Çadırkentlerde karne sevinci

Türkiye'nin Fırat Kalkanı operasyonuyla teröristlerden temizlenerek güvenli hale getirilen Azez, Bab, Cerablus, Çobanbey bölgesinde çocuklar karne sevinci yaşadı

22 Ocak 2018 Pazartesi 17:06
Çadırkentlerde karne sevinci

Fırat Kalkanı Bölgesi'nde eğitim çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, okullarda ve çadırlarda eğitim gören öğrencilere karne sevinci yaşattı.

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden temizlenip güvenli bölgeler olan Azez, Bab, Cerablus, Çobanbey beldesi ve köylerde Türkiye'nin desteğiyle eğitim veren okullarda on binlerce çocuk kaarneleriyle buluştu.

Savaş bölgesinde eğitimin zor şartlarda devam ettiğini belirten Kilis İHH Basın Birimi Sorumlusu Ali İmran Durman, “Bizler çocukların anaokulundan başlayıp üniversiteyi bitirene kadar eğitimlerine devam etmeleri için uğraşıyoruz. Çeşitli bölgelerde ve çadır kentlerde kurduğumuz birçok eğitim noktasında öğrencilerimiz eğitimlerini sürdürüyor. Ayrıca bölgede kurduğumuz İHH Uluslararası Şam Üniversitesi ile birlikte liseyi bitiren öğrencilerin üniversite eğitimi almalarını sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Bölgede başarılı öğrencilerin olduğunu belirten Durman; “Bu kadar az olanağa rağmen zeki ve başarılı çocuklar var. Bizler bu çocukları yetiştirip kendi ülkelerinin geleceğini yeniden inşa edeceklerine inanıyoruz. Bizler bu anlayışla Suriye’nin geleceğini onlara teslim edeceğiz inşallah.”

İLK KEZ SİNEMA İZLEDİLER

İHH, ‘Karneler gününe özel’ birçok noktada dönem sonu için özel etkinlikler düzenledi. Etkinliklere ilk defa katılan minik yetim çocuklar doyasıya eğlendi. Palyaçolar eşliğinde eğlenen çocuklara karne hediyesi olarak kışlık elbise ve ayakkabı dağıtımı gerçekleştirildi.

Programın sonunda projeksiyon eşliğinde ilk defa sinema filmi izleyen minik çocuklar karnelerini alıp mutlu bir şekilde evlerine döndüler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.