri de gitme Perincek Tayyip'in bir numaralari adami bak. Suriye'ye bile Esad ile gorusmeye onu gonderiyor.

Avatar
çorumlu 2022-09-02 00:00:35

sn hocam çok cahilsiniz,sizin oy verdiğiniz siyasi partiyle doğu perincek ayni safta ,biraz kitap okuyun komikleşiyosunuz

Avatar
yalnızkurt 2022-09-02 11:43:00

aleyna tilki ve perinçek meselesinde gösterdiği hassasiyet için tebrik ederim. Keşke at bi bakara diyerek ayeti kerime ile dalga geçen ve büyükelçimi ateşemi ne olarak atanan zavallı konusundada aynı hassasiyeti gösterebilseydi. atamayı protesto edebilseydi.yanlı davranmadığı siyaset yapmadığı, hakkı teslim ettiği hususunda daha samimi ve inandırıcı olurdu sanırım. Allah hepimizi riyadan korusun.

Avatar
Emekli Çorumlu 2022-09-01 18:39:20

Bunlarla uğraşacağınıza rüşvet almak haramdır deseniz bizde alkışlasak sizi ama yapamazsınız çünkü alanlar danışman akp milletvekili mangal gibi yürek ister siz anca Aleyna tilkiyle %0.1 oyu olan Peri’nçek’in haberleriyle kendinizi iktidara şirin göstermek için uğraşın

Misafir Avatar
Emekli Çorumlu 2022-09-01 21:05:01 @Emekli Çorumlu

Neden danışmanın önündeki kelimeyi siliyorsunuz bütün tv lerde gazetelerde fotoğraflarıyla yayınlanıyor bu kadar korku niye cesur da olun demiyorum sadece olduğu gibi yazın yeter basın olarak sansüre sözde karşısınız ana kendiniz sansür uyguluyorsunuz

Beğenmedim! (0)
Avatar
Çorum 19 2022-09-01 08:02:08

Millet toptan ve perakende kafayı sıyırdı Allah akıl fikir versin

Avatar
Aslan Türk 2022-09-01 10:00:18

TSO seçimleri 8 Ekimdeymiş

Avatar
çorumlu 2022-09-03 00:01:21

sn hocam keşke ,efkan alaa egemen bağlı ,agah kafkas ,vb vb çok örnekleri var onlarada tepki gösterseydinZ samimi olduğunuzu anlardim ,şov yapma ..