Meteoroloji'den müjdeli haber geldi!

Meteoroloji, önümüzdeki haftaya ait hava durumu tahmin raporunu paylaştı.

24 Eylül 2023 Pazar 16:21
Meteoroloji'den müjdeli haber geldi!

Meteoroloji, önümüzdeki haftaya ait hava durumu tahmin raporunu paylaştı. BARAJLAR SIKINTILI

Barajlardaki doluluk oranlarının tarihin en düşük seviyelerini gördüğü bu günlerde Perşembe gününden itibaren İstanbul dahil birçok ilde sağanak bekleniyor.

SON YILIN EN KURAK YAZI

Türkiye son yılların en kurak yazını geride bırakırken bu günlerde de baraj doluluk oranlarında, hava sıcaklıklarının yüksek olması sebebiyle ciddi seviyede düşüş gözlemleniyor.

Barajlardaki su seviyelerinin düşük olması büyük tehlike arz ederken Meteoroloji'den sevindiren haber geldi...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü önümüzdeki 5 güne ait haritalı hava durumu tahmin raporunu paylaştı.

Rapora göre; perşembe gününden itibaren İstanbul'un da aralarında bulunduğu birçok ilde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

METEOROLOJİ DUYURDU

Peki bugün yurt genelinde hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji tarafından paylaşılan haritaya göre; çarşamba gününe kadar hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Ülke genelinde ortalama hava sıcaklığının 30 derece olacağı görüldü.

SICAKLIKLAR AZALIYOR

Öte yandan yurt genelinde hava sıcaklıklarının perşembe gününden itibaren azalmaya başlayacağı belirtildi.

İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde sağanak yağışın etkili olacağı ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, Van çevreleri ile Malatya'nın kuzeyi, Kayseri ve Sivas'ın doğu kesimlerinin kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, yurdun doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Haber7

Son Güncelleme: 24.09.2023 18:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Boş beleş haber 2023-09-25 10:29:08

Bu yapılan haberde Çorum la alakalı ne var.Nasıl habercilik yapıyorsunuz?