Doğum gününde kendi tasarımı mezar taşı ile gömüldü

Emekli Eğitimci Yazar Salim Savcı bugün toprağa verildi. Mezarına kendi tasarımı olan levha yerleştirildi

01 Haziran 2020 Pazartesi 17:49
Doğum gününde kendi tasarımı mezar taşı ile gömüldü

Çorum’un Osmancık ilçesinde vefat eden eğitimci, yazar Salim Savcı (97), doğduğu günde kendi tasarımı olan mezar taşı ile gömüldü.
Osmancık ilçesi’he bağlı Çampınar Köyü'nde dün vefat eden eğitimci yazar Salim Savcı için bu gün cenaze töreni düzenlendi. Yaşlılığa bağlı sağlık problemleri nedeniyle vefat eden, Osmancık Gazeteciler Cemiyeti Kurucu Üyesi ve onursal başkanı emekli fizik-kimya öğretmeninin cenaze namazı öncesinde imam cemaate, sosyal mesafeye uymaları konusunda uyarıda bulunurken, koronavirüs tedbirleri kapsamında Salim Savcı için köy camiinde sınırlı sayıda cemaatle cenaze namazı kılındı. Savcı’nın naaşı daha sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

MEZAR TAŞINI KENDİ TASARIMI

Salim Savcı’nın ölmeden önce kendi mezar baş levhasını tasarladığı öğrenildi. Tasarlanan baş levhası köy halkı tarafından hazırlanarak Salim Savcı’nın mezarının iki başına dikildi. Ömrünü gençlerinin eğitim ve öğretimine adayan Salim Savcı’nın kendi tasarladığı mezar levhasının anlamı ise duygulandırdı. Mezar levhalarının birisinin üniversite öğrencilerinin kepini simgelediği, adının yazıldığı levhanın ise eğitimcileri ve peşinden gelecek olan yeni nesil gençleri simgelediği öğrenildi.

DOĞUM GÜNÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Diğer merhum Salim Savcı'nın  1 Haziran1923 tarihinde dünyaya geldiği, doğum günü olan bugün de toprağa verildiği öğrenildi.

İHA

Son Güncelleme: 01.06.2020 17:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165