‘Şehitler bu vatanın tapusu’

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı TBMM Plan ve Bütkçe Komisyonu Üyesi Çorum...

17 Mart 2015 Salı 18:23
 ‘Şehitler bu vatanın tapusu’


AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı TBMM Plan ve Bütkçe Komisyonu Üyesi Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümünü nedeniyle bir açıklama yaptı.


Çanakkale şehitlerinin bu vatanın tapusu olduğunu belirten Bağcı, mesajında şöyle dedi:


“Çanakkale Savaşı, tüm teknik imkânsızlıklara ve sayısal eksikliğe rağmen bağımsızlık ve özgürlük ruhuyla, prangalarından kurtulan Türk Milletinin tüm dünya güçlerine verdiği büyük bir ders olarak tarih sayfalarının en şanlı köşesinde yerini almıştır.


Çanakkale; henüz bıyıkları terlememişlerin, karın tokluğuna askere alınmışların, eşini, çocuğunu savaşa göndermiş ve kendi canını da siper etmiş kadınların, günahsızların, vatan aşkıyla yanıp tutuşanların, Vatan ve Bayrak sevgisiyle, yiğitlikle, cesaretle, düşmana duyulan kin ve öfkeyle, 1914’ün sıcak bir Ağustos akşamı başlayan ve 18 Mart 1915 günü tarihe şanlı bir zafer olarak kazınan, her satırında insanlık gururu olan bir destandır.


Hiçbir savaş tarihin akışını Çanakkale Zaferi gibi değiştirememiştir. Çanakkale Zaferi bir efsane değil, 100 yıl önce bir devrin değiştiği yerdir. Tarihin en kanlı, en acımasız çatışmalarına sahne olan Çanakkale Savaşında; kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk tek bir vücut olarak Çanakkale’nin geçilemeyeceği ve bu mukaddes vatanın düşmana bırakılamayacağını tüm dünyaya duyurmuştur.


Bugünün özgür Türkiye’sinin temellerinin atıldığı, bağımsızlık mücadelemizde kilometre taşı olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında, Türk askerinin kahramanlığı ve içinde taşıdığı vatan sevgisi sayesinde bugünlerde olduğumuzun bilinci ile bu vatanı bize emanet eden aziz şehitlerimizi ve yokluklar içerisinde kazanılan Kurtuluş mücadelemizin mimarı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, rahmet ve minnetle anıyor, Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.


Bugün bize düşen; birlik ve bütünlüğün adresinin Çanakkale olduğunu unutmamak ve unutturmamaktır. Bugün bize düşen bağımsızlık ve özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz ve Yüreklerimize Gömdüğümüz Şühedayı, Cennetin Çocuklarını rahmet ve minnetle anmak ve yaşatmaktır. Allah ülkemiz ve milletimizin birlik ve bütünlüğünü bozacak oyun ve senaryolara karşı bizlerin feraseti artırsın ve Çanakkale Ruhunu aramızda yaşatsın.”



Son Güncelleme: 17.03.2015 18:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.