Sayın vekile hatırlatırız...

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya’nın sözleri vatandaşlardan sonra muhalefetin de gündemi oldu.

21 Eylül 2022 Çarşamba 13:59
Sayın vekile hatırlatırız...

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya’nın seçim bölgesi Osmancık’ta partisinin il kadın kolları tarafından düzenlenen istişare toplantısında 2023 seçimlerine yönelik sarf ettiği sözler sokaktaki vatandaştan sonra siyasetinde gündemine girdi.

KAYA NE DEMİŞTİ?

Kaya konuşmasında, ‘Cumhurbaşkanımıza oy vereceğim ama AK Parti’ye oy vermeyeceğim’ gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çelerek, “Bu, Cumhurbaşkanımız ve partimizin yıpratılarak güçsüz bırakılmasına yönelik FETÖ’nün bir oyunu, tuzağı. Bu tuzağa düşmeyin" uyarısı yapmıştı.

Kaya’nın sözlerine Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Yakup Taş’tan itiraz, hatırlatma ve dizi uyarı geldi.

İSİM VERMEDEN ELEŞTİRDİ

Taş, isim vermeden AK Parti milletvekillerinden bir tanesinin yapmış olduğu talihsiz açıklamalar ile gündemin meşgul edildiğini belirterek, söz konusu vekilin kendisine göre AK Parti’ye oy vermeyip Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermenin AK Parti ve Cumhurbaşkanı’nı yıpratmaya yönelik bir proje olduğunu dillendirdiğini, yine söylemlerini desteklemek için olumsuz bir retorikle tüm siyasi partileri FETÖ/PDY ile paralel tutum içerisindeymiş gibi göstermeye çalıştığını iddia etti.
Taş, milletvekilinin söylemlerine karşı bir dizi hatırlatma ve uyarılarda bulunarak şu görüşlere yer verdi:

İLK UYARI: BÜTÜNÜ TEMSİL İÇİN AZ SAYIDA ÖRNEĞİ KULLANMAYIN

“Milletvekilinin açıklaması bakımından öncelikli olarak birtakım uyarıları kendisi nezdinde partisine yöneltmiş olalım ki onun üzerinden siyasi mantık dengesi nasıl işler öğrenmiş bulunsunlar. İlk olarak aceleci bir genelleme yapmış olduğunu görmüş bulunmaktayız. Zira söz konusu söylemler bakımından Türk Devleti’nde siyaset yapan birden çok siyasi partiyi FETÖ/PDY gölgesinde kalmış gibi göstermiştir. Ancak FETÖ/PDY gölgesinde eylemli iş birliği yapmış olan siyasi partiler Türk siyasi tarihinde bir elin parmağını geçmeyecek durumdadır. Buna rağmen, söz konusu durumdan yalnız kendileri azadeymiş gibi açıklama yapmaları bir mantık hatası oluşturmuştur. Buradan kendisine tavsiyemiz; Sayın Vekil bütünü temsil için az sayıda örneği kullanmayın.

İKİNCİ UYARI: ARADA MANTIK BAĞLANTISI YOKKEN ŞUNUN ARDINDAN BU GELİR DEMEYECEKSİN

İkincil olarak söz konusu söylemler içerisinde topluma ulaşamamış olmanın, Türk Milleti için bir şey yapamamış olmanın faturasını Sayın Cumhurbaşkanına olan teveccüh ile geçiştirmeye çalışmakta olduklarını görmekteyiz. Kendi başarısızlıkları sebebiyle vekillik durumlarının sallantıda olması, nedenini Cumhurbaşkanını yalnızlaştırma olarak nitelemekte ve kendi koltuklarının güvenliğini mantık silsilesi içerisinde olmayan bir önerme ile sağlamlaştırmaya çalışmaktalar. Bu konu bakımından kendisine tavsiyemiz; Sayın Vekil arada mantık bağlantısı yokken şunun ardından bu gelir demeyeceksin.

SON UYARI: SİYASİ REKABETİ SALT İKİ SEÇENEĞE GİNDİRGEMEYECEKSİN

Son olarak her siyasi mülahazayı terör ve parti bekası meselesine indirgemek sizler için çok kolay olsa da bizler için bu durum çok kolay bir husus değildir. Oy kaybı yaşadığınız ve giderken söyleyeceğiniz şeylerin bunlardan daha anlamlı olması sizlerden beklenirken siz hatalı ayrım yaparak kendiniz dışındaki herkesi terörist ilan ediyorsunuz. Bu husus bakımından tavsiyemiz; siyasi rekabeti salt iki seçeneğe indirgemeyeceksin.

ADRESİ GÖSTERDİ

Sözlerimize son verirken, siyasi nezaket dışı tercihler ile çamur at izi kalsın siyasetinden bir an önce kurtulmanızı tavsiye ediyoruz. Zira, siz ne kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin partisi iseniz Genel Başkanınız ne kadar milli ise diğer siyasi partiler de Türkiye Cumhuriyeti’nin partisidir ve liderleri de genel başkanınız kadar millidir. Ancak, söz konusu siyasi partiler içerisinde halkın mutluluğunu ve refahını projeleri ile sağlayacak tek oluşum, Milli Görüş’ün tek kalesi olan Yeniden Refah Partisi ve Milli Görüşün Lideri Dr. Fatih Erbakan’dır.”

Son Güncelleme: 22.09.2022 11:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cafer 2022-09-22 13:55:57

KONU DIŞIDIR..... habercim19 son zamanlarda karşımıza çıkan ve sinirlerimizle oynayan reklamlarınızdan gazgeçmez iseniz çok ama çok okuyucu ve takipci kaybedersiniz.

Avatar
Adamın Dibi 2022-09-22 12:37:43

Aynen katılıyorum. Fetonun siyasi ayağının araştırılmasına neden red oyu verdiler. Yada şöyle soralım, siz herşeye hakim olarak kandırılıyorsunuz, ama sıradan bir devlet görevlisi feto/PYD ci olarak işten atılıyor.

Misafir Avatar
Vagon Necmi 2022-09-26 12:06:28 @Adamın Dibi

Fetocular,vekillere oy vermeyecekmiş de Tayyip Erdogan a oy verecekmiş.Kimse bu cümleye inanmaz.Çünkü bir anlamı yok.Ellenmeyen fetocular oy verir de,diğerleri akp ye vekil seçiminde ve cumhurbaşkanlığı seçiminde oy vermez.

Beğenmedim! (0)
Avatar
İskilip 2022-09-22 13:09:20

Seçim yaklaştıkça telaşe sardı minik vekili

Avatar
OGUZ 2022-09-22 14:22:42

Oğuzbey giderek irtifa kaybediyor. Ne konuştuğunun ne söylediğinin sanırım frkında bile degil.

Avatar
Şaşkın ördek 2022-09-22 15:10:51

Peki vekili beğenmiyorsak fetöcü olmamak için reisede o vermeyelim o zaman.bu kaya mantığıyla

Avatar
Rıfkı 2022-09-22 15:41:51

oğuzefendiye bayat gediğindeki yol rezaletini sorun. o yeter

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-09-22 23:30:34

Çorum da 4 tane MİLLETVEKİLİ var. 4'ünün de Çorum'a hiç bir faydası yok. Çorum Milletvekilleri konusunda hiç bir zaman yüzü gülmedi. Çorum'un Milletvekilleri sadece günü kurtarmanın peşinde, Çorum için hiç bir şey yapmadılar. Çorum seçmeni takım tutar gibi parti tuttukları için kaybeden her zaman Çorum oldu, olmayada devam ediyor. Senelerdir söylüyorum. Senelerdir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
Karbonat 2022-09-23 01:55:55

Oguzhan vekil osmancigi kaybedince anladı vekil olamayacağını bence koltuğu Muhsin bakana devredecek