Günlerce sürecek!

Türkiye genelinde mayısın ilk haftasında yoğun yağış bekleniyor.

30 Nisan 2020 Perşembe 14:28
Günlerce sürecek!

Gelen bir son dakika haberine göre, Türkiye, bugünden itibaren yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisine giriyor. Ülke genelinde mayısın ilk haftasında yoğun yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre, ülke bugün batı bölgelerden itibaren yağışlı sisteminin etkisine giriyor.

Bu sistem, bugün ve yarın ülkenin büyük bölümünde yağışlara neden  olacak. 2 Mayıs Cumartesi günü Balkanlar üzerinden yeni bir yağışlı sistemin  gelmesi beklenirken, gelecek hafta ortasına kadar yağışların yurt genelinde  etkili olacağı öngörülüyor.

6 Mayıs Çarşamba gününden itibaren de yeni bir yağışlı sistemin  devreye gireceği ve hafta

Etkili ve gök gürültülü sağanaklara rağmen hava sıcaklıklarında önemli  bir değişiklik olmaması ve sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normalleri  civarında seyretmesi bekleniyor.

UYARILARA DİKKAT EDİLMELİ

Mayıs ayında görülecek gök gürültülü sağanakların ısınmayla birlikte  genellikle öğle saatlerinden sonra meydana geleceği ve zaman zaman şiddetli  olacağı öngörülüyor. Bu nedenle Meteorolojinin yayınlayacağı uyarılara dikkat edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması can ve mal güvenliği açısından önem  taşıyor. Onuna kadar yağışların yurt genelinde etkisini hissettireceği tahmin ediliyor.

Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.