Bu mesaj hayvanseverlere

Çorum Valisi Zülkif Dağlı, sahipsiz sokak hayvanlarının meskûn mahal sınırları içerisinde beslenmemesi gerektiğini açıkladı.

21 Eylül 2023 Perşembe 14:38
Bu mesaj hayvanseverlere

Çorum İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’nin Eylül ayı Encümen toplantısında konuşan Vali Zülkif Dağlı, vatandaşların ve hayvan severlerin sahipsiz sokak hayvanlarını sağlık sorunlarına yol açacak şekilde meskûn mahal sınırları içerisinde beslememeleri gerektiğini bildirdi.

KORUMA BİRLİĞİ ENCÜMENİ TOPLANDI

Sahipsiz hayvanların kontrol altına alınması, barındırılması, gözetilmesi ve bakımlarının yapılması amacıyla kurulan Çorum İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’nin Eylül ayı Encümen toplantısı Valilik toplantı salonunda Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın’nın başkanlığında üye belediye başkanlarının katılımıyla önceki gün gerçekleştirildi.

KISIRLAŞTIRMA, KÜPE VE ÇİP

Toplantıda Çorum İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği tarafından il genelinde devam eden “kısırlaştırma, küpe ve çip takımı ve rehabilitasyon” çalışmaları ve sahipsiz sokak hayvanlarının halk sağlığını tehdit eden boyutlarının nasıl giderileceği, sahipsiz sokak hayvanlarının doğal ve uygun yaşam alanlarına kavuşturulmasına dair birliğe üye belediyeler tarafından ne tür tedbirlerin uygulanması gerektiği konuları ele alındı.

VALİ'DEN HAYVANSEVERLERE MESAJ

Vali Dağlı toplantıda, vatandaşların ve hayvan severlerin sahipsiz sokak hayvanlarını sağlık sorunlarına yol açacak şekilde meskûn mahal sınırları içerisinde beslememeleri, bilhassa parklar, oyun alanları ve okul bahçeleri civarında kontrolsüz hayvan bakımı yapmamalarının büyük önem arz ettiği belirterek, sokak hayvanlarının kontrolsüz bir şekilde meskûn mahalde beslenmelerinin daha büyük sorunlara yol açacağını, sahipsiz sokak hayvanlarının beslemelerini yapmak isteyen veya sahiplenerek bakımlarını üstlenmek isteyen vatandaşlarımızın belediyelerin hayvan barınaklarına müracaat ederek veteriner hekimlerin önerileri doğrultusunda hareket etmeleri gerektiğini açıkladı.

ENCÜMEN ÜYELERİ KATILDI

Toplantıda Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın ve Birlik Müdürü Necat Yazıcı hazır bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa Ali 2023-09-21 15:56:56

Çorum belediyemizin sayesinde köpek çiftliğine döndü. İnşAllah sayın Vali bu sorunu çözer.

Avatar
Hüseyin 2023-09-21 14:56:47

Sayın valim çorum için büyük şans geleli çok kısa süre olmasına ragmen çok güzel işler başardı vatandaşın sorunlarına anında çözüm üretiyor bir çorumlu olarak kendisine çok teşekkür ederim

Avatar
kazım 2023-09-21 15:03:56

"hayvan severlerin sahipsiz sokak hayvanlarını sağlık sorunlarına yol açacak şekilde meskûn mahal sınırları içerisinde beslememeleri, bilhassa parklar, oyun alanları ve okul bahçeleri civarında " Sayın valim bu tespitiniz çok yeride ancak; Belediyeler park ve oyun alanlarıda sokak hayvanlarına bakmayı ve beslemeyi teşvik ediyorlar.

Avatar
Çorumlu 2023-09-21 16:44:54

Çok doğru ya sesiyle uyutmuyor yada saldırıyorlar.

Avatar
arif 2023-09-21 19:34:16

çok yerinde dogru karar sayın valimize çok teşekkür ederiz

Avatar
hayyam 2023-09-22 09:50:56

Yorumlara bak. Hepsi daha 10 yıl öncesine kadar köyde köpeklerin içinde yaşıyordu. Şimdi herkes hanedan üyesi oluvermiş traktörü satıp apartmana taşınınca.

Avatar
İhracat 2023-09-22 07:02:33

İsteyen ülke varsa ihracat edilebilir mi ama Çin olmaz...iyi niyetli bir ülke lazım bize

Avatar
hayyam 2023-09-22 09:11:44

biz de sizin sürekli ciyaklayan çocuklarınızdan rahatsızız. alın evinizde besleyin çocuklarınızı.