‘Dokunmayın’ dedi, çağrısını tekrarladı

Çorum Barosu Avukatlarından Teoman Şahin, eski şehir stadı ve amatör sahaların bulunduğu alanla ilgili çağrısını tekrarladı.

07 Aralık 2021 Salı 12:52
‘Dokunmayın’ dedi, çağrısını tekrarladı

Çorum Barosu Avukatlarından Teoman Şahin, eski şehir stadı ve amatör sahaların bulunduğu alanın Çorum’a ve spora hizmete devam etmesi çağrısını bir kez daha tekrarladı. Yeni yapılan şehir stadında atletizm pisti olmadığını belirten Şahin, İskilip yolu üzerinde yeni yapılan spor salonu ile birlikte kentte iki tane spor salonu olmasının önemine dikkat çekerek, amatör sporcuların istifade ettiği sahaların da kalması çağrısında bulundu:

Şehrin yönetici ve dinamiklerine seslenen Şahin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Sayın vali; Sayın belediye başkanı, sayın iktidar ve muhalefet milletvekilleri, siyasiler, bürokratlar, meclis üyeleri, il genel meclisi temsilcileri, spor kamuoyu ve tüm Çorumlular;

1-Tüm Çorumlu amatör sporcuların toplanma yeri olan iki adet amatör saha ve eski şehir stadının yıkım kararı alınmıştır. Üstelik mahkemenin iptal etmesine karşın yeni imar değişiklikleriyle bu karar Hukuk dışı uygulanmak istenmektedir.

2-Çorum büyüyecek ve bir daha bu şekilde merkezi bir alanda toplanma merkezimiz hiç olmayacak. Oysa Çorumdaki pek çok dostluk o sahalarda başlamış ve devam etmektedir ki bunu bizim yaş gruplarımızdakiler çok iyi bilirler. Yani sadece spor için değil Çorum barışı ve kardeşlik içinde böyle bir arada böylesi merkezi toplanma yerlerine ihtiyacımız vardır.

3-Çorum şehir stadı yıkılırsa içindeki atletizm pisti nedeniyle bir daha Çorumda atletizm müsabakaları yapma şansımızda kalmayacaktır. Zira yeni yapılan şehir stadında atletizm pisti yoktur. Oysa yeni bir çevre düzeniyle eski şehir stadı ilelebet sporculara hizmet verebilir. Ayrıca yeni yapılacak olanla iki tane kapalı spor salonumuzun olmasının kime ne zararı var? Bir metropol kenti düşüne bu uygun değil mi?

4-Gelin gözlerinizle görün günün her saatinde Çorumlu amatör sporcular 7’sinden 70’ine kadar o sahalarda spor yapmaktadırlar ve buralara Çorum’un her yerinden rahatça ulaşım sağlanmakta ve güvenli bir yer olarak bilinmektedir. Değişik yerlere yapılacak saha ya da sahalar asla bu ulaşım kolaylığını ve güveni sağlamayacağı gibi bu sporcuların dağılmasına ve azalmasına da sebep olacaktır.

5-O bölgenin yeşil alana yada parka ihtiyacı yoktur, zira amatör sahaların her tarafı (adil Candemir Parkı, Yunus Emre Parkı, İtfaiye Parkı) yeşil alan ve parkla doludur, yani ihtiyaç olmayan bir yere park yapma pahasına bu spor sahalarının imha edilmesi akla ve mantığa da aykırıdır.

6- Buraların ticarethane yada işyeri yapılması düşünülüyorsa da, bu da rant için amatörleri ve Çorum’un amatör futbol geleceğini ve atletizmin geleceğini satmak anlamına gelir ki, buna sebep olanlar Çorum’un amatör sporuna zarar verenler ve atletizmi bitirenler olarak isimlerinin Çorum tarihine yazılacağını bilsinler.

Tarihe yıkarak değil yaparak geçmelerini öneriyorum.

Oraları daha güzel hale getirerek amatör spora hizmet etmelerini öneriyorum.

Çorum büyüyecektir ve konu Çorum’un geleceğiyle ilgilidir başta belediye başkanı olmak üzere bir Çorumlu olarak herkesi uyarma görevimi yapıyorum.

Eğer karardan vazgeçilmezse Çorum amatör futbol başta minikler olmak üzere her kategoride zarar görecek, Çorum’da atletizm bitecek ve  Sorumlusu başta şu anki belediye başkanı olacaktır ve ismini de tarihe bu eylemiyle yazacağız."

Son Güncelleme: 07.12.2021 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayindir 2021-12-07 14:39:46

Cok hakli ve yerinde tespitler.. Tskler

Misafir Avatar
Bedii ONAN 2021-12-10 13:53:58 @Bayindir

Bahsettiğiniz alanlar şehrin merkezinde ve inşaat yapmaya ve büyük paralar müsait alanlardır.Şehrin eski mahalleleri yıkıldı.Şu anda sadece araç parkı maksatlı kullanılıyor.Buyrun eski binalardan teşekkül alanları inşaat amaçlı kullanın.Şehire ihanet eden er veya geç bunun hesabını verir.Hele bir de rant amaçlı görevini kötüye kullanan olursa,yakasını hiç bir daim kurtaramaz.Kulağımıza pek çok inşaat muhabbeti geliyor.Çorum halkına ihanet ve kötülük yapan hesabını verir.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Refah 2021-12-07 17:32:31

Çok doğru çok haklısınız oralar yıkılınca nasıl vijdanen kendinizi rahat hissedeceksin çok merk ediyorum yanlış yapıyorsunuz bırakın vazgeçin...

Avatar
Ahmet 2021-12-07 15:35:13

Beyefendi haklı da inşaat işi olmazsa yandaş ne yapacak :)

Avatar
Taraftar 2021-12-07 17:52:10

Önceki Çorumspor un efsane isimleri maçları anıları küçük çapta müzeye dönüştürebilir.Sayın Şahin in söyledikleri son derece doğru ve gereklidir.

Avatar
Çorumlu 2021-12-07 19:16:57

Teoman beye bu konuda sonuna kadar katılıyorum. Belediye burayı park yapma konusunda çok yanlış yapıyor.Çünkü etrafı park dolu olan bir yer.Hali hazırda tesisler varken belediye burayı amatör spor ve sporcularına tahsis etmeli. Çorum halkının spor yapabileceği ve okullarımızın yararlanacağı bir yer olarak kalmalı.Saygı değer Çorum halķını bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum.

Avatar
Bahattin 2021-12-07 20:07:00

Kardeşim bir şeyide bilmeyin. Herşeye itiraz herşeye itiraz. Çorumun heryerinde kaçak inşaatlar başını alıp gitmiş sesiniz çıkmaz, vatandaşın tarlası imara girer sesiniz çıkmaz.Ama ne zaman kamu bir iş yapmaya yeltenir hemen itiraz. Herkesin gücü belediyeye yetiyor. Kendi arsasındaki 1 metrelik yola terk için dünyayı ayağa kaldıranlar, kamunun yaptığı her işe çamur atıyor.insaf.

Avatar
Halk 2021-12-07 21:41:55

Yıllardır harabe olan yer kıymetemi geldi stada duvarları uçmuş adil Candemir çatısı ha uçtu ha uçacak kapalı desen çürük çarık .bırakın bu kirli muhalefeti

Avatar
Ahmet 2021-12-07 21:44:11

Arkadaşlar TOKİ’de sadece atletizm için kullanılmak üzere yıllar önce yapılan atletizm stadı var seni spor salonu kapasitesi 5500(eski 1500 filan)ayrıca amatör sporlar için 2 tane tesis yapılıyor soyunma odaları sahası dahil .yani her halükarda eskisinden kat ve kat fazla kapasitede ve daha insani şartlarda.yeşil alana gelince Çorum Türkiyenin havası en kirli şehirlerinden bu yüzden 55 dönüm bi yeşil alan daha çoruma fazla değil az bile .sayın avukat bey ezbere konuşmuş biraz mantık lütfen