Tahtasız sordu: ‘Gölete neden su doldurulmuyor?’

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Eskiköy ve Eşençay köyleri için yapılan gölete 6 yıldır neden su doldurulmadığını sordu.

15 Ağustos 2023 Salı 10:17
Tahtasız sordu: ‘Gölete neden su doldurulmuyor?’

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Eskiköy ve Eşençay köyleri için yapılan gölete 6 yıldır neden su doldurulmadığını sordu.

Çorum Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından, 2017 yılında merkeze bağlı Eskiköy ve Eşençay köylerinde çiftçilik yapan vatandaşların kullanılması amacıyla yaklaşık 1.5 milyon lira harcanarak yapılan sulama göletinin çürümeye terk edildiğini savunan Tahtasız, gölete su doldurulması için 2022 yılında 7 milyon TL ödenek ayrılmasına rağmen bu ödeneğin de kullanılmadığını iddia etti.

Tahtasız açıklamasında “Gölete güvenerek arazilerine meyve ağaçları diken çiftçiler ise altı yıldır gölete su verilmediği için arazilerini taşıma su ile sulamak zorunda bırakıldı. İl Başkanı olarak 1.5 yıl önce bölgeye gittim ve iktidara çağrıda bulundum. Bu kez Milletvekili olarak bölgeye geldim ve göleti suyla buluşturun çağrısını yineliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hüseyin 2023-08-15 13:27:53

Çorum da ilk defa bir muhalefet milletvekili görüyoruz. Öncekinde tık yoktu.

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-08-15 23:12:48

Mehmet Tahtasız bizlere Çorum da muhalefet Milletvekili nasıl olmalıdırın en güzel örneğini gösteriyor. Mehmet Tahtasız Çorum'un yapılmayan ve de yarım kalan yatırımlarını gözler önüne getirmeye devam ediyor. Helal olsun,böyle devam,artarak devam. Çorum'un ve Çorum'luların sesi olmaya devam ettiği için, Mehmet Tahtasız'a sonsuz teşekkürler. Yaparsa Mehmet Tahtasız yapar, gerisi Hikaye..... Anlayana...

Avatar
Iskilipli 2023-08-15 10:47:15

Once Iskilip Tosya yolu sonra golete su. Kac yildir bekliyoz

Misafir Avatar
Melih Koca 2023-08-15 11:39:17 @Iskilipli

Nöğrecan Tosya'da. İskilpte otur. ye iç yat

Beğenmedim! (0)
Avatar
Doğrucu 2023-08-17 07:19:58

Sayın tahtsız CHP zamanındaki halk ekmek kuyruklarını unutmadık pazar tezgahında ki patatese soğana kedinin ciğere baktığı gibi bakardık unutmadık o günleri