Şef’i üniversiteye davet etti

HİTÜ Rektörü Alkan, Glutensiz Şef Süleyman Engin'i üniversiteye davet etti.

16 Mart 2019 Cumartesi 11:17
Şef’i üniversiteye davet etti

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Glutensiz Şef Süleyman Engin'i üniversiteye davet etti.

Rektör Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Öğretim Elemanı Çağla Kayışoğlu ve Öğretim Elemanı Remzi Bilgili ile birlikte ”Glutensiz Üret Sağlıklı Tüket” projesi kapsamında kurulan Glutensiz Mutfağı inceledi. Çorum Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Kuşcu ve Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Musa Akış’ın karşıladığı misafirler öncelikle ‘Glutensiz Mutfak’ hakkında Glutensiz Şef Süleyman Engin’den bilgi aldılar ve kursiyerlerle sohbet ettiler.

Çorum c Demir’in yeni görevini kutlayan Rektör Alkan, üniversite olarak Çorum Çölyak Derneği’nin yaptığı etkinliklere destek sağladıklarını ve bundan sonra da imkanlar doğrultusunda sağlayacaklarını belirtti. Glutensiz ürünlerin test edilmesi, çölyak hakkında fikir alış verişi ve ortak yapılabilecek faaliyetlerin değerlendirilmesi ile devam eden ziyaret, çok samimi bir ortamda gerçekleşti. Glutensiz Şef Süleyman Engin ile yakın olarak ilgilenen Rektör Alkan, Şef’in görev yaptığı Doğu Akdeniz Üniversitesi Gastronomi Bölümü hakkında bilgi aldı. Ayrıca, Hitit Üniversitesi olarak glütensiz un üzerine ciddi bir AR-GE çalışmalarının olduğunu ifade eden Alkan, gerek bu çalışmaları, gerekse bundan sonra çölyak ile ilgili yapılacak diğer projeleri görüşmek üzere Şef Süleyman Engin’i üniversiteye davet etti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir, şöyle dedi; “Kıymetli konuklarımız naif düşüncelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu sayede toplumda çölyak hakkında farkındalığı artırma şansımız oluyor. Üniversitemizin çölyaklılar için gösterdiği yakın ilgiyi biliyoruz. Gerek glutensiz un geliştirme çalışmaları gerek Çocuk Üniversitesine 3 adet çölyaklı çocuğun kabülü ve birlikte gerçekleştirdiğimiz konferanslar, paneller ve diğer etkinlikler Derneğimizin gücüne güç katmıştır. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü ile de çölyaklılara yönelik birlikte okul bilgilendirme toplantıları ve okul müdürlerine yönelik Çölyak farkındalık toplantısı gerçekleştirdik. Ayrıca Glutensiz Mutfağımıza Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ev sahipliği yapması, projemizin uygulanmasındaki yer problemimizin çözülmesini sağladı. Burada Okul Müdürü Musa Akış ve arkadaşlarına da teşekkür ediyorum. Böyle değerli idarecilerimizin Çölyaklılara katkı sağlaması çoğu ilde görülemeyen çok büyük olay. Onların verdiği destekle İlimizi çölyak açısından daha güzel yerlere getireceğiz.”

Son Güncelleme: 16.03.2019 19:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayıp Ayıp 2019-03-16 13:53:08

Koca Üniversite bir ustadan öğrenecekmiş! Madem öyle ben niye bu Üniversitey okumaya geleyim? Yazık Çorum'a böyle Rektörden dolayı...

Avatar
Çorumlu 2019-03-16 14:35:06

Çölyak nedir desem bilmezsin birde Rektörü eleştirirsin, düne kadar çölyakı bilen mi vardı? Faydalı birşey söyle yardımcı ol, hassas Olan bir konu bu kişilerin hastalığı ile ilgili kendine malzeme yapma, asıl sana ayıp ayıp!!!

Avatar
çorumlu19 2019-03-16 21:26:40

rektörü kimse savunmasın. işi gücü show yapmak. haber olmak için yaptığı herşeyi milletin gözüne sokuyor. insanların hastalığını malzeme yapan kendisi.