Bu yıl tam 944 bin adet bırakıldı

Çorum'un Sungurlu ilçesinde üç ayrı gölete toplam 14 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.

25 Ağustos 2021 Çarşamba 00:16

Çorum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nce bu yıl göletlere çeşitli türlerde 944 bin 140 adet yavru balık bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında ülkemizin su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin, korunması, sürdürülebilir kullanımı gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanması sorumluluğu ile ihtiyaç duyulan çalışmaların yapılması hedefleniyor.

Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı; su ürünleri kaynaklarında nesli tehlike ve baskı altında olan su ürünleri stoklarının desteklenmesi için 1970 yılından itibaren yürütülen balıklandırma faaliyetleri kapsamında su kaynaklarına 50 milyon adet sazan, kalkan, mersin ve karadeniz alabalığı yavrusu bırakıldığını, bu çalışmaların 2016 yılından itibaren  ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması  Projesi’  kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.

Geçen yıl Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Üretim Tesisleri'nde 2020 yılında üretilen sazan balığı yavrusundan talepleri doğrultusunda Çorum’a 57.000 adet tahsis edilerek Derekargın, Akçakoyun, Evyaka, Seyitnizam, Kuyumcu, Laçin ve Gökçedoğan göletlerine bırakıldığını belirten Sarı, “Bu yıl ise talebimiz üzerine Amasya Yedikır Su Ürünleri Üretim İstasyonu Müdürlüğünden tahsis edilerek Yağmurdere, Alacahüyük, Gölbel, Alembeyli, Hacılarhanı, İnegazili, Derekargın göletlerine ve Alaca, Koçhisar ve Obruk Baraj Göletlerine toplam 944.140 adet yavru sazan balığı bırakılmıştır.

Bu kapsamda, beklenen faydanın sağlanabilmesi için 40 cm den küçük balıkların avlanmaması, balıkların korunması ve sürdürülebilir avcılığın devamı için bırakılan yavruların en az bir kez üremesine imkân tanınmasını balıkçılarımızdan bekliyoruz. Gelecek yıllarda da yeni türlerin su kaynaklarımıza bırakılması sağlanacaktır.”dedi.

SUNGURLU'DA 14 BİN ADET SAZAN YAVRUSU BIRAKILDI

 Çorum'un Sungurlu ilçesinde üç ayrı gölete toplam 14 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Su Ürünleri Müdürlüğü'nden temin edilen 14 bin adet sazan balığı yavrusu, Sungurlu İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından 3 ayrı gölete bırakıldı.

İlçe Tarım Müdürlüğü personeli, Hacılarhanı ve İnegazili göletlerine 5'er bin, Alembeyli Göletine ise 4 bin adet olmak üzere toplam 14 bin adet sazan balığı yavrusunu gölete bıraktılar.

İHA

Son Güncelleme: 25.08.2021 16:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.