Ortalama hızda detaylar

Çorum’da Ankara yolu girişi ile Samsun yolu çıkışı arasında 10 bin 656 metre mesafede kurulan ortalama hız sisteminin detayları belli oldu

18 Ağustos 2022 Perşembe 15:32
Ortalama hızda detaylar

Çorum’da Ankara Yolu Yaydiğin Kavşağı ile Samsun yolu (Çimento Köprülü Kavşağı) arasında 10 bin 656 metre mesafede ortalama hız kurulumu gerçekleştirildi. Söz konusu güzergahta çift taraflı hız denetimi 15 Ağustos itibariyle başladı.
İşte detaylar:

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURULUMU TAMAMLADI

2021-2030 Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi Belgesi doğrultusunda şehirlerarası karayollarında kazaların yoğunlukla meydana geldiği güzergahlarda mevcut Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS)/Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kullanılarak hızdan kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve güvenli trafik akışını sağlamak amacıyla “Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi”nin Yaydiğin Kavşağı ile Çimento Köprülü Kavşak güzergahları arasında Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından kurulumu yapılmıştır.

10 BİN 656 METRE MESAFEDE HIZ DENETİMİ

Çorum-Ankara yolu PTS girişi ile Samsun yolu PTS çıkışı arasında 10 bin 656 metre olmak üzere çift yönlü Ortalama hız Sistemi’nin bulunduğu bölgelere sürücüleri bilgilendirmek amacıyla otomobiller için 70 kilometre, kamyon, kamyonet ve otobüsler için 50 kilometre olup diğer araçlar iseKarayolları Trafik Yönetmeliği 100. Maddesinde belirtilen hız limitleri Karayolları 73. Şube Şefliği’nce trafik işaret ve uyarı levhaları yerleştirilmiştir.

O NOKTALARDA TEDBİRLER ALINDI

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS)/PlakaTanıma Sistemi (PTS) ile belirtilen noktalarda ve güzergahlarda yapılan hız ihlal denetimlerinin yanında trafik güvenliği algısının güçlendirilmesi, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için tüm kavşaklarda anlık olarak trafik kuralları ihlalleri (emniyet kemeri takmamak, kırmızı ışıkta geçmek ve araç kullanırken cep telefonu kullanmak vb.) yapan sürücülere yönelik sistem üzerinden denetimler artırılarak yakalanma riski duygusunun anlı tutulması için tedbirler alınmıştır.

15 AĞUSTOS’TAN İTİBAREN ÇİFT YÖNLÜ DENETİM BAŞLADI

Temmuz ayı içerisinde duyurusu yapılan EDS-PTS projesi 15 Ağustos’tan itibaren Yaydiğin Kavşağı Çimento Köprülü Kavşak güzergahları arasında çift yönlü olarak ortalama hız denetimi başlamıştır."

Son Güncelleme: 18.08.2022 22:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumsuz 2022-08-18 16:15:39

Biri güzel sorduydu, freni patlayana ne yapıyor bu sistem tam olarak? Yarın ASC olur Aşgın olur çıkıp icraat diye bunu anlatır, poz verirler.. Onlar seni aramadan sen onları ara Habercim, hadi bekletme bizi görelim şu haberi.

Avatar
Vatandaş 2022-08-18 21:33:45

Freni patlayan kamyon vb. Ağır vasıta araçlar için başka illerde olduğu gibi Kaçış Rampası yapılması gerekiyor. Sıklık parkının yukarı taraflarında uygun bi yere.

Avatar
Adnan cıdık 2022-08-18 19:13:23

Bu 16000. Metre mesafede ortalama hız, sürat 70 sen - 82.km’e çıkarılmalıdır. Bu konuda büroklatlarımız hemen devreye girmeli. Kaldıki bu kazayı önlemez. Cezalandırılan çorum halkıdır.