Çocuklar için göz hakkı

Çorum Genç İHH Ekibi örnek bir davranışa imza atarak, ‘Çocuklar İçin Göz hakkı Meyve Reyonu’ uygulamasını başlattı.

27 Mayıs 2021 Perşembe 22:58
Çocuklar için göz hakkı

Çorum İHH savaş, afet, yoksulluk olan 5 kıtada 120 ülke ve bölgede din, dil, ırk, millet ve mezhep ayrımı yapmaksızın yardım faaliyetlerine devam ediyor.

Çorum Genç İHH Ekibi  örnek bir davranışa imza atarak, pandemi nedeniyle zor günler geçiren çocuklarımızın yüzlerini güldürebilmek için ‘Çocuklar İçin Göz hakkı Meyve Reyonu’ uygulamasını başlattı.

Yapılan açıklamada, yeni uygulamaya ilişkin şu bilgiler paylaşıldı: Genç İHH olarak yaz mevsimin gelmesiyle meyve çeşitliği artmış, olgunlaşan meyveler lezzet ve görsel olarak reyonlarda yerini almıştır. Anadolu’da bir gelenek olarak hala yaşayan ‘Göz Hakkı’ geleneği ilimizde de uygulanmaktadır. Bugün Genç İHH ekibimiz çocuklarımızın bu lezzetleri tatması için ilimizdeki bazı manavlarda çocuklarımızın canı istediği zaman uzanıp alabileceği meyve reyonları oluşturdu. Çocuklarımız bu reyonlardan istediği meyveyi tadabileceklerdir.

Yardımsever halkımızın bu etkinliğe gösterdiği alakadan dolayı  teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu ve benzer etkinliklerimizin devamı için hayırsever vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz.”

Son Güncelleme: 28.05.2021 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilen 2021-05-28 16:00:08

Güzel uygulama kutluyorum. Yalnız isim biraz sıkıntılı. Zira islamda göz hakkı diye bisey yoktur. Çocuk bunu bilmeyip başkasının bahçesinden de göz hakki diye meyve koparabilir. Tavsiyem meyve ikramı yaptığınız cocuklara bu hakikati anlatmanız. Ya da farkli bir isimle uygulamayı sürdürmeniz.