Çöl sıcakları geldi, bir hafta sürecek!

Bugün çöl sıcakları geldi. sıcak1 hafta sürecek!

28 Ağustos 2020 Cuma 10:26
Çöl sıcakları geldi, bir hafta sürecek!

Bugün çöl sıcakları geldi. 1 hafta sürecek! Meteoroloji 40 dereceyi aşacak diyor.
İnternethaber’in haberinde, Meteoroloji sitesinden geçen son dakika uyarısında 40 dereceyi bulacak sıcaklığa dikkat çekildi. Cezayir üzerinden gelen çöl sıcakları 1 hafta sürecek. Çöl sıcaklıkları ile birlikte yurt genelinde sıcaklıklar özellikle hafta sonu 35-42 dereceye ulaşacak.
Meteorolojinin geçtiği son hava durumu raporuna göre, aşırı çöl sıcakları cumartesi, pazar günü etkisini daha çok artıracak ve önümüzdeki hafta da devam edecek. Aşırı sıcaklar pazar günü yurdun doğudan batıya, güneyden kuzeye tüm bölgelerine yayılmış olacak.
Bu sıcak hava dalgası ile birlikte ısı mevsim normallerinin 8 derece üzerine çıkacak.
Bazı illerde termometre 42 dereceyi gösterecek. Aşırı sıcaklar nem ile birlikte çok daha fazla hissedilecek. Sıcak hava dalgası etkisini hemen yitirmeyecek. Önümüzdeki hafta da çöl sıcakları kavurmaya devam edecek.
Uzmanlar, vatandaşları sıcak çarpmasına karşı uyarırken Meteoroloji de yayınladığı alarmda 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların dışarı çıkmamasını önerdi.
ÇORUM İÇİN 37-39 DERECE TAHMİNİ
Öte yandan Meteoroloji Samsun Bölge Müdürlüğü de Orta Karadeniz’de hava sıcaklığının 3-8 derece arasında artacağını belirterek, Çorum için sıcaklığı bu hafta için 37-39 derece olarak tahmin etmişti.

Son Güncelleme: 28.08.2020 10:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.