Çorum’da ‘sarıkız’ örümceği paniği

Güçlü zehre sahip olan, 1 metre yükseğe kadar zıplayabilen ve akrep bile avlayabilen 'sarıkız' cinsi örümcek, bu kez Çorum'da görüldü.

05 Temmuz 2023 Çarşamba 21:34
Çorum’da ‘sarıkız’ örümceği paniği

Güçlü zehre sahip olan, 1 metre yükseğe kadar zıplayabilen ve akrep bile avlayabilen, çeşitli illerde rastlanan 'sarıkız' cinsi örümcek, bu kez Çorum'un Sungurlu ilçesinde görüldü.

DODURGA’DAN SONRA SUNGURLU’DA GÖRÜLDÜ

İbrahim Erayhan isimli vatandaş, BOTAŞ’da farklı bir örümcek türü gördü. İri görünümü dikkat çeken örümceklerle ilgili araştırma yapan Erayhan, türün halk arasında 'et yiyen örümcek' olarak bilinen etobur 'sarıkız örümceği' olduğunu öğrendi. Zehirli olan ve havaların ısınmasıyla ortaya çıkan 'sarıkız örümceği' 13 santimetreye kadar uzunluğa ulaşabildiği ve 1 metre yükseğe zıplayabildiği belirtildi. Zehriyle bir insanı öldürebilen örümceğin, özellikle akrep, kertenkele, hatta fare ile beslendiği biliniyor.

HAVALARIN ISINMASIYLA ORTAYA ÇIKTI

Çorum’un Dodurga ilçesinde de geçtiğimiz haftalarda görülen örümcek paniğe neden olmuştu. Havaların ısınması ile ortaya çıkan örümceğe karşı vatandaşların dikkatli olması öneriliyor.

İHA

Son Güncelleme: 26.07.2023 13:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2023-07-06 03:32:19

Birbirinden kopya haber, biri de ciddi sitelerde araştırayım demiyor. Herkesin bi yakının veya arkadaşının arkadaşını bu örümcek yemiş bitirmiş ama kim o yakının deyince kimsede cevap yok. Bu eklem bacaklı sınıflandırmaya göre örümcek bile sayılmıyor. İngilizcesi camel spider, isteyen bu isimle yazsın, National'dan animals com'a, science'dan kaliteli üniversite(bizimkiler değil) sayfalarına kadar örümceğimsiyle ilgili söylenenlerin efsane olduğu, çok zehirli olmdığı ama ısırığının çenesinin vücudunun üçte biri kadar olmasından dolayı acıttığı yazıyor. Hadi İHA veya onedio'yu anlıyorum da ne yazık ki TRT haber bile araştırmayıp efsaneleri yazmış. Zehriyle adam öldürmüyor(eti eritip içiyor ama insanı değil), ısırığı acıtıyor ve agresif bir eklem bacaklı(tehlike altında olduğunda insana
karşı agresif) ve şaşkaza insanı ısırırsa açık yara olduğu için iltihaplanabilir, tıbbi dezenfeksiyon gerekebilir.

Avatar
hayyam 2023-07-06 08:48:30

Sarıkız örümcek değildir. Zıplama yeteneği yoktur. Zehirsizdir. Bir tehdit hissetmedikçe insana yaklaşmaz. Zararlı böcekleri avladığı için ekosisteme faydalı bir canlıdır. Yaptığınız haber baştan aşağı bilgi kirliliği. İnternetiniz yok mu, açıp bir araştırsaydınız keşke. İnsanı öldürüyormuş da, 1 metre zıplıyormuş da. He canım gözünden de ateş çıkarıyor.

Avatar
Pars 2023-07-06 11:06:30

Yalan dolan haber. Bu hayvan zehirli değil. Zehirli değil. Zehirli değil