Sevinelim mi, üzülelim mi?

Bakan Kasapoğlu'nun Çorum ziyareti sonrası sevinelim mi, üzülelim mi bilemedik

14 Eylül 2019 Cumartesi 23:30
Sevinelim mi, üzülelim mi?

MUSTAFA DEMİRER

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Cuma günü Çorum’a geldi, yapımı tamamlanan 15 bin kapasiteli yeni şehir stadı ve inşaatı devam eden 5 bin kişilik spor salonunda incelemelerde bulundu. Önceden duyurulmamış ziyaretin arka planında yaşanan gelişmeler Bakan’ı Çorum’a yönlendirmiş.

CUMHURBAŞKANI’NIN TALİMATIYLA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine kente geldiğini belirten Bakan, son Çorum ziyaretinde bakanlık olarak her iki tesisi devralıp, en kısa sürede Çorumlu’nun hizmetine sunacaklarını açıkladı.

Ziyaret gerek şehir stadı gerekse spor salonunun akıbeti hususunda yaşanan karmaşayı bitirmiş gibi görünüyor. Ama Çorum’un istediği oldu mu derseniz, maalesef bu soruya olumlu cevap vermek mümkün değil.

Çünkü Bakan Kasapoğlu, Cuma günkü ziyaretinde de bilhassa Çorum Belediyesi yönetiminin beklentisi olan ve şehir stadına harcanan 120 milyon liralık maliyetin bakanlık tarafından karşılanmasına olumlu bakmadı. Bu durum gerek mali tablosu pek iç açıcı olmayan belediye, gerekse yaşadığı şehre hizmet bekleyen Çorumlu için hayal kırıklığına neden oldu.

AŞGIN DİLLENDİRİNCE SOMUTLAŞTI

Belediye yönetimi daha önce defalarca Bakan Kasapoğlu ile görüşerek şehir stadı ve spor salonunun bakanlığa devri ve harcama maliyetinin iadesinde ısrarcı olmuştu. Umutlu bekleyişin, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın partisinin eylül ayı il başkanları toplantısında söz alarak mevzuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktarması ile somutlaştığı anlaşıldı.

ERDOĞAN’A NELER SÖYLEDİ?

Öğrendiğime göre Başkan Aşgın, Erdoğan’ın başkanlığında bakanlar ve diğer yetkililerin katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada özetle; işletme maliyetleri nedeniyle stadyum ve spor salonunun bakanlığa devredilmesi, yeni stadın 70 milyon lira olan arsa maliyeti hariç 120 milyon liralık yapım maliyetinin karşılanması veyahut 5-6 yıla yayılan kredi borcunu bakanlığın üstlenmesini talep ederek, bunun belediye bütçesinin toparlanması, yatırım ve hizmetler açısından önem arz ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise Aşgın’ı dinledikten ve bazı sorular yönelttikten sonra; ‘Çorum’un yükünü azaltın’ diyerek bakan yardımcısına talimat verdiği biliniyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun ziyareti de bu gelişmelerden sonra gerçekleşiyor.

BAKAN’IN ZİYARETİNİN YANSIMALARI

Bakan Kasapoğlu’nun ziyaretinin yansımalarına gelirsek; bakanlık belediyenin yükünü azaltmak için şehir stadını devralarak işletme maliyetlerini üstlenmiş oluyor. Devir için müteahhit firmanın (5-8 milyon lira arası olduğu belirtiliyor) kalan alacağını da karşılıyor. Sadece yüzde 60 oranında fiziki gerçekleşme sağlanan spor salonu inşaatını da devralıp tamamlamayı (20 milyon lira olduğu tahmin ediliyor) taahhüt ediyor. Bu arada bakanlığın yeni stada harcanan maliyeti karşılamasının yasal mevzuata uygun olmadığı gerekçe gösteriliyor. Bakan Kasapoğlu, yukarıda sıraladığımız işleri çözerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Çorum’un yükünü azaltın’ talimatını kendi penceresinden gerçekleştirmiş oluyor.

Diğer taraftan Bakan Kasapoğlu’nun stada yapılan harcamayı karşılamak yerine Çorum’da uygun bir bina veya alan için öğrenci yurdu yapımı veya açılmasına kaynak sağlayabileceklerini söylediği belirtiliyor. Hatta bakanlığın yapımı süren Belediye Hizmet Binası’nı bedeli mukabilinde yurt hizmeti verilmesi için alınabileceğini ifade ettiği bilgisi var.

Bakan Kasapoğlu’nun şehri ziyaretinde mevcut şehir stadının yerini de incelediği ve beğendiği vurgulanırken, bölgeye yeşil ve sportif alan ağırlıklı KYK yurdu, güreş eğitim merkezi, gençlik merkezi, kongre kültür merkezi yapılması teklifine herhangi bir yorumda bulunmadığı ifade ediliyor.

BAŞKAN BUNU YAPARSA…

Bilindiği gibi Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında adaylığı sürecinde kamuoyuna verdiği proje sözleri var. Bazı projeler de hatırı sayılır kaynak gerektiriyor. Kalan 4.5 yıllık süreçte mali yapıyı toparlayacak yeni kaynakların temini için adım atabilir. Kendisinin de zaman zaman satır aralarında dillendirdiği mevcut stadın imara açılması da bunlardan birisi olabilir. Bölgeyi yeşil ve spor alan ağırlıklı olmak kaydıyla kısıtlı sayıda konuta veya belediyeye başkaca gelir getirici bir projesiyle imara açma fikri olsa da, bu tasarruf şehir içi trafiğin çilesini çeken, kışın kirli hava soluyan Çorumlular’ın tepkisini çekecektir. Velhasılı kelam, Başkan Aşgın’ın başka çözüm yolları bulması gerekiyor gibi.

Son Güncelleme: 17.09.2019 19:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Freelance 2019-09-15 00:16:35

Çoruma havalimanına giden durak yapmaktan başka ne yapacaksın merak ediyoruz ENsarcı Başkan...

Avatar
Sezer 2019-09-15 10:07:41

Tabiki üzüleceğiz.Harcanan 120 trilyonu ödemeyerek bakanlık hazıra kondu.Kaybeden belediye ve ÇORUM oldu.Yazık

Avatar
F. Çamiçi 2019-09-15 01:14:08

Halkı bilgilendirici ve aydınlatıcı güzel bir haber olmuş Mustafa bey Teşekkürler.

Avatar
Adil 2019-09-15 00:59:25

Külcü yaptı gitti kimse işin içinden çıkamıyor vay bee yazık çoruma

Avatar
Komedi 2019-09-15 15:06:05

20 tane adam dizilmiş sahanın içinde geziyor. Yav arkadaş siz muhendismisiniz bakınca herşey nasıl anlıyorsunuz hepiniz süper zekalida toplum mu geri zekalı nedir anlamadım. Vekil stadı gezdi, bakan stada baktı. Başkan stadda çok yürüdü bu ne ya böyle haber mi olur.Madem stadın parasını vermeyecekti çoruma gelmeseydi.Gezmek için gelecekti kargiya gitseydi.Allah bu millete sabır versin.

Avatar
Çorumlu 2019-09-15 00:32:26

Eski stad yeşil alan olarak kalmalı

Avatar
Hey_hat KÜLÜ BİLE ZARAR ADAMIN 2019-09-15 11:54:08

Adı bitti ama KÜLÜ BİTMEDİ malesef. Derdin neydi külcü efendi. Hançeri soktun gittin be adam. Yazıklar olsun. 200 trilyon (eski para katrilyon) bir stat için harcanırmı, harcarsan belediye göçer, devlet göçer, çorumlu biter. O parayla keşke iş sahaları açsaydınız. O paraya havaalanı bile yapardınız üstede oara artardı. BIRAKIN ARTIK BU SÜFLİ VE GEREKSİZ İŞLERİ. KRİZ VAR, MİLLET AÇ. SURİYELİ TOK....

Avatar
Küloglan ve Hikayeleri 2019-09-15 13:50:53

Bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde KÜLOGLAN diye biri yaşarmış.Öyle işler yaparmış ki her yer alev alev yanarmış.Geride sadece külü kalırmış. Bunu gören Reismen bu yangınlari çıkaran küloğlani kulağından tuttuğu gibi denize atar.Küloğlan denize düşünce tamamen balçiga dönüşür ve denizin dibine çöker. Nasıl hikaye yeni bir hikaye serisi çıkar bundan

banner165