İskilipliler hemşehrileri ile gurur duyuyorlar

Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu’nun eserleri TV izleyicisinin gözdesi olurken, bu başarı en çok İskilipliler’i gururlandırıyor. 

02 Ocak 2021 Cumartesi 23:31
İskilipliler hemşehrileri ile gurur duyuyorlar

Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu’nun eserlerinden uyarlanan diziler son zamanlarda TV izleyicisinin gözdesi olurken, bu başarı en çok İskilipliler’i gururlandırıyor.

İlk olarak geçtiğimiz yıl ‘Doğduğun Ev Kaderindir’ isimli dizi seyircinin dikkatini çekti. Gerçek hayatta yaşanmış hikayenin anlatıldığı eser Psikiyatrist Gülseren Budayıcoğlu’na ait. Bu yıl da yine Budayıcıoğlu’nun eserlerinin kaynaklık ettiği "Masumlar Apartmanı" ve   "Kırmızı Oda" isimli diziler her hafta izleyici rekorları kırıyor. İskilipliler de hemşehrileri Gülseren Budayıcıoğlu’nun bu başarısı ile gurur duyuyor.
İskilip’in Sesi’nde yer alan haberde Budayıcıoğlu’nun başarısına dikkat çekilerek, kendisi ve ailesine ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Haber şöyle: “İskilipli Psikiyatrist Dr. Gülseren Budayıcıoğlu'nun kitaplarından uyarlanan "Masumlar Apartmanı", "Kırmızı Oda", "Doğduğun ev kaderindir" dizileri izlenme rekorları kırıyor.

TRT1 ve TV8'de izlenme rekorları kıran  "Masumlar Apartmanı", "Kırmızı Oda", "Doğduğun Ev Kaderindir" dizilerinin yazarı Dr.Gülseren Budayıcıoğlu'nun İskilipli olduğunu biliyoruz.  Gülseren Kavas Budayıcıoğlu, İskilip’in Sesi’nin ilk yazarlarından Prof. Dr. Kemal Türköz ve Hasan-Sema Kısar'ın teyzelerinin kızıdır.

1936 yılında İskilip Azmimilli İlkolu’nda çekilmiş fotoğrafta Şerife Hocahanım’ın yanında Mehmet Kısar, yanındaki  Gülseren Hanım’ın annesi Nezahat Kavas, önündeki dayısı Kemal Yazgan bulunuyor. Dönemin Azmimilli Okulu Müdürü Hafız Ömer Tuncay, Mehmet Kısar'ın dayısı Prof. Dr. Cengiz Tuncay ve Prof. Dr. Levent Tuncay’ın dedesi Kocatepe Kahve'nin kurucusudur. Fotoğrafta İskilipliler Mehmet Ergün, Faik Güler, Kemal Tuncay, Hasan Çağıl ve civar ilçelerden okumaya İskilip'e gelen öğrencileri görüyorsunuz..
Diğer fotoğraflar ise 2005 yılına ait İskilip'te düzenlenmiş imza törenine ait.”

Son Güncelleme: 07.01.2021 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tarık 2021-01-03 12:14:00

Orhan gitti İskilip bitti

Avatar
Mustafa 2021-01-03 14:47:05

İskilipli olarak Gülseren Buğdaycıoğlu yla gurur duyuyoruz.