‘Bilinçli Anne Sağlıklı Çocuk’ semineri

Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ortaklığında yürütülen Aile

02 Ekim 2013 Çarşamba 17:47
 ‘Bilinçli Anne Sağlıklı Çocuk’ semineri


Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ortaklığında yürütülen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ÖDES Destekli "Bilinçli Anne Sağlıklı Çocuk" seminerleri başladı.

19 Mayıs İlkokulu'nda gerçekleştirilen seminerlerin ilk ikisini Elitpark Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Mustafa Uzun ile Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi Müdürü Z. Betül Özseçer verdi.

Aile Eğitim Merkezi Müdürü Zehra Betül Özseçer, Türkiye ve Çorum'daki engellilik oranlarına dikkat çekerek böyle bir çalışmayı ne kadar gerekli gördüklerini ve önemsedikleri söyledi. Engelliliğin önlenmesine yönelik çalışmaların öncelikle engellilikten korunma yöntemlerinin bilinmesine ve belli hususlarda daha dikkatli olunmasına bağlı olduğunu söyleyen Özseçer, seminer dizilerinin farklı okullarda 5 hafta süreceğini dile getirdi.

Elitpark Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Mustafa Uzun hamilelik döneminde ve çocuk yetiştirme döneminde ihmalden kaynaklı engelliliğin önlenmesine yönelik bilgiler verdi. Akraba evliliği, gebelikte kalıtım, gebelikte beslenme, kan uyuşmazlığı ve gebelikte geçirilen çeşitli hastalıkların engelliliğe neden olan unsurlardan olduğundan bahseden Uzun, velilerden soruları da yanıtladı.




Son Güncelleme: 02.10.2013 17:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.