Hac başvuruları başladı

İl Müftülüğü 2018 yılı hac başvurularına ilişkin açıklama yaptı. Başvurular hem elektronik ortamdan hem de müftülüğe doğrudan yapılabilecek.

21 Aralık 2017 Perşembe 10:06
Hac başvuruları başladı

2018 yılı Hac başvuruları 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında alınacak.

Müftülük’ten yapılan açıklamada, ilk defa kayıt yaptırmak isteyenlerin ilgili bankalara 20 TL ön kayıt ücretini yatırdıktan sonra müracaatlarını Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "http://hac.diyanet.gov.tr" internet adresinden elektronik ortamda, Müftülüklere doğrudan form dilekçe ile müracaat ederek yapabileceklerinin dile getirilerek, şu bilgiler verildi;

"İl ve İlçe Müftülüklerimize yapılan müracaatlarda kayıt parasını yatırdığına dair dekontu, müracaat dilekçesi ile birlikte süresi içerisinde müftülüklere teslim etmeyen ve kayıt numarası da almayanların müracaatları geçerli olmayacak, bunlar kuraya dahil edilmeyecek, talep etmeleri halinde ise yatırdıkları ücret kendilerine iade edilecektir. Müracaatlarda, eş, anne, baba, kayınbaba, kayınvalide, kardeş ve çocukların birbirleri ile veya aralarında hiçbir akrabalık bağı olmayanların, istemeleri halinde 10 kişiyi geçmemek üzere grup halinde kur'aya girme talepleri kabul edilecektir. 2018 yılında ilk defa ön kayıt yaptıranlardan daha önceki yıllarda ön kayıtları bulunanların kuraya birlikte katılmayı istemeleri halinde 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerince birleştirmeleri yapılacaktır. Hacı adayları, müracaatlarının sisteme girilip girilmediğini ve yakınlık bağlantılarının doğru bir şekilde yapılıp yapılmadığını "http://hac.diyanet.gov.tr" internet adresinden kontrol edebilecekler, kaydı girilmeyen veya kayıt bilgilerinde yanlışlık olanlar varsa bunlar, ilgili müftülüklerden bilgilerini kayıt süresi içerisinde düzelttirebileceklerdir. İnternet ortamında veya müftülüklere yapılan müracaatlardaki bilgi eksikliğinden 'Grup Başı' olarak yazılan veya dilekçeyi imzalayan kişi sorumlu olacaktır.

ÖNCEKİ YILLARDA KAYIT YAPTIRANLAR (KAYIT YENİLEME)

2017 yılı Hac kurasına katılıp Hacca gidemeyenlerin kayıtları 21 Aralık 2017 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik olarak yenilenecektir. Kaydı yenilenenlerden, geçmiş yıllarda yapmış oldukları il, ilçe ve kuraya birlikte gireceği kişilerde, Hac konaklama tercihlerinde, adres ve cep telefonu bilgilerinde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vaz geçenler 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında İl ve İlçe Müftülüklerimize başvurarak gerekli değişiklikleri yapabileceklerdir.

Önceki yıllarda ön kayıtları bulunanlardan, 2017 yılında kayıtlarını yenilememeleri sebebiyle Hac kurasına katılamayanların, 2018 yılı Hac kurasına dahil olabilmeleri için ilgili bankalara 20 TL ön kayıt ücreti yatırmaları halinde kayıtları önceki kura kat sayıları dikkate alınarak güncellenecektir. Anlaşmalı Bankalar : Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Halkbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans, Vakıf Bank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım.

KUR'A ÇEKİMİ VE KESİN KAYITLAR

Hac kur'aları 25 Ocak 2018 tarihinde çekilecek olup, kesin kayıtlar 29 Ocak - 09 Şubat 2018 tarihleri arasında İl Müftülüğünde yapılacak.

Son Güncelleme: 21.12.2017 12:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.