Kızılırmak tehlikede mi?

Çorum-İskilip güzergahında drone ile Kızılırmak Köprüsü üzerinden çekilen fotoğraf  nehirde bir çevre kirliliğini gösteriyor.

23 Mayıs 2022 Pazartesi 16:38
Kızılırmak tehlikede mi?

Çorum-İskilip güzergahında drone ile Kızılırmak Köprüsü üzerinden kuşbakışı çekilen bir fotoğraf  nehirde bir çevre kirliliğinin oluşmaya başladığı izlenimi veriyor.

BÖLGE SAKİNLERİ KAYGILI

Söz konusu görüntüden kaygılanan bazı duyarlı vatandaşlar, ormansal atıklara benzettikleri kirliliğin Kızılırmak üzerinde görüldüğünü, hatta giderek artış gösterdiğini ifade ediyor. Bölge sakinleri ilgili kurumların konu üzerinde iteknik ve bilimsel nceleme yapması ve tedbir alınması gerektiğini dillendiriyor.

KIZILIRMAK NEHRİ HAKKINDA

Türkiye'nin kendi sınırları içerisinde doğan ve kendi sınırları içinde denize dökülen en uzun akarsuyu olma özelliğini taşıyan Kızılırmak, 1,355 km (841 mil) uzunluğa sahip.
Kızılırmak Nehri Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Kırıkkale, Ankara, Çankırı, Çorum, Sinop ve Samsun illerinden geçiyor. Sinop-Samsun sınırının bir bölümünü oluşturduktan sonra çok sayıda dere ve çayın sularını toplayarak Bafra Burnu'ndan Karadeniz'e ulaşıyor.

182 KM’LİK KISMI ÇORUM’DAN GEÇİYOR

Kızılırmak Nehri’nin Çorum ilinden geçen kısmı 182 kilometre. Geçiş yerleri Bayat, İskilip, merkez ilçe, Osmancık, Kargı ilçeleri ve köyleri.

Son Güncelleme: 23.05.2022 19:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
GÖREN GÖZ 2022-05-24 09:02:37

GEÇEN SENENİN KURAKLIĞININ SONUCU BİRİKET PİSLİK GELİYOR MARTAVAL HABER

Avatar
ÇERKEZOĞLU 2022-05-24 23:38:27

Bukadar insanlarin derelere atmış olduğu pisliğe barajlarda unutulan balık ağlarına rağmen gene çok çok temiz