Yeni gelişme, 28 köyü ilgilendiriyor

Çorum’da Bayat merkezi ve 28 köyün 100 yıllık su problemini çözecek olan Kunduzlu Göleti'nde çalışmalar başladı.

25 Mayıs 2021 Salı 15:34
Yeni gelişme, 28 köyü ilgilendiriyor

Çorum’da Bayat merkezi ve 28 köyün 100 yıllık su problemini çözecek olan Kunduzlu Göleti İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi projesinde çalışmalar başladı.

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Kunduzlu Göleti İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

Baraj inşaatı ile birlikte 85 milyon liraya mal “İçme Suyu Arıtma Tesisi ve İshale Hattı” projenin tamamlanarak hayata geçirilmesi ile birlikte ilçe merkezi ve 28 köyün 100 yıllık içme suyu ihtiyacının çözüme kavuşacağını vurgulayan Kavuncu, “Proje kapsamında sanat yapılarının yanı sıra 4 içme suyu deposu, bir içme suyu paket arıtma tesisi ile 37 kilometre uzunluğunda iletim ve şebeke hattı yapılacak. İlimize yapılan yatırımlarla mümbit toprakların suyla, vatandaşları da içme ve kullanma suyu buluşturmaya devam ediyoruz” dedi.

Uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan, bölge halkı için hayati öneme sahip bu büyük projeyi AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Çorum milletvekilleri Ahmet Ceylan ve Oğuzhan Kaya ile Belediye Başkanı Ekrem Ünlü’nün girişimleri ve hep birlikte ilçeye kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını vurgulayan Kavuncu, “Su; yeryüzündeki tüm canlıların vazgeçilmezi, atalarımızın 'su gibi aziz ol' diye vasıflandırdıkları, insanoğlunun, bütün canlıların temel yaşam kaynağıdır. Su hayattır, su candır. İçme suyu konusunda insanımız açısından önemli bir projeyi hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 28 köyümüz ve ilçe merkezinde artık susuz yaz yaşanmayacak ve bundan sonra Bayat merkez ve 28 köyümüz kaynak suyu kalitesinde içme suyuna kavuşmuş olacak" dedi.

HASTANE HİZMETE GİRDİ

Çorum’un Bayat ilçesinde yapımı tamamlanan İlçe Devlet Hastanesi hizmete girdi.
Hastane bünyesinde oluşturulan Diyaliz Ünitesi hem ilçede hem bölgedeki diyaliz hastalarına şifa dağıtıyor. Bayat Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden AK Parti Çorum milletvekili Erol Kavuncu, hastanede oluşturulan 22 yataklı Diyaliz Ünitesi’ni ziyaret etti. Burada tedavi gören hastalarla yakından ilgilenerek geçmiş olusun dileklerini ileten Kavuncu, hasta ve hasta yakınlarından gelen talepleri de dinledi.

Bayat Devlet Hastanesi’nde günde 3 seans olmak üzere toplam 22 hastaya diyaliz hizmeti verildiğini açıklayan milletvekili Kavuncu, “Bu hastalar daha öncesinden en yakın merkez olan İskilip ve Çorum’dan hizmet almaktaydılar.

Şu anda diyaliz hastalarımızın tüm taşınma, tedavi vb. hizmetleri hastanemizde verilmektedir.Hastaların taşınması şimdilik 2 adet hizmet aracımızla hastane imkanlarımızla yapılmaktadır. Diyaliz hastalarının taşınması için Temmuz ayında taşıma ihalesi sonuçlandırılacak. Hastalarımız bu tarihten sonra daha rahat ve konforlu şekilde hastanemizden hizmet alacaklar” dedi.

AK Parti'nin sağlıktaki dönüşümünün her alanda çok net bir şekilde görüldüğünü vurgulayan Kavuncu, “Burada diyaliz hastalarının çok iyi ortamda, çok hijyenik, çok temiz ortamda ve arkadaşlarımızın özveri çalışmaları sonucunda bu hizmeti aldıklarını görmek beni de mutlu etmiştir."

Ziyarette Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Daşdan ve Bünyamin Demir ile, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Balcıoğlu hazır bulundu.

İHA

Son Güncelleme: 25.05.2021 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipden 2021-05-25 18:05:03

İskilip Bayak arası göcen ve yeni trafiğe açılan bölgede asfalt çıkıntı ve çukur mevcut.
Bayat Kızılırmak kavşağı arası yolda iy makinası yok inşaat durdumu İskilip Çankırı arası yol yapımı durdumu? neden yapılmaz bir kısım dolğu yapımı var o kısımda çok dar iki araç çok zor geçimi sağlanıyor?

Avatar
Eller 2021-05-25 19:03:48

Vekilimiz in fotoğrafçısı hep elleri yukarıda yakaliyo işaret dili mi kullanıyo yoksa tikmi var

Avatar
Vatandaş 2021-05-25 22:16:00

İskilip cezaevi boşaltılıp yeni binaya taşındı.
bu arsaya Adalet Meslek Yüksek Okulu neden yapılmaz. ülkemizde 5-6 yerde var ve rağbet gören bir bölüm bu arsa değerlenderilmeli Yüksek okuluda Adalek Teşkilatını güçlendirme fonuhdan çabucak yapılır. 80 öğdenci gelir yılda.hepsinede iş imkanı saglanır.

Avatar
İlyas emmi 2021-05-25 23:51:34

Bu haliyle Bizim köylü İlyas emmiye çok benziyo. Bi de kösdekli saat olsa tamam.