Cuma gününe kadar çok sıcak

Meteoroloji Çorum’un da içinde yer aldığı bölgede hava sıcaklıkları 28 Temmuz 2023 Cuma gününden itibaren hissedilir derecede azalacağını tahmin etti.

24 Temmuz 2023 Pazartesi 15:32
Cuma gününe kadar çok sıcak

Meteoroloji Samsun 10. Bölge Müdürlüğü verilerine göre; Çorum’un da içinde yer aldığı bölgede hava sıcaklıkları 28 Temmuz 2023 Cuma gününden itibaren hissedilir derecede azalacak.

BÖLGEDE 2-6 DERECE DAHA ARTACAK

Yapılan son değerlendirmelere göre; bölgemizde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarın (Salı) etkisini artırması bekleniyor. Çarşamba ve Perşembe günleri tüm bölgede etkili olması beklenen sıcak hava dalgasına bağlı olarak; mevsim normallerinin 2-6 derece üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

PERŞEMBE AKŞAMI SICAKLIK AZALIYOR

Sıcak hava dalgasının 27 Temmuz 2023 Perşembe günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği, bu hafta sonunda hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarına, iç kesimlerde ise yer yer mevsim normallerinin altına ineceği öngörülüyor.

1100-16.00 SAATLERİ ARASINDA ÇIKMAYIN

Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukları başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.