Kaldırım işgaline karşı seferberlik

Çorum Belediyesi kaldırım işgaline karşı seferberlik başlattı, esnafın temsilcisi ÇESOB destek verdi.

26 Haziran 2019 Çarşamba 15:35
Kaldırım işgaline karşı seferberlik

Çorum’da kaldırım işgaline karşı seferberlik başlatıldı.

Çorum Belediyesi tarafından önümüzdeki günlerde kaldırım işgallerine yönelik başlatılacak olan çalışmaya esnafın temsilcisi ÇESOB Başkanı Recep Gür’den geldi.

Kaldırım ve yolların şehirlerin uygarlık seviyesinin bir göstergesi olduğunu ifade eden Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, kaldırım işgallerinin cadde ve sokaklarda nahoş görüntülere sebep olurken, vatandaşların da kaldırımda yürümekte zorlandıklarını söyledi.

Yolların ve kaldırımların işgali konusunda tüm diğer alanlarda olduğu gibi örnek bir toplum olmamız gerektiğini kaydeden Gür, esnaf ve sanatkarlara seslenerek, bu konuda duyarlı olunmasını istedi.

Zabıta tarafından yapılacak denetimlerde esnafın herhangi bir cezai işlemle karşılaşmasını istemediklerini vurgulayan Gür, “Çorumlu esnaf ve sanatkarlarımızın insanlara davranışlarıyla, yaklaşımıyla her konuda örnek olmasını istiyoruz. Şehrimize başka illerden ve ülkelerden gelen insanların ‘Çorum’a gidin esnaf görün, çarşı görün, medeniyet görün’ demesini istiyoruz.

 Kentimize sahip çıktığımız sürece, Çorum kazanacaktır. Bu konuya gönüllü olarak yaklaşmamız gerekir, cezalandırmak en son noktadır. Yaptırımlar var ama bu iş temelde zabıtanın sorunu değil. İnsanlar sorumluluk edinip yaşadığımız bu şehre sahip çıkmalı. Biz, medeniyeti dünyaya öğreten bir toplumuz. Çorum, bu konuda örnek bir kent olmalı” diye konuştu.

Kaldırım işgallerinin yanı sıra seyyar satıcı konusuna da değinen Başkan Gür, seyyar satıcıların gelişigüzel yerlere tezgah açmalarının da önüne geçilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 27.06.2019 09:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şikayetim var... 2019-06-26 16:51:00

Gazi caddesi,İnönü caddesi,Kubbeli caddesi,Osmancık caddesi tamamında kaldırım işgali var.Vatandaş dükkanda yapamadığı işi dışarıda yapmaya çalışıyor.Dönercilerin ve dürümcülerin motosikletlerinin kaldırım işgali de ayrı bir durum arz ediyor.Nihayetinde çiğ köftecilerin ve lahmacun dükkan sahiplerinin kaldırıma koyduğu tezgah ve masalar var.Hepsi kaldırılsın.Vatandaş caddelerde rahat yürüsün.Kaldırımlarda son olarak motosiklet kullanılması da engellensin...

Misafir Avatar
Dilenci 2019-06-27 10:32:05 @Şikayetim var...

Dilencileri de unutmayalım.Tüpleri dolduramadılar,gitti.Geçenlerde eski emniyetin önünde kadının birisi dilenciye 20 TL verdi.Bu para benim günlük harcadığım miktara eşittir.

Beğenmedim! (0)
Avatar
ali 2019-06-26 15:59:28

yani Lütfi karakuş ve özellikle ramazan aylarında kaldırımda restoran açan Şelale işgli son bulacak öyle mi??? Bu son zamanlarda duyduğum en komik fıkraydı...

Avatar
Murat 2019-06-26 16:28:49

Gücünüz yetiyorsa önce karakuşlar leblebiden başlayın arkadaşlar doğru söylemiş

Avatar
BİRBİLEN 2019-06-26 15:48:57

önce karakuştan başlayın

Avatar
Çorumlu 2019-06-26 16:08:02

Seyyar satıcılarda engellenmeli hem görüntü kirliligi hemde kira veren vergi ödeyen esnafa karşı haksız rekabet yaratıyor

Avatar
tolga 2019-06-26 20:21:22

Karakuş..

Avatar
Mertçe 2019-06-26 19:23:16

Çok iyi hatırlıyorum Karakuşlar bir mahallede bulunan depolarının önündeki çöp konteynırını doldurmuş diğer binanınkini dolduruyor. Şikayet eden hanıma ise gidin şikayet edin diyor.Karakuş'un depo çalışanı. Şimdi o hanım hayatta değil ve Karakuş'a hakkını helal etmeden öldü.

Avatar
Dahi 2019-06-27 09:27:28

Karakuş-Akkuş ne farkeder.Öncelikle tabiki KARAKUŞ .Bu adamlar sanki Çorum'da Kral.Kaldırımlarda adım atacak yer yok.belediyey ne hacet adam resmen kafa tutuyor.Var mı bir erkek bana müdahele edebilecek?Der gibi.Uzun lafın kısası Gazi caddesinde park terörünün önüne ne kadar geçildiyse Çorum'un kabadayılarının da kaldırım işgallerinin önüne o kadar geçilebilir.