Artık otomatik klorlama

Çorum Belediyesi, içme suyu klorlamasında otomatik sisteme geçti.

31 Temmuz 2023 Pazartesi 19:43
Artık otomatik klorlama

Çorum Belediyesi, içme suyu klorlamasında otomatik sisteme geçti. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, içme suyunun musluklara daha sağlıklı ve güvenli olarak ulaşması için önemli bir yatırımı şehre kazandırdıklarını açıkladı.

SU DEPOLARI YENİ SİSTEME GEÇTİ

Çorum Belediyesi, içme suyunun temini ve güvenli bir şekilde halka ulaştırılması konusunda önemli çalışmaları bir bir hayata geçiriyor. Koçhisar Barajı isale hattının bir yıl gibi kısa sürede tamamlanarak Çorum’a kazandırılması başta olmak üzere, kuraklık döneminde su kuyular açılması ve kışın kar sularının baraja taşınması gibi birçok kritik hamlelerle kuraklık döneminde vatandaşlara su sıkıntısı yaşartmayan Çorum Belediyesi, içme suyu alanında yatırımlarını sürdürüyor. Şehrin çeşitli noktalarında bulunan su depolarındaki klorlama sistemleri, yeni sistem olan otomatik gaz klorlama sistemi ile değiştiriliyor.

KLORLAMA SUYUN DEBİSİNE GÖRE YAPILACAK

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın,  daha önceden manüel olarak çalışan klorlama siteminin su debisine göre ele ayarlandığını belirterek, yeni kurulan sistemin ise otomatik klorlama yapacağını söyledi. Başkan Aşgın “Gaz klorlaması suyun debisine göre otomatik olarak ayarlanacak.  Klor ölçümleri ise SKADA sisteminden 24 saat kontrol edilebilecek.” Dedi.

İÇMESUYUNDA ÖNEMLİ YATIRIMLAR

İçme suyu alanında yaptıkları yatırımların Çorum için son derece önemli olduğunun altını çizen Başkan Aşgın “Son 3 yıl içerisinde en büyük önceliğimiz suyun kaynağını bulup güvenli bir şekilde hemşehrilerimize ulaştırmak oldu. Koçhisar barajı isale hattının 1 yıl içerisinde tamamlanması ve şehrimizde su sorunun çözülmesi belediyemiz açısından son derece önemli bir çalımaydı. Suyun az olduğu dönemlerde birçok noktada kuyular kazdık, kar sularını barajımıza taşıdık. Hamdolsun en kurak dönemde hemşehrilerimize su sıkıntısı yaşatmadık.” Dedi.

TEMİZ VE GÜVENLİ

Suyu temiz ve güvenli bir şekilde halka sunulmasının da son derece önemli olduğunu vurgulayan Başkan Aşgın “Şehrimizin farklı notalarında su depolarımız var. Kısmen manüel olarak çalışan bu depolarımızın otomatik sisteme geçmesi bizim için önemliydi. Su debisine göre klor miktarı daha önceden elle ayarlanıyordu. Biz bunu tamamen otomasyona çevirmiş olduk. Debiye göre klor miktarının ayarlandığı ve SKADA merkezimizden 24 saat uzaktan kontrol edilebilen bu sistem bizim çapımızdaki hiçbir belediyede yok. Türkiye’de sadece birkaç büyükşehir belediyesinin kullandığı 2 milyon 700 bin TL maliyetindeki bu sistemi şehrimize kazandırmış olduk. Hemşehrilerimiz musluklarından akan suyu rahatlıkla içebilirler.”dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kireçten kullanamıyoruz YAZIK 2023-07-31 22:21:11

KİREÇTEN Ne içebiliyoruz nede kullanabiliyoruz. BU KADAR KİREÇLİ SU HİÇ Bİ YERDE GÖRMEDİM. Çoruma bu mu layık. Birde övünmüşler.