Türkiye geneli ile birlikte Çorum’da koronavirüs salgını aldı başını gidiyor. Bu zor günlerde kişisel tedbirler, kamu önlemleri ile birlikte sağlık alt yapısının güçlü olması gerekiyor.

Mevzuyu sağlık alt yapısı parantezinden açmak memleketin önümüzdeki aylardaki selameti açısından hayati önem taşıyor.

TEK HASTANE YETMEZ

Halihazırda pandemiye karşı tek hastane ile mücadele ediyoruz. Her geçen gün koronavirüs şüphesiyle başvuru sayısı artıyor. Sağlığın yöneticilerinin açıklamalarından anladığımız kadarıyla şüpheli olup test yapılanlar arasında pozitif sayısı da bir hayli yüksek.

Geçtiğimiz gün hastanede düzenlenen bilgilendirme toplantısında yetkililere sorduk: ‘Çorum olarak en kötü senaryoya hazır mıyız?’ Kent merkezinde Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nden bahsettiler. Özel hastanelerin kapılarının açık olduğunu ifade ettiler. Bu arada işin uzmanları Göğüs Hastalıkları Hastanesinin fiziki yapı itibariyle elverişli olmadığı görüşünde.

İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAYIZ

Hastane bir taraftan normal hastalara sağlık hizmeti sunmaya çalışırken, diğer taraftan koronavirüse karşı savaşıyor. Doluluk oranı arttıkça sistemin sürekliliğinde ciddi aksaklıklar yaşanabilir. Allah muhafaza üstüne üslük bir de büyük kazalar, deprem gibi felâketler olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurursak işin içinden çıkmamız mümkün değil.

HEMEN, ŞİMDİ…

Öz ve az cümle ile; söz konusu Çorum’un sağlığı ise biz eski devlet hastanesini süratle, mümkünse hemen şimdi devreye almalıyız. Bürokratik engeller mi, kaynak sorunu mu veya başkaca prosedürler mi önümüzde engel bilemeyiz. Tek bildiğimiz salgın bu hızla giderse Allah muhafaza kış aylarında bir değil, birden fazla problemle boğuşmak zorunda kalabiliriz.

Memleketi idare eden, sorumluluk taşıyan herkes elini taşın altına sokmalı, eski hastanenin kısa sürede açılması için Ankara nezdinde çaba göstermeli. Çorum’un önünde şu anda en önemli mesele bu zannımca.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
xyz 2020-09-16 22:45:16

81 milyonun 75 ini hastaneye kapatalim millet kafayi takti covid olmadiginda % 50 yatak doluluguyla calisan hastanelere bombos ilce hastanelerine gunde 1 seferin yapilabilecegi olu havalimani yatirimlarina asker polis okullarina bunlardan once demiryolu ve uretime sanayiye vs kafa takilsin

Avatar
Kısa ve öz 2020-08-31 19:11:08

Ağalar öyle isteyir.

Avatar
Üç Maymun 2020-09-03 20:38:50

Hem yük hafifler hem de daha basit işlerden halkımız faydalanır.